Παγκόσμια Ημέρα Παιδιού: 11 Δεκεμβρίου εορτάζεται η Ημέρα UNICEF σε ολόκληρο τον κόσμο

Η Ημέρα UNICEF εορτάζεται στις 11 Δεκεμβρίου κάθε έτους. Η οργάνωση προστατεύει τα δικαιώματα κάθε παιδιού παντού και εργάζεται στα πιο δύσκολα μέρη στον κόσμο για να προσεγγίσει τα πιο μειονεκτούντα παιδιά και εφήβους. η.Σε περισσότερες από 190 χώρες και περιοχές, η UNICEF εργάζεται για την προστασία των δικαιωμάτων κάθε παιδιού. Είναι ένας από τους μεγαλύτερους προμηθευτές εμβολίων στον κόσμο και υποστηρίζει την υγεία των παιδιών, τη διατροφή, το ασφαλές νερό και την αποχέτευση, την ποιοτική εκπαίδευση και ανάπτυξη δεξιοτήτων, την πρόληψη και θεραπεία του HIV για μητέρες και βρέφη. Επίσης, η οργάνωση προστατεύει τα παιδιά και τους εφήβους από τη βία και την εκμετάλλευση.

Η UNICEF σημαίνει Διεθνές Ταμείο Έκτακτης Ανάγκης για τα Παιδιά των Ηνωμένων Εθνών. Ιδρύθηκε από τα Ηνωμένα Έθνη στις 11 Δεκεμβρίου 1946 για να καλύψει τις έκτακτες ανάγκες των παιδιών στη μεταπολεμική Ευρώπη και την Κίνα. Η εντολή της UNICEF διευρύνθηκε το 1950 για να αντιμετωπίσει τις μακροπρόθεσμες ανάγκες των παιδιών και των γυναικών στις αναπτυσσόμενες χώρες παντού. Το 1953, έγινε μόνιμο μέρος του συστήματος των Ηνωμένων Εθνών και το όνομα συντομεύτηκε σε Ταμείο των Ηνωμένων Εθνών για τα παιδιά. Ωστόσο, η UNICEF διατήρησε το αρχικό της αρκτικόλεξο. Λειτουργεί στα πιο δύσκολα μέρη του κόσμου για να προσεγγίσει τα παιδιά και τους νέους που έχουν μεγαλύτερη ανάγκη.

Λειτουργούν μέσω γραφείων της χώρας σε όλο τον κόσμο, καθώς και 34 Εθνικών Επιτροπών, επτά περιφερειακών γραφείων, ενός ερευνητικού κέντρου στη Φλωρεντία, μιας επιχείρησης εφοδιασμού στην Κοπεγχάγη, ενός κέντρου κοινών υπηρεσιών στη Βουδαπέστη, καθώς και άλλων γραφείων στις Βρυξέλλες, τη Γενεύη, τη Σεούλ. και το Τόκιο. Περίπου το 85% του προσωπικού μας βρίσκεται στην πρώτη γραμμή. Η έδρα της βρίσκεται στη Νέα Υόρκη. Όπως γνωρίζουμε ότι η πανδημία της COVID-19 επηρέασε τις ζωές των παιδιών και των οικογενειών τους σε όλο τον κόσμο. Ως εκ τούτου, η UNICEF συνεργάζεται με αρκετούς ειδικούς για να παρέχει αξιόπιστη καθοδήγηση στους γονείς, τους φροντιστές και τους εκπαιδευτικούς και συνεργάζεται με ανταποκριτές πρώτης γραμμής για να βεβαιωθεί ότι έχουν τις πληροφορίες και τους πόρους που απαιτούνται για να διατηρήσουν τα παιδιά υγιή και μάθηση.

Σχετικά με το σχέδιο των έξι σημείων για την προστασία των παιδιών.

Απαιτείται συντονισμός σε παγκόσμιο επίπεδο για να αποφευχθεί η μετατροπή της κρίσης των δικαιωμάτων του παιδιού κατά τη διάρκεια της πανδημίας COVID-19. Το σχέδιο προτείνει ένα σύνολο πρακτικών και συγκεκριμένων ενεργειών για την επανένωση του κόσμου γύρω από έναν κοινό σκοπό, την υλοποίηση των Στόχων Βιώσιμης Ανάπτυξης και τη Σύμβαση για τα Δικαιώματα του Παιδιού.

1. Επιβεβαίωση ότι όλα τα παιδιά μαθαίνουν, μεταξύ άλλων κλείνοντας το ψηφιακό χάσμα.

2. Εγγύηση πρόσβασης σε υπηρεσίες υγείας και διατροφής και καταστήστε τα εμβόλια προσιτά και διαθέσιμα σε κάθε παιδί.

3. Υποστήριξη και προστασία της ψυχικής υγείας παιδιών και νέων και τερματισμός της κακοποίησης, της βίας λόγω φύλου και της παραμέλησης στην παιδική ηλικία.

4. Αύξηση της πρόσβασης σε καθαρό νερό, αποχέτευση και υγιεινή και αντιμετώπιση της περιβαλλοντικής υποβάθμισης και της κλιματικής αλλαγής.

5. Αντιστροφή της αύξησης της παιδικής φτώχειας και εξασφαλίστε μια ανάκαμψη χωρίς αποκλεισμούς για όλους.

6. Διπλασιασμός των προσπαθειών για την προστασία και την υποστήριξη των παιδιών και των οικογενειών τους που ζουν μέσα από συγκρούσεις, καταστροφές και εκτοπισμό.

 

ΠΗΓΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here