Ηνωμένο Βασίλειο Όμικρον: Το 30% των κρουσμάτων κορωνοϊού στην Βρετανία προέρχονται από την παραλλαγή Όμικρον


Το 30% των κρουσμάτων κορωνοϊού στο Λονδίνο είναι πλέον από την παραλλαγή Όμικρον και η κυβέρνηση σκέφτεται να επιβάλει αυστηρότερους περιορισμούς, μήπως ανασχεθεί η εξάπλωση. Οι κορυφαίοι αξιωματούχοι δημόσιας υγείας του Ηνωμένου Βασιλείου ενημέρωσαν τους υπουργούς ότι πρέπει να επιβληθούν αυστηρά εθνικά μέτρα έως τις 18 Δεκεμβρίου για να αποφευχθεί η υπέρβαση των νοσηλειών της Covid από την κορύφωση του περασμένου χειμώνα. Ο Υπουργός Υγείας, κ. Sajid Javid, έλαβε μια παρουσίαση από την Υπηρεσία Υγείας και Ασφάλειας του Ηνωμένου Βασιλείου (UKHSA) την Τρίτη, προειδοποιώντας ότι ακόμη και αν η νέα παραλλαγή Omicron οδηγεί σε λιγότερο σοβαρή νόσηση από την Delta, κινδυνεύει να συντρίψει το NHS με 5.000 άτομα εισαγωγές στα νοσοκομεία της χώρας καθημερινά.

Τα στοιχεία του Υπουργείου Υγείας δείχνουν ότι το ποσοστό μόλυνσης του Λονδίνου έχει αυξηθεί και στους 32 δήμους του Λονδίνου, με τους 11 να σημειώνουν άλμα πάνω από το ένα τρίτο σε μια εβδομάδα. Οι άνθρωποι καλούνται να κάνουν την αναμνηστική δόση του εμβολίου για την αντιμετώπιση της Omicron. Επιπλέον 448 επιβεβαιωμένα κρούσματα της μετάλλαξης Omicron αναφέρθηκαν σε όλο το Ηνωμένο Βασίλειο την Παρασκευή, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό σε 1.265. Η Δρ Mary Ramsay, επικεφαλής του τμήματος ανοσοποίησης στο UKHSA, είπε ότι “Ενώ τα πρώιμα δεδομένα θα πρέπει να αντιμετωπίζονται με προσοχή, αυτό υποδηλώνει ότι λίγους μήνες μετά το δεύτερο εμβόλιο, υπάρχει μεγαλύτερος κίνδυνος να κολλήσετε την παραλλαγή Omicron σε σύγκριση με το στέλεχος Delta. Τα δεδομένα υποδεικνύουν ότι αυτός ο κίνδυνος μειώνεται σημαντικά μετά από ένα αναμνηστικό εμβόλιο, επομένως προτρέπω όλους να λάβουν το αναμνηστικό τους όταν είναι κατάλληλοι”.

Απαιτούνται αυστηρά εθνικά μέτρα πριν από τα Χριστούγεννα

Σε συνέντευξή του στην εφημερίδα, ο επιδημιολόγος καθηγητής Νιλ Φέργκιουσον είπε ότι ο συνολικός αριθμός θα μπορούσε να είναι διπλάσιος από αυτόν. Δεν υπάρχουν επικείμενα σχέδια για τη λήψη περισσότερων μέτρων μετά την ανακοίνωση μέτρων του Plan B για την Αγγλία αυτή την εβδομάδα,. Ωστόσο, ο υπουργός Μάικλ Γκόουβ, ο οποίος προήδρευσε σε συνεδρίαση της Cobra την Παρασκευή, είπε ότι η κυβέρνηση είχε λάβει ορισμένες πολύ προκλητικές πληροφορίες σχετικά με την ταχύτητα εξάπλωσης. Το βασικό σημείο είναι ότι σε μια σειρά εύλογων σεναρίων, απαιτείται αυστηρή δράση στις 18 Δεκεμβρίου 2021 ή πριν από αυτήν, εάν οι χρόνοι διπλασιασμού παραμείνουν στις 2,5 ημέρες. Ακόμα κι αν οι χρόνοι διπλασιασμού αυξηθούν σε περίπου 5 ημέρες, πιθανότατα απαιτούνται αυστηρά μέτρα τον Δεκέμβριο.

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ