Κατασκοπεία στα σύνορα: «Οσμή προβοκάτσιας σε Έβρο και Αιγαίο – Τι επιδιώκουν οι Τούρκοι


Κατασκοπεία: Πώς οι Τούρκοι πήγαν να δημιουργήσουν κλίμα έντασης με αφορμή τη σύλληψη Έλληνα αστυνομικού στα ελληνοτουρκικά σύνορα στον Έβρο – Σαφείς εντολές των ελληνικών Αρχών για τις απόπειρες προβοκάτσιας από το τουρκικό καθεστώς

Το θρίλερ της σύλληψης Έλληνα αστυνομικού μαζί με τη σύντροφό του στα ελληνοτουρκικά σύνορα στον Έβρο, αποκαλύπτει για μια ακόμα φορά το βρώμικο παιχνίδι των Τούρκων στην περιοχή και την προσπάθεια δημιουργία κλίματος αναταραχής ή ακόμα και τρομοκράτησης κατοίκων του Έβρου που πηγαίνουν στις γειτονικές τουρκικές πόλεις για ψώνια και βόλτα.

Η σύλληψη του νεαρού κοντά σε στρατικοποιημένη περιοχή που ελέγχει ο τουρκικός στρατός, ήταν αρκετή για να δώσει «τροφή» στους Τούρκους και να μιλήσουν για δήθεν προσπάθεια κατασκοπείας από την πλευρά της Ελλάδας.

Φυσικά, ακόμα κι αν οι Τούρκοι προσπάθησαν να δημιουργήσουν κλίμα, ήταν προφανές πως τίποτα μεμπτό δεν υπήρχε στην προσπάθεια του αστυνομικού να περάσει τα σύνορα, μιας και το GPS τον έβγαλε από τον πιο σύντομο δρόμο, χωρίς να ξέρει και ο ίδιος ότι μπαίνει σε περιοχή που ελέγχει ο τουρκικός στρατός.

Είναι επίσης προφανές πως ακόμα κι αν η Ελλάδα ήθελε να στείλει κατάσκοπο στην Τουρκία δεν θα επέλεγε να στείλει έναν χαμήλοβαθμο αστυνομικό, χωρίς την παραμικρή εκπαίδευση και εμπειρία, που έχει μετακινηθεί με το προσωπικό του αυτοκίνητο, που έχει όλα τα προσωπικά έγγραφα πάνω του και κυρίως την υπηρεσιακή του ταυτότητα. Ο άνθρωπος πήγε στην Τουρκία για βόλτα και στη συνέχεια έχασε απλά το δρόμο. Όμως οι Τούρκοι βρήκαν ευκαιρία για να δημιουργήσουν κλίμα.

Η σύλληψη του Έλληνα αστυνομικού έρχεται μάλιστα τις μέρες που είναι προγραμματισμένη η δίκη για την πολύκροτη υπόθεση κατασκοπείας προς όφελος της Τουρκίας σε Ρόδο και Καστελλόριζο, που έχει προσδιορισθεί για την 13η Δεκεμβρίου 2021.

Θυμίζουμε ότι ο ανωτέρω μαζί με τον 53χρονο πρώην μάγειρα του πλοίου «Ε/Γ – Ο/Γ ΣΤΑΥΡΟΣ», κατηγορούνται για υποστήριξη πολεμικής δύναμης του εχθρού από κοινού και κατ’ εξακολούθηση, για παραβίαση μυστικών της πολιτείας από κοινού και κατ’ εξακολούθηση και για κατασκοπεία από κοινού και κατ’ εξακολούθηση, με κοινό ενιαίο σκοπό χρήσης για διαβίβαση κρατικών απορρήτων σε άλλον με σκοπό πρόκλησης κινδύνου στα συμφέροντα του κράτους.

Oι συλλήψεις του μάγειρα και του υπαλλήλου δεν είναι οι μοναδικές που γίνονται για κατασκοπεία σε ακριτικά νησιά. Ειδικά στο Καστελλόριζο, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, Τούρκοι πράκτορες, προσποιούμενοι τους τουρίστες ή τους δημοσιογράφους καταγράφουν τις κινήσεις του Πολεμικού Ναυτικού στο Καστελλόριζο, τι ώρα μπαίνουν και τι ώρα βγαίνουν από το λιμάνι τα ελληνικά πολεμικά πλοία, τη δράση επίσης του Λιμενικού και φυσικά καταγράφουν τις θέσεις του Στρατού Ξηράς.

Υπενθυμίζουμε πως τον Σεπτέμβριο του 2020, τα τουρκικά ΜΜΕ, έχοντας στοχοποιήσει το Καστελλόριζο, έκαναν λόγο για συνεχή μεταφορά δυνάμεων στο νησί προβάλλοντας φωτογραφίες απλά από την αλλαγή φρουράς σε Ρω και Στρογγύλη. Την ίδια περίοδο, το περιστατικό με τη ρίψη μπογιάς πάνω στην Ελληνική σημαία σε βράχο της Μεγίστης αλλά και drones που πετούσαν από τις ακτές της Τουρκίας προς το ακριτικό νησί παίζοντας ακόμα και τον Τουρκικό εθνικό ύμνο ήταν επεισόδια στο ίδιο σήριαλ προπαγάνδας.

Η «οσμή προβοκάτσιας» έχει καλύψει πλέον όλο το ανατολικό Αιγαίο και τον Έβρο, με τους Τούρκους να αναζητούν τρόπους για να δημιουργήσουν ένταση, με βασικό στόχο να θίξουν την ελληνική κυριαρχία.

Η πτήση του drone πάνω από το Καστελόριζο αποτέλεσε και την αφορμή για να αυξηθούν ακόμη περισσότερο τα μέτρα ασφαλείας, με την ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων να δίνει εντολή για να καταγράφονται τα πάντα γύρω από τα ακριτικά νησιά. Για ό,τι πλέει και ό,τι πετάει να δίνεται λεπτομερής αναφορά, ενώ οι ύποπτες κινήσεις να μεταφέρονται άμεσα στα κέντρα λήψης αποφάσεων.

Οι εντολές προς τις ακριτικές Μονάδες είναι σαφείς και πολύ συγκεκριμένες. Απαιτείται συνεχής επαγρύπνηση, άμεση ετοιμότητα και ταχύτητα στη λήψη αποφάσεων. Περιθώρια για αδράνεια δεν υπάρχουν καμία στιγμή. Μια απλή πληροφορία μπορεί να κάνει τη διαφορά.


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ