Τουρκία: Πρώτα κρούσματα της μετάλλαξης Όμικρον – 19.255 νέες μολύνσεις σε 24 ώρες


Μετάλλαξη Όμικρον: Εντοπίστηκαν στην Τουρκία τα πρώτα κρούσματα της μετάλλαξης Όμικρον – 191 νέοι θάνατοι και 19.255 νέες μολύνσεις σε 24 ώρες κατέγραψε το τουρκικό υπουργείο Υγείας

Τα πρώτα έξι κρούσματα της παραλλαγής Όμικρον εντοπίστηκαν στην Τουρκία, ανακοίνωσε χθες Σάββατο ο υπουργός Υγείας Φαχρετίν Κότζα, σύμφωνα με το κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο TRT Haber.

Οι πέντε από τις μολύνσεις εντοπίστηκαν στη Σμύρνη (Ιζμίρ) και άλλη μια στην Κωνσταντινούπολη, διευκρίνισε ο κ. Κότζα, σύμφωνα με το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Anadolu.

Σύμφωνα με τον υπουργό, οι ασθενείς «δεν χρειάζονταν εισαγωγή σε νοσοκομεία», καθώς «είχαν πολύ ελαφριά συμπτώματα» και δεν «αντιμετώπισαν κανένα σοβαρό πρόβλημα».

Πριν από δύο εβδομάδες, η Τουρκία έκλεισε τα σύνορά της στους ταξιδιώτες από τη Νότια Αφρική, την Μποτσουάνα, τη Μοζαμβίκη, τη Ναμίμπια και τη Ζιμπάμπουε για να αποφύγει την εξάπλωση της πιο μολυσματικής παραλλαγής Όμικρον στην επικράτειά της.

Τα πρώτα κρούσματα της Όμικρον καταγράφηκαν μία ημέρα αφού η Τουρκία ξεπέρασε τα εννέα εκατομμύρια κρούσματα του ιού.

Το τουρκικό υπουργείο Υγείας ανακοίνωσε εξάλλου πως συνολικά, τις προηγούμενες 24 ώρες επιβεβαιώθηκαν 19.255 κρούσματα του SARS-CoV-2 έπειτα από 349.221 τεστ, με τις καταγεγραμμένες μολύνσεις να φθάνουν τις 9.022.223. Τα κρούσματα είχαν τελευταία μειωθεί σε σχέση με τον Οκτώβριο, όταν επιβεβαιώνονταν κάπου 30.000 ημερησίως.

Οι θάνατοι 191 ασθενών εξαιτίας επιπλοκών της COVID-19 αύξησαν τον απολογισμό των θυμάτων στους 78.969 νεκρούς μέχρι χθες από την 11η Μαρτίου 2020, όταν εκδηλώθηκε η πανδημία του νέου κορονοϊού στην τουρκική επικράτεια.

Στο μέτωπο της εκστρατείας ανοσοποίησης, από τη 14η Ιανουαρίου 2021 έχουν εμβολιαστεί πλήρως 50,89 εκατομμύρια άνθρωποι –επί συνόλου πληθυσμού 83 εκατ.–, ενώ 56,5 εκατ. έχουν λάβει πρώτη δόση, κατά τα επίσημα δεδομένα.

Πηγή: Αθηναϊκό/Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ