TikTok beauty trends: Ποιες τάσεις ομορφιάς μπορούν να αποβούν επικίνδυνες στο TikTok;


Οι τάσεις στις οποίες συμμετέχουν στο TikTok είναι συνήθως σχετικά αβλαβείς, δημιουργώντας μια θετική εμπειρία για τους περισσότερους χρήστες. Ωστόσο, υπάρχουν ορισμένες τάσεις που αφορούν τη φυσική εμφάνιση κάποιου και τελικά κάνουν τους ανθρώπους που το παρακολουθούν ή τους δοκιμάζουν πιο ανασφαλείς για τον εαυτό τους. Εάν βρίσκεστε στο διαδίκτυο ή παρακολουθείτε αρκετά τηλεόραση, μπορεί να έχετε ακούσει για την εφαρμογή TikTok, η οποία έχει αυξηθεί σε δημοτικότητα πρόσφατα. Αυτήν την στιγμή, υπάρχουν περίπου 850 εκατομμύρια άνθρωποι που χρησιμοποιούν την εφαρμογή και είναι επίσης η εφαρμογή με τις περισσότερες λήψεις στο κατάστημα εφαρμογών iOS. Μεταξύ των 850 εκατομμυρίων ανθρώπων που χρησιμοποιούν την εφαρμογή, ένας μεγάλος αριθμός από αυτούς είναι νέοι, εντυπωσιακοί έφηβοι. Για την ακρίβεια, το 41% ​​των χρηστών του TikTok είναι μεταξύ 16 και 24 ετών.

Ποιες τάσεις στο TikTok εμπνέουν ανησυχία;

Οι συγκεκριμένες τάσεις που είναι γνωστό ότι είναι επιβλαβείς στην κοινότητα είναι προκλήσεις όπου κάποιος, συνήθως ένα κορίτσι, φορούσε ένα φαρδύ πουκάμισο και μετά το έσφιγγε για να αποκαλύψει το σχήμα του σώματός του. Μερικές είναι τάσεις που έχουν να κάνουν με το πρόσωπο. Για παράδειγμα, το TikTok διαθέτει ένα φίλτρο που επιτρέπει στους χρήστες να αναστρέψουν την κάμερα. Έγινε τάση για αυτούς τους νέους να χρησιμοποιούν τη λειτουργία ανεστραμμένης κάμερας στα πρόσωπά τους, λέγοντας έτσι φαίνεσαι στους άλλους. Η τάση της ανεστραμμένης κάμερας συνήθως παίζεται ως αστείο λόγω του πόσο περίεργα ασύμμετρα έμοιαζαν τα πρόσωπά τους με το φίλτρο ανοιχτό. Όμως υπήρχαν κάποιοι που έκλαιγαν όταν το χρησιμοποίησαν επειδή ένιωθαν ανασφάλεια για την εμφάνισή τους.

Ωστόσο, υπάρχουν και άλλες τάσεις που φαίνονται λιγότερο λεπτές και παράξενα συγκεκριμένες. Για παράδειγμα, υπάρχει μια τάση όπου οι χρήστες βάζουν τον δείκτη τους στη μύτη τους και λένε ότι «αν τα χείλη σου αγγίζουν το δάχτυλό σου ενώ μιλάς, είσαι ελκυστικός». Ένα άλλο είναι όπου ο χρήστης συγκρίνει το μέγεθος του μετώπου του με τη μύτη του και στη συνέχεια το στόμα του χρησιμοποιώντας το διάστημα μεταξύ του αντίχειρα και του δείκτη του. Και πάλι, η περιγραφή της τάσης είναι παρόμοια, «αν ο χώρος ανάμεσα στα δάχτυλά σου παραμένει ίδιος, είσαι ελκυστικός». Μια τρίτη και πιο περίεργη τάση υποστηρίζει ότι «αν η μύτη σου κινείται ενώ μιλάς, αυτό σημαίνει ότι είσαι ελκυστικός/τέλειος».

Τα πρότυπα ομορφιάς διαστρεβλώνονται

Οι τάσεις που αναφέρονται εδώ έχουν να κάνουν όλες με την ελκυστικότητα, οι περισσότερες από αυτές χρησιμοποιούν χαρακτηριστικά προσώπου που οι άνθρωποι δεν μπορούν να ελέγξουν ή να αλλάξουν. Όταν ένας νεαρός έφηβος παρακολουθεί ή συμμετέχει σε μια τάση όπως αυτή, μπορεί να βλάψει την αυτοεκτίμησή του όταν η μύτη του δεν κουνιέται ενώ μιλάει ή εάν το διάστημα μεταξύ των δακτύλων του αλλάζει όταν συγκρίνει τμήματα του δικού του προσώπου. Οι ανασφάλειες που αποκτώνται σε νεαρή ηλικία λόγω της χρήσης των social media είναι αρκετά συχνές. Μάλιστα, μια έρευνα που διεξήχθη από το εμπορικό σήμα Invisalign έδειξε ότι πάνω από το 54% των εφήβων στις ΗΠΑ ένιωθαν ότι η ζωή θα ήταν καλύτερη χωρίς τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Επιπλέον, το 40% αυτών των εφήβων ένιωθαν σαν να κρίθηκαν περισσότερο οι εμφανίσεις τους στο διαδίκτυο παρά στην πραγματική ζωή.

Η χρήση τηλεφώνων και άλλης τεχνολογίας πιθανότατα θα συνεχίσει να αυξάνεται. Επομένως ένας κόσμος χωρίς κοινωνικά μέσα είναι αδύνατος. Ωστόσο, το καλύτερο πράγμα που μπορεί να κάνει ένας γονιός ή ένας φίλος για έναν έφηβο που αγωνίζεται είναι να τον κάνει check in, να βεβαιωθεί ότι είναι καλά και, αν είναι δυνατόν, να ρυθμίσει το χρόνο που αφιερώνει το άτομο στο διαδίκτυο ή σε αυτές τις πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης. . Μερικές φορές, το μόνο που χρειάζεται ένας νέος είναι κάποιος να ακούσει και να καταλάβει τα προβλήματά του.

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ