Επιληπτικές κρίσεις παιδιά: Αν και οι πυρετικοί σπασμοί ανησυχούν τους γονείς, συνήθως δεν απειλούν τη ζωή του παιδιού


Οι κρίσεις που σχετίζονται με τον πυρετό σε μικρά παιδιά μπορεί να είναι ανησυχητικές για τους γονείς, αλλά συνήθως δεν είναι απειλητικές για τη ζωή, σύμφωνα με την ειδικό. Κατά τη διάρκεια μιας λεγόμενης πυρετικής κρίσης, ένα παιδί μπορεί να χάσει τις αισθήσεις του, να παρουσιάσει ακαμψία του σώματος και να έχει τρέμουλο σε όλο το σώμα. Οι επιληπτικές κρίσεις, οι οποίες συνήθως διαρκούν ένα ή δύο λεπτά, αλλά μπορούν να συνεχιστούν περισσότερο, σπάνια απαιτούν φαρμακευτική αγωγή και η πλειοψηφία δεν απαιτεί νοσηλεία, σύμφωνα με την Δρ. Kiarash Sadrieh. Είναι παιδονευρολόγος στο Παιδιατρικό Νοσοκομείο του Λος Άντζελες. Η Sadrieh ανέφερε ότι κατά τη διάρκεια οποιουδήποτε είδους επιληπτικών κρίσεων σε ένα παιδί, οι γονείς ή άλλοι φροντιστές πρέπει να παραμείνουν ήρεμοι και να κάνουν τέσσερα πράγματα.

Τι πρέπει να κάνετε σε μια επιληπτική κρίση:

  • Τοποθετήστε το παιδί στο πλάι για να αποφύγετε τον πνιγμό. Δεν χρειάζεται να συγκρατήσετε το παιδί ή να προσπαθήσετε να σταματήσετε το κούνημα. Η εξάλειψη των συμπτωμάτων θα προχωρήσει από μόνη της.
  • Μην βάζετε ποτέ τίποτα στο στόμα του παιδιού. Αυτό μπορεί να οδηγήσει σε σπασμένα δόντια, κατεστραμμένα ούλα ή ακόμα και φραγμένο αεραγωγό.
  • Χρονομετρήστε την εξάλειψη των συμπτωμάτων. Εάν διαρκέσει περισσότερο από πέντε λεπτά, καλέστε το 166. Μπορεί να χρειαστεί φαρμακευτική αγωγή για να τερματιστεί η κρίση.
  • Ζητήστε από το παιδί σας να αξιολογήσει την επιληπτική κρίση, κατά την ίδια ημέρα. Ενώ οι σύντομες κρίσεις δεν απαιτούν υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης, η αξιολόγηση είναι κυρίως για τον έλεγχο της αιτίας του πυρετού του παιδιού σας.

 

Οι εμπύρετοι σπασμοί είναι ο πιο κοινός τύπος κρίσεων στην παιδική ηλικία, που επηρεάζουν μεταξύ 2% και 5% των παιδιών. Η πλειοψηφία εμφανίζεται μεταξύ 12 και 18 μηνών. Το γιατί ακριβώς ένας πυρετός μπορεί να προκαλέσει επιληπτικές κρίσεις δεν είναι σαφές, αλλά η Sadrieh είπε ότι η γενετική παίζει ρόλο. Η θεραπεία συνήθως περιλαμβάνει τη χρήση φαρμάκων που μειώνουν τον πυρετό, όπως η ακεταμινοφαίνη ή η ιβουπροφαίνη, σημείωσε. Ο συνολικός κίνδυνος υποτροπής ποικίλλει ανάλογα με την ηλικία. Είναι περίπου 50% σε παιδιά ηλικίας κάτω του 1 έτους και περίπου 20% σε μεγαλύτερα παιδιά. Υπάρχουν δύο τύποι εμπύρετων κρίσεων, εξήγησε οSadrieh. Οι απλές κρίσεις, που είναι πιο συχνές, περιλαμβάνουν τρέμουλο ολόκληρου του σώματος και διαρκούν λιγότερο από 15 λεπτά. Δεν επηρεάζουν τις μελλοντικές σχολικές επιδόσεις ή νοημοσύνη. Οι σύνθετες κρίσεις επηρεάζουν μόνο ένα μέρος του σώματος, διαρκούν περισσότερο από 15 λεπτά ή επαναλαμβάνονται μέσα σε 24 ώρες και έχουν ελαφρώς υψηλότερο ποσοστό μελλοντικών επιπλοκών, δήλωσε η Sadrieh σε δελτίο τύπου του νοσοκομείου.

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ