Θάνος Πλεύρης: Κορυφώνεται το τέταρτο κύμα της πανδημίας, ενισχύεται το ΕΣΥ με 4.000 νοσηλευτές και 910 γιατρούς


Στην Πάτρα μετέβη σήμερα ο Υπουργός Υγείας κ. Θάνος Πλεύρης, όπου τον υποδέχτηκαν ο Διοικητής της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας (ΥΠΕ) Γιάννης Καρβέλης, ο Υφυπουργός Εξωτερικών και βουλευτής Αχαΐας Ανδρέας Κατσανιώτης και οι βουλευτές Αχαΐας της Νέας Δημοκρατίας, Ιάσονας Φωτήλας, Άγγελος Τσιγκρής και Χριστίνα Αλεξοπούλου. Στις 11:15 το πρωί, επισκέφθηκε τα νέα Ιατρεία στο Παράρτημα του Κέντρου Υγείας Βορείου Τομέα (Γούναρη και Κορίνθου) στον 3ο όροφο του κτιρίου, ο οποίος ανακαινίστηκε πρόσφατα με χρηματοδότηση της 6ης ΥΠΕ. Αργότερα, συμμετείχε στην σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο γραφείο του Διοικητή της 6ης ΥΠΕ κ. Γιάννη Καρβέλη, όπου πήραν μέρος και οι Διοικητές των Νοσοκομείων της περιοχής. Εν τω μεταξύ, διαμαρτυρία διοργανώθηκε στην οδό Γούναρη από υγειονομικούς σε αναστολή.

Θάνος Πλεύρης: Η κορύφωση του τέταρτου κύματος του κορωνοϊού είναι εδώ

Ο Υπουργός Υγείας αναφερόμενος στο τέταρτο κύμα της πανδημίας ήταν κατηγορηματικός σε σχέση με την πορεία του κορωνοϊού στη χώρα. Συγκεκριμένα, επεσήμανε πως η πορεία της Covid δεν μπορεί ποτέ να είναι αντικείμενο εφησυχασμού: “Επισκέφθηκα την Πάτρα για να πραγματοποιήσω συνάντηση με τον ΥΠΕαρχη και τους διοικητές των Νοσοκομείων για θέματα που αφορούν την πανδημία, δεδομένου ότι υπάρχει συνολική επιβάρυνση. Είμαστε αισιόδοξοι ότι έχουμε φτάσει στην κορύφωση του τέταρτου κύματος. Αυτό δεν μας εφησυχάζει. Υπάρχει πίεση και στην Αχαΐα και πρέπει να είμαστε προετοιμασμένοι. Παράλληλα, ήρθα να επισκεφτώ τα νέα ιατρεία που βρίσκονται στο κέντρο της πόλης. Στόχος μας είναι να ολοκληρωθεί το σχέδιο για την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας, η οποία πρέπει να αναπτυχθεί και να ανακουφιστούν τα Νοσοκομεία.”

Αναφορικά με τους εμβολιασμούς, ο κ. Πλεύρης ήταν συγκρατημένος και ζήτησε να αυξηθούν ακόμη περισσότερο, καθώς το εμβόλιο αποτελεί το κύρι όπλο μας απέναντι στον κορωνοϊό: “Σε ό,τι αφορά τους εμβολιασμούς, θέλουμε να αυξηθούν περισσότερο. Ήδη με τα μέτρα που έχουμε πάρει αυξήθηκαν κατά 1 εκ. οι εμβολιασμοί για την τρίτη δόση και ειδικά για τους άνω των 60 ετών προσεγγίζουν τις 95.000. Το εμβόλιο είναι αυτό που μας προστατεύει. Και ειδικά για τους συμπολίτες μας άνω των 60 ετών, τα ραντεβού για πρώτη δόση προσεγγίζουν πια τις 95.000. Αν σκεφτούμε ότι ήταν 580.000 οι ανεμβολίαστοι, καταλαβαίνετε ότι πάνω από το 20% έχουν κλείσει ραντεβού για το εμβόλιο, το οποίο είναι το μέσο που αυτή τη στιγμή αυτό μας προστατεύει”. 

Ενίσχυση του ΕΣΥ με προσλήψεις 4.000 νοσηλευτών και 910 γιατρών για την αντιμετώπιση της Covid

Ο Υπουργός επεσήμανε πως έχει ήδη ενισχυθεί το ΕΣΥ, αλλά υπάρχει ακόμη πρόβλεψη για συνεχείς προκηρύξεις: “Αυτή τη στιγμή, συγκριτικά με το 2019, υπάρχουν επιπλέον 12.000 επικουρικοί και 2.069 μόνιμοι γιατροί. Ήδη έχουν βγει προκηρύξεις για γιατρούς και τις επόμενες μέρες θα υπάρξει μεγάλη προκήρυξη για νοσηλευτές. Για 4.000 νοσηλευτές και 910 λοιπό ιατρικό προσωπικό. Για το επικουρικό προσωπικό που έχει καλύψει τις θέσεις, θα δοθεί η δυνατότητα σε όλους αυτούς τους ανθρώπους οι οποίοι βρίσκονται στο σύστημα και μάχονται αυτή τη στιγμή να μη μείνουν ως επικουρικοί αλλά με τις μεγάλες προκηρύξεις που θα βγουν να έχουνε και μία λελογισμένη προνομιακή αντιμετώπιση. Θα δοθεί η δυνατότητα να γίνουν μόνιμοι με τις διαδικασίες που προβλέπει το Σύνταγμα. Θα υπάρξουν συνεχείς προκηρύξεις. Και για όλο αυτό το διάστημα, ώσπου να ολοκληρωθούν οι διαδικασίες, ήδη εγκρίθηκαν νέες θέσεις επικουρικών. Συνεπώς ευελπιστούμε ότι θα μπορέσουμε να καλύψουμε όλα τα κενά”.

Στη συνέχεια, ο Υπουργός Υγείας πραγματοποίησε σύσκεψη, στην οποία συμμετείχαν ο Διοικητής της 6ης ΥΠΕ Γιάννης Καρβέλης με τους υποδιοικητές Ιωάννη Νικόπουλο και Παναγιώτη Μάλλιο, ο Διοικητής του Γενικού Νοσοκομείου Πατρών “Ο Άγιος Ανδρέας” Ηλίας Θεοδωρόπουλος και ο αναπληρωτής Διοικητής Παναγιώτης Δημόπουλος, ο αναπληρωτής Διοικητής του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Πατρών Δημήτρης Μπάκος, ο Διοικητής του Γενικού Νοσοκομείου Παίδων Πατρών «Καρμανδάνειο» Παύλος Αθανασόπουλος, ο Διοικητής του ΓΝ Πύργου Χρήστος Χριστόπουλος, ο Διοικητής του ΓΝ Αιγίου Θανάσης Γεωργάκης, η αναπληρώτρια Διοικήτρια ΓΝ Καλαβρύτων Ιωάννα Σφυρή και η Αναπληρώτρια Διοικήτρια του ΓΝ Μεσολογγίου Ελένη Φιλιπποπούλου. Η επίσκεψη του κ. Πλεύρη στην Πάτρα ολοκληρώθηκε με συνάντηση που πραγματοποίησε με την Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Αχαΐας, στην οποία συζητήθηκαν θέματα υγειονομικού χαρακτήρα.

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ