Ο «Άρχοντας των Δαχτυλιδιών: Η Συντροφιά του Δαχτυλιδιού» κλείνει τα 20 – Ιnfographic


Ο «Άρχοντας των Δαχτυλιδιών: Η Συντροφιά του Δαχτυλιδιού» του Πίτερ Τζάκσον, θεωρείται μέχρι σήμερα μια από τις πιο επιδραστικές ταινίες στην ιστορία του κινηματογράφου.

Είκοσι χρόνια συμπληρώνονται φέτος τον Δεκέμβριο από την επική ταινία φαντασίας «Ο Άρχοντας των Δαχτυλιδιών: Η Συντροφιά του Δαχτυλιδιού» (The Lord of the Rings: The Fellowship of the Ring) σε σκηνοθεσία Πίτερ Τζάκσον.

Η ταινία κυκλοφόρησε στα σινεμά στις 19 Δεκεμβρίου του 2001, ωστόσο η παγκόσμια πρεμιέρα της έγινε στο Λονδίνο στις 10 Δεκεμβρίου του ίδιου έτους. Αποτελεί πιστή κινηματογραφική μεταφορά του πρώτου βιβλίου της σειράς «Ο Άρχοντας των Δαχτυλιδιών» του Τζ. Ρ. Ρ. Τόλκιν που κυκλοφόρησε το 1954. Πρόκειται για την πρώτη ταινία της εμβληματικής τριλογίας του Τζάκσον. Ακολούθησαν οι δύο συνέχειες: «Ο Άρχοντας των Δαχτυλιδιών: Οι Δύο Πύργοι» (The Lord of the Rings: The Two Towers) το 2002 και «Ο Άρχοντας των Δαχτυλιδιών: Η Επιστροφή του Βασιλιά» (The Lord of the Rings: The Return of the King) το 2003.

Μέχρι και σήμερα, 20 χρόνια από την κυκλοφορία του, ο Άρχοντας των Δαχτυλιδιών του Τζάκσον συνεχίζει να καθηλώνει, ενώ θεωρείται μία από τις πιο επιδραστικές ταινίες (και τριλογίες) στην ιστορία του σινεμά, εμπνέοντας δεκάδες κινηματογραφικές και τηλεοπτικές παραγωγές, μεταξύ των οποίων και το επικό Game of Thrones του ΗΒΟ.

Η ιστορία τοποθετείται στη Μέση Γη και δείχνει τον Σκοτεινό Άρχοντα Σάουρον να ψάχνει το Ένα Δαχτυλίδι στο οποίο έχει βάλει όλη τη μοχθηρία του και ένα πολύ μεγάλο μέρος της δύναμης του και που πλέον βρίσκεται στην κατοχή του Φρόντο. Η μοίρα της Μέσης Γης κρέμεται από το Χόμπιτ Φρόντο και τους οκτώ συντρόφους του, που όλοι μαζί σχηματίζουν τη Συντροφιά του Δαχτυλιδιού και ξεκινούν το ταξίδι για το Βουνό του Χαμού στη Μόρντορ, το μόνο μέρος όπου το δαχτυλίδι μπορεί να καταστραφεί.

Ο Άρχοντας των Δαχτυλιδιών: Η Συντροφιά του Δαχτυλιδιού
Ο Άρχοντας των Δαχτυλιδιών: Η Συντροφιά του Δαχτυλιδιού – To Infographic του Newsbomb.grΖωή Κατσιγιάννη

Η συντροφιά του Δαχτυλιδιού απαρτίζεται από τα Χόμπιτ: Φρόντο, Σαμ, Πίπιν και Μέρι και από τους: Γκάνταλφ, Άραγκορν, Λέγκολας, Μπόρομιρ και τον νάνο Γκίμλι.

Στην ταινία πρωταγωνιστούν οι: Ελάιτζα Γουντ, Κρίστοφερ Λι, Ίαν ΜακΚέλεν, Βίγκο Μόρτενσεν, Σον Άστιν, Άντι Σέρκις, Τζον Ρις-Ντέιβις, Λιβ Τάιλερ, Ορλάντο Μπλουμ, Μπίλι Μπόιντ, Ντόμινικ Μόναχαν, Κέιτ Μπλάνσετ, Χιούγκο Γουίβινγκ, Ίαν Χολμ και Σον Μπιν.

Η πρώτη ταινία του «Άρχοντα», εκτός από διθυραμβικές κριτικές, έλαβε 13 υποψηφιότητες για Όσκαρ, μεταξύ των οποίων για Καλύτερη Ταινία, Σκηνοθεσία και Β’ Ανδρικού Ρόλου για την ερμηνεία του Ίαν ΜακΚέλεν, κερδίζοντας τελικά τέσσερα βραβεία σε τεχνικές κατηγορίες.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι τα γυρίσματα της ταινίας έγιναν στη Νέα Ζηλανδία με μπάτζετ που άγγιζε τα 93 εκατομμύρια δολάρια. Τελικά, η ταινία «έσπασε» τα ταμεία σημειώνοντας έσοδα της τάξεως των 897 εκατομμυρίων δολαρίων στο παγκόσμιο box office. «Η συντροφιά του Δαχτυλιδιού» αποδείχτηκε σωστό χρυσωρυχείο και μέχρι και σήμερα φιγουράρει στη λίστα με τις πιο εμπορικές ταινίες στην ιστορία του κινηματογράφου.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.


Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ