Κακοκαρία: Προβλήματα σε Αχαΐα, Αιτωλοακαρνανία – Κατολισθήσεις, στα όριά τους ποτάμια και χείμαρροι


Τα μεγαλύτερα προβλήματα από την κακοκαιρία εντοπίζονται στην Αχαΐα και την Αιτωλοακαρνανία.

Έντονα προβλήματα έχουν δημιουργηθεί σε όλη τη δυτική Ελλάδα λόγω των ισχυρών καιρικών φαινομένων που πλήττουν την περιοχή από νωρίς το πρωί. Τα μεγαλύτερα προβλήματα εντοπίζονται στην Αχαΐα και την Αιτωλοακαρνανία.

Σε δηλώσεις του στο ΑΠΕ – ΜΠΕ ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Νεκτάριος Φαρμάκης σημείωσε ότι τα πρωτοφανή ύψη βροχής έχουν προκαλέσει την άνοδο της στάθμης χειμάρρων και ποταμών σε οριακά επίπεδα, ενώ σε αρκετά σημεία του επαρχιακού οδικού δικτύου έχουν σημειωθεί καταπτώσεις.

«Συνεργεία της περιφέρειας προσπαθούν να αντιμετωπίσουν τα προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί και όλοι παραμένουμε σε επιφυλακή» σημείωσε ο κ. Φαρμάκης.

Στην Αχαΐα τα εντονότερα προβλήματα, σύμφωνα με τον Αντιπεριφερειάρχη κ. Χαράλαμπο Μπονάνο εντοπίζονται στην παραλιακή ζώνη της Πάτρας, στην περιοχή του Αγίου Βασιλείου, στον Αλισσό, ενώ σε επιφυλακή βρίσκονται οι υπηρεσίες στην περιοχή της Αιγιαλείας καθώς παρατηρείται άνοδος της στάθμης των υδάτων σε χείμαρρους της περιοχής.

«Είμαστε αντιμέτωποι με ένα ισχυρό και επικίνδυνο φαινόμενο» ανέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο δήμαρχος Ναυπακτίας Βασίλειος Γκίζας και σημείωσε ότι «η βροχόπτωση έχει προκαλέσει πολλά προβλήματα, ωστόσο τα πλημμυρικά φαινόμενα έχουν παρατηρηθεί ως τώρα σε αγροτικές εκτάσεις. Ανησυχούμε ωστόσο για την εξέλιξη των φαινομένων και παραμένουμε σε ύψιστη επιφυλακή.

Σημειώνεται ότι στις περιοχές της Δυτικής Ελλάδας έχουν αποσταλεί προειδοποιητικά μηνύματα της Πολιτικής Προστασίας μέσω της υπηρεσίας του 112.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ