Αθλητισμός κατάθλιψη: H αποτελεσματικότητα της γιόγκα στη μείωση των συμπτωμάτων [vid]


Ενώ μπορεί να πιστεύετε ότι οι διατάσεις, η αναπνοή και η εστίαση σε μία πόζα δεν μπορούν να βελτιώσουν την ψυχολογική σας ευεξία, υπάρχουν αυξανόμενες ενδείξεις ότι η γιόγκα μπορεί να είναι αποτελεσματική στη μείωση της κατάθλιψης. Η παραδοσιακή θεραπεία για την κατάθλιψη συνήθως περιλαμβάνει συνδυασμό ψυχοθεραπείας και φαρμακευτικής αγωγής. Αλλά δεν ανταποκρίνονται όλοι καλά σε αυτούς τους τύπους θεραπειών. Μόνο το ένα τρίτο των ατόμων λαμβάνουν ανακούφιση από την πρώτη τους δοκιμή με αντικαταθλιπτικά, σύμφωνα με επίσημα στοιχεία.

Τα τελευταία χρόνια, υπάρχει ένα αυξανόμενο ενδιαφέρον για πρακτικές νου-σώματος που μπορούν να βελτιώσουν την ψυχολογική ευεξία. Η γιόγκα, ειδικότερα, έχει δείξει απότομη αύξηση στη δημοτικότητα την τελευταία δεκαετία. Μια μελέτη διαπίστωσε ότι το ποσοστό του πληθυσμού των ΗΠΑ που έκανε γιόγκα αυξήθηκε από 5,8% το 2002 σε 10,1% το 2012. Υπάρχουν πολλές μελέτες που έχουν δείξει ότι η γιόγκα μπορεί να μειώσει τα συμπτώματα της κατάθλιψης. Στην πραγματικότητα, ορισμένες μελέτες έχουν βρει ότι η γιόγκα είναι εξίσου αποτελεσματική με τα αντικαταθλιπτικά στη μείωση των συμπτωμάτων της κατάθλιψης. Οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι η γιόγκα παρέχει άμεση ανακούφιση καθώς και μακροπρόθεσμη μείωση των συμπτωμάτων. Επίσης, μειώνει τη σοβαρότητα των συμπτωμάτων.

Έρευνα για τη γιόγκα και την κατάθλιψη – Περιορισμοί και ερωτήσεις

Ενώ ο αριθμός των μελετών για τη γιόγκα και την κατάθλιψη αυξάνεται, εξακολουθούν να υπάρχουν πολλά ερωτήματα σχετικά με τον τρόπο έρευνας του θέματος. Ακολουθούν μερικοί από τους λόγους για τους οποίους η έρευνα σχετικά με τον αντίκτυπο που μπορεί να έχει η γιόγκα στην κατάθλιψη είναι περίπλοκη:

  • Ορισμένες μελέτες περιλαμβάνουν άτομα που αισθάνονται κατάθλιψη, αλλά δεν διαγιγνώσκονται απαραίτητα με κατάθλιψη.
  • Υπάρχουν πολλοί διαφορετικοί τύποι γιόγκα που κάνουν τη σύγκριση των μελετών πιο περίπλοκη.
  • Η γιόγκα πιθανότατα επηρεάζει κάθε πληθυσμό με ελαφρώς διαφορετικό τρόπο.Κάποιες έρευνες έχουν διεξαχθεί σε συγκεκριμένους πληθυσμούς, όπως γυναίκες ή μέλλουσες μητέρες.

 

Ακολουθεί βίντεο:

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ