Μπόρις Τζόνσον: Αντιμετωπίζει κομματική εξέγερση, λόγω προτεινόμενων κανονισμών για την covid

Μπόρις Τζόνσον: Ο Βρετανός πρωθυπουργός Τζόνσον αντιμετωπίζει κομματική εξέγερση, 6 βουλευτές πρόκειται να παραιτηθούν από την κυβέρνηση λόγω προτεινόμενων κανονισμών για την covid. Έως και 80 συντηρητικοί υπουργοί μπορούν να καταψηφίσουν τις προτάσεις του αρχηγού του κόμματος Οι Ρεπουμπλικάνοι προσπαθούν να αναιρέσουν τις εντολές εμβολίων του Μπάιντεν

Ο ανταποκριτής του Κογκρέσου του Fox News Chad Pergram αναφέρει τα οδοφράγματα που αντιμετωπίζουν.

Ο Βρετανός πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον αντιμετωπίζει μια εξέγερση στο κόμμα του για τους αυστηρότερους περιορισμούς για την COVID-19 καθώς η χώρα αντιμετωπίζει την αυξανόμενη απειλή της παραλλαγής όμικρον.

Ο Τζόνσον εμφανίστηκε ευάλωτος μετά από μια σειρά σκανδάλων που κορυφώθηκαν σε μια αυξανόμενη οργή για τα πάρτι που οργάνωσε και διοργάνωσε το προσωπικό του, ενώ η χώρα τηρούσε αυστηρό lockdown κατά την περίοδο των Χριστουγέννων του 2020.

Τα ανώτερα μέλη του Συντηρητικού κόμματος θα προσθέσουν στον πονοκέφαλο του Τζόνσον, καθώς δεκάδες μέλη σχεδιάζουν να ψηφίσουν κατά των αυστηρών περιορισμών του «Σχεδίου Β» που ο Johnson ελπίζει να εισαγάγει για να περιορίσει τον αντίκτυπο της παραλλαγής Omicron.

Η Βουλή των Κοινοτήτων θα διεξαγάγει τρεις διαφορετικές ψηφοφορίες για μια σειρά μέτρων που σχεδιάζει να εισαγάγει ο Τζόνσον, συμπεριλαμβανομένων των διαβατηρίων εμβολίων, των υποχρεωτικών εμβολίων για τους εργαζόμενους στην Εθνική Υπηρεσία Υγείας και της υποχρεωτικής χρήσης μάσκας σε ορισμένους δημόσιους χώρους. Μεταξύ 60 και 80 Συντηρητικών βουλευτών θα μπορούσαν να ψηφίσουν κατά των διαβατηρίων εμβολίων, με ένα μέλος να λέει: «Η κυβέρνηση δεν έχει ακόμη παρουσιάσει κανένα στοιχείο για να υποστηρίξει τα μέτρα του «Σχεδίου Β».

Και τουλάχιστον έξι κοινοβουλευτικά μέλη θα μπορούσαν να παραιτηθούν από την κυβέρνηση του Τζόνσον για να καταψηφίσουν τους προτεινόμενους νέους περιορισμούς του, ανέφερε η The Telegraph.

Μια τέτοια σημαντική αντίδραση θα μπορούσε να βοηθήσει στο τέλος της βασιλείας του Τζόνσον ως ηγέτη του κόμματος, καθώς οι συζητήσεις για επιστολές «μη εμπιστοσύνης» και μια πιθανή πρόκληση ηγεσίας συνεχίζουν να αποκτούν δυναμική.

Ο πρώην υπουργός Υγείας Λίαμ Φοξ, ο οποίος προηγουμένως διετέλεσε σκιώδης υπουργός Υγείας, είπε στον Independent ότι θα περίμενε να δει τη διατύπωση των προτάσεων για να δει αν μπορεί να αντιταχθεί στην πιστοποίηση του εμβολίου για είσοδο ενώ υποστηρίζει ένα μέτρο που θα αντικαθιστούσε την απομόνωση με καθημερινές δοκιμές.

Ο συντηρητικός βουλευτής Μάρκους Φις εξέφρασε έντονη αντίθεση σε οποιαδήποτε πρόταση υποχρεωτικού εμβολιασμού, σημειώνοντας ότι οποιαδήποτε απόπειρα θα μπορούσε να διχάσει το κόμμα.

Η επιχειρηματική κοινότητα της Βρετανίας φέρεται να είναι ανήσυχη με την πιθανή έναρξη νέων περιορισμών. Την Παρασκευή, ένας υπουργός είπε ότι ο Τζόνσον βρισκόταν «σε μια σπείρα θανάτου», σημειώνοντας ότι οι τρέχουσες δοκιμές έχουν γράψει «την αρχή του τέλους για αυτόν».

Ένας άλλος υπουργός είπε στη Guardian ότι τα μαστίγια του κόμματος «θα κάνουν πολλή δουλειά αυτό το Σαββατοκύριακο» για να προσπαθήσουν να σώσουν «τα κοκκινίσματα του πρωθυπουργού».

Η Ντάουνινγκ Στριτ είπε στους υπουργούς ότι θα επανεξετάσει τα νέα μέτρα έως τις 5 Ιανουαρίου 2022 το αργότερο.

Η κυβέρνηση του Τζόνσον ανακοίνωσε ήδη την εισαγωγή διαβατηρίου για το εμβόλιο covid, από τις 15 Δεκεμβρίου. Το διαβατήριο θα είναι υποχρεωτικό για είσοδο σε νυχτερινά κέντρα, εκδηλώσεις σε εσωτερικούς χώρους χωρίς θέσεις με 500 ή περισσότερους παρευρισκόμενους, ανοιχτές υπαίθριες εκδηλώσεις με 4.000 ή περισσότερους συμμετέχοντες και σε κάθε εκδήλωση με 10.000 ή περισσότερους παρευρισκόμενους. Ο Τζόνσον θα χρειαστεί την υποστήριξη των μελών του Εργατικού Κόμματος για να περάσει τους περιορισμούς του «Σχεδίου Β».

ΠΗΓΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here