Η 36χρονη Πρωθυπουργός της Φινλανδίας: Ζήτησε συγγνώμη μετά από στενή επαφή COVID-19 σε κλαμπ


Η 36χρονη Πρωθυπουργός της Φινλανδίας: Η 36χρονη πρωθυπουργός της Φινλανδίας ζήτησε συγγνώμη για κλαμπ μετά από στενή επαφή COVID-19 σε κλαμπ. Η Sanna Marin φέρεται να βγήκε σε νυχτερινό κέντρο του Ελσίνκι γύρω στις 3 τα ξημερώματα. Η Φινλανδή πρωθυπουργός Sanna Marin ζήτησε συγγνώμη αυτή την εβδομάδα που βγήκε σε νυχτερινό κέντρο στο Ελσίνκι το Σαββατοκύριακο, αφού ο υπουργός Εξωτερικών της βρέθηκε θετικός στην COVID-19. Η 36χρονη είπε ότι πέρασε χρόνο με τον σύζυγό της, πήγε για δείπνο, είδε φίλους και «πέρασε χρόνο και στη βραδινή και τη νυχτερινή ζωή». Το βράδυ του Σαββάτου, ο Γραμματέας της τής τηλεφώνησε με την είδηση ​​ότι ο υπουργός Εξωτερικών Pekka Haavisto βρέθηκε θετικός στην COVID-19.

Στη Φινλανδία, τα άτομα που είναι πλήρως εμβολιασμένα δεν υποχρεούνται να μπουν σε καραντίνα, οπότε πήγε το βράδυ της και άφησε το τηλέφωνο εργασίας της στο σπίτι.

Μόλις την Κυριακή συνειδητοποίησε ότι είχε λάβει πρόσθετες οδηγίες στο τηλέφωνο εργασίας της για να αποφύγει την επαφή με άλλα άτομα και να κάνει τεστ για COVID-19.

«Θα έπρεπε να είχα δόση καλύτερη προσοχή το βράδυ του Σαββάτου», έγραψε η Μάριν στο Facebook. “Λυπάμαι πολύ.”

Η φινλανδική ταμπλόιντ Seiska δημοσίευσε φωτογραφίες και μίλησε με γλεντζέδες που είδαν τη Marin στο νυχτερινό κέντρο Butchers γύρω στις 3:00 τα ξημερώματα της Κυριακής.

Η Μάριν είπε στον φινλανδικό τηλεοπτικό σταθμό Yle την Τετάρτη ότι βρέθηκε αρνητική την Κυριακή και τη Δευτέρα και κατανοεί γιατί οι δημόσιοι υπάλληλοι χρειάζονται αυστηρότερες οδηγίες από τους πολίτες.

Το συμβούλιο του κυβερνώντος Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος της Φινλανδίας επέλεξε τη Μάριν να γίνει πρωθυπουργός τον Δεκέμβριο του 2019, καθιστώντας την τη νεότερη επικεφαλής της κυβέρνησης στην ιστορία της χώρας σε ηλικία μόλις 34 ετών.

Άλλοι σκανδιναβικοί ηγέτες έχουν επίσης λάβει την οργή των πολιτών τους για παραβίαση των κανόνων COVID-19

Στην πρωθυπουργό της Νορβηγίας Έρνα Σόλμπεργκ επιβλήθηκε πρόστιμο 20.000 νορβηγικών κορωνών, ή περίπου 2.250 δολαρίων, επειδή διοργάνωσε πάρτι γενεθλίων 13 ατόμων τον Φεβρουάριο, παρά την απαγόρευση συγκεντρώσεων περισσότερων από 10 άτομα εκείνη την εποχή, σύμφωνα με το Reuters.

Ένας ανώτερος Σουηδός αξιωματούχος, ο Dan Eliasson, παραιτήθηκε νωρίτερα αυτό το έτος, αφού ταξίδεψε στα Κανάρια Νησιά για να επισκεφθεί την κόρη του.

Η Νάνσυ Πελόζι πήγε σε ένα κομμωτήριο στην Καλιφόρνια πέρυσι, αψηφώντας τους περιορισμούς της πολιτείας για τον κορωνοϊό.

Στις Ηνωμένες Πολιτείες, η Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων Nancy Pelosi, D-Calif., επισκέφτηκε ένα κομμωτήριο πέρυσι, παρόλο που τα ραντεβού σε εσωτερικούς χώρους είχαν απαγορευτεί εκείνη την εποχή.

Ο κυβερνήτης της Καλιφόρνια Γκάβιν Νιούσομ δέχτηκε επίσης πυρά πέρυσι αφού έφαγε στο French Laundry, ένα εκλεκτό εστιατόριο στην κοιλάδα Νάπα, παρά το αυστηρό lockdown της πολιτείας του.

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ