Με αυτό το ρετρό ηλεκτρονικό παιχνίδι θα καταπολεμήσεις το άγχος, σύμφωνα με τους επιστήμονες


Το άγχος περιγράφεται ως το συναίσθημα που γεννιέται, όταν κάποιος αισθάνεται πιεσμένος σε μία συγκεκριμένη φάση της ζωής του και φοβάται ότι δεν μπορεί να διαχειριστεί μια κατάσταση ή να ανταπεξέλθει σε αυτή.

Και όπως είναι γνωστό, είναι ένα “συστατικό” που δυστυχώς δε λείπει από τις ζωές μας, καθώς οι περισσότεροι από εμάς πιεζόμαστε για διάφορους λόγους στην καθημερινότητά μας. Επομένως, η καταπολέμηση του είναι ένα θέμα που μας απασχολεί έντονα και γι’ αυτό ψάχνουμε να βρούμε λύσεις στο πρόβλημα αυτό.

Κάποιοι καταφεύγουν στη χορήγηση φυτικών και όχι μόνο βοηθημάτων για να αποφορτίζονται και να κοιμούνται τα βράδια, ενώ κάποιοι άλλοι παραδέχονται πως το άγχος τους έχει κυριεύσει σε τέτοιο βαθμό, που δεν μπορούν να λειτουργήσουν υπό νορμάλ συνθήκες.

Σύμφωνα με έρευνα που παρουσιάστηκε στο περιοδικό ‘Emotion’, η λύση στο πρόβλημα του άγχους βρίσκεται σε ένα αγαπημένο ηλεκτρονικό παιχνίδι, που όλοι παίζαμε μετά μανίας τη δεκαετία του 90. Και αυτό δεν είναι άλλο από το Tetris, ένα εθιστική παιχνίδι το οποίο απαιτεί την απόλυτη προσοχή μας και αποδεικνύεται άκρως αγχολυτικό.

Έτσι, η ενασχόληση με το ηλεκτρονικό αυτό παιχνίδι μας βοηθά να απομακρύνουμε τις αρνητικές σκέψεις που βομβαρδίζουν τον εγκέφαλό μας και να ηρεμούμε, καθώς είναι μία ασχολία που απαιτεί όλη την προσοχή μας.

Συνεπώς, εάν έχετε κάπου κρυμμένο το Tetris, μάλλον ήρθε η ώρα να το ανεβάσετε από την αποθήκη σας και να ξεκινήσετε το παιχνίδι.

Δείτε το σχετικό βίντεο:



ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ