Γεωργαντάς εμβόλιο παιδιά: Πάνω από 20.000 ραντεβού έχουν κλειστεί για τον εμβολιασμό παιδιών 5-11 ετών


Ο υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, κ. Γιώργος Γεωργαντάς, μίλησε για την ιδιαίτερα αυξημένη ζήτηση που παρουσιάζουν τα εμβόλια για την ευαίσθητη ηλικία των 5 έως 11 ετών. Υπενθυμίζεται ότι η πλατφόρμα για τα ραντεβού σε παιδιά 5-11 ετών άνοιξε μόλις χτες, Παρασκευή 10 Δεκεμβρίου 2021. Ωστόσο, το ενδιαφέρον εκ μέρους των γονέων και των κηδεμόνων τους είναι πραγματικά εντυπωσιακό. Συγκεκριμένα, ο υφυπουργός ανέφερε πως έχουν κλειστεί μέχρι τώρα περισσότερα από 20.000 ραντεβού για την πρώτη δόση του εμβολίου στα παιδιά. Αυτό είναι εξαιρετικά σημαντικό, δεδομένου του φόβου που είναι λογικό να υπάρχει. Η παραλλαγή Όμικρον και η ταχεία εξάπλωσή της ίσως παίζει κάποιον ρόλο και ενόψει της εορταστικής περιόδου που έχει ήδη ξεκινήσει, έτσι ώστε να καμφθούν οποιεσδήποτε αμφιβολίες.

Συμπληρωμένα τα 5 έτη για τον εμβολιασμό

Μια σημαντική διευκρίνιση στην οποία προέβη ο κ. Γεωργαντάς είναι η ηλικιακή προϋπόθεση. Υπάρχουν ορισμένοι γονείς που σπεύδουν να εμβολιάσουν τα παιδιά τους ακόμη και αν δεν έχουν τυπικά συμπληρώσει το 5ο έτος. Ωστόσο, για να κάνει ένα παιδί το εμβόλιο θα πρέπει να είναι συμπληρωμένα τα 5 έτη και αυτός είναι ένας απαρέγκλιτος κανόνας που ισχύει σε παγκόσμιο επίπεδο. Ως εκ τούτου, ακόμη και αν το παιδί σας έχει γεννηθεί τέλος Δεκεμβρίου και πηγαίνει τώρα στο Νηπιαγωγείο, δεν θα μπορέσει ακόμα να εμβολιαστεί. Θα μπορέσει να κλείσει το ραντεβού για τον εμβολιασμό με το νέο έτος, αν και πολλοί συμμαθητές του θα το κάνουν από αυτή την εβδομάδα.

Την ίδια στιγμή, ο κ. Γιώργος Γεωργαντάς έδωσε στατιστικά στοιχεία για την τρίτη αναμνηστική δόση του εμβολίου. Πιο αναλυτικά, επεσήμανε πως 2.112.000 πολίτες έχουν κάνει ήδη την αναμνηστική δόση και περίπου 1.700.000 την έχουν προγραμματίσει. Αυτά τα νούμερα αντιστοιχούν περίπου στο 65% των δικαιούχων για την τρίτη δόση και πρόκειται επίσης για ενθαρρυντικά στοιχεία. Τέλος, τόνισε πως από τις 13 Δεκεμβρίου, σε περίπτωση που κάποιος άνω των 60 ετών δεν έχει κάνει την αναμνηστική δόση και έχει κλείσει επτάμηνο από την δεύτερη δόση, θα θεωρείται ότι είναι ανεμβολίαστος.

 

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ