Κακοκαιρία: Σάρωσε όλη τη χώρα – Δέχθηκε 1.209 κλήσεις για βοήθεια η Πυροσβεστική

Κακοκαιρία: Τα έντονα καιρικά φαινόμενα που έπληξαν τις περισσότερες περιοχές της Ελλάδας προκάλεσαν πληθώρα προβλημάτων, με την Πυροσβεστική Υπηρεσία να δέχεται 1.209 κλήσεις για βοήθεια

Από τα ξημερώματα του Σαββάτου (11.12) το κύμα κακοκαιρίας που σάρωσε την Ελλάδα ήταν σφοδρότατο. Για ακόμα μια φορά η κακοκαιρία αποδείχθηκε φονική, καθώς μια 55χρονη έχασε τη ζωή της στην Πιερία, ενώ στις περισσότερες περιοχές της χώρας, ειδικότερα στη Δυτική Ελλάδα, τη Μακεδονία και περιοχές της Στερεάς, προκλήθηκαν μεγάλα προβλήματα από τα έντονα καιρικά φαινόμενα.

Πλημμύρες, υπερχειλίσεις ποταμών και χειμάρρων, πτώσεις δέντρων και άλλες καταστροφές ήρθαν να προκαλέσουν νέα προβλήματα στους πολίτες των περιοχών που επλήγησαν με την Πυροσβεστική Υπηρεσία να δέχεται 1.209 κλήσεις για κάθε είδους βοήθεια, όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της.

Η ανακοίνωση:

«Ενέργειες του Πυροσβεστικού Σώματος για την αντιμετώπιση συνεπειών μετά την εκδήλωση έντονων καιρικών φαινομένων από Ω/07:00/11-12-2021 έως Ω/18:00/12-12-2021

Από Ω/07:00/11-12-2021 έως Ω/18:00/12-12-2021 το Κέντρο Επιχειρήσεων του Πυροσβεστικού Σώματος έχει δεχθεί 1209 κλήσεις για κοπές δέντρων, αντλήσεις υδάτων, αφαιρέσεις αντικειμένων και για μεταφορά ατόμων σε ασφαλές σημείο.

Αναλυτικότερα:

  • Στην Περιφέρεια Αττικής 267 κλήσεις και έχουν πραγματοποιηθεί 127 κοπές δέντρων, 82 αφαιρέσεις αντικειμένων και 3 αντλήσεις υδάτων.
  • Στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας 34 κλήσεις και έχουν πραγματοποιηθεί 10 κοπές δέντρων, 1 αφαίρεση αντικειμένου, 2 αντλήσεις υδάτων και 3 μεταφορές ατόμων σε ασφαλές σημείο.
  • Στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας 25 κλήσεις και έχουν πραγματοποιηθεί 8 αντλήσεις υδάτων και 8 κοπές δέντρων.
  • Στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης 60 κλήσεις και έχουν πραγματοποιηθεί 49 κοπές δέντρων, 6 αφαιρέσεις αντικειμένων και 3 αντλήσεις υδάτων.
  • Στην Περιφέρεια Ιονίων Νήσων 62 κλήσεις και έχουν πραγματοποιηθεί 14 κοπές δέντρων, 3 αφαιρέσεις αντικειμένων, 7 αντλήσεις υδάτων και 2 μεταφορές ατόμων σε ασφαλές σημείο.
  • Στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας 632 κλήσεις και έχουν πραγματοποιηθεί 257 αντλήσεις υδάτων, 47 κοπές δέντρων και 29 μεταφορές ατόμων σε ασφαλές σημείο.
  • Στην Περιφέρεια Πελοποννήσου 22 κλήσεις και έχουν πραγματοποιηθεί 11 κοπές δέντρων, 2 αφαιρέσεις αντικειμένων και 3 αντλήσεις υδάτων.
  • Στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας 38 κλήσεις και έχουν πραγματοποιηθεί 13 αντλήσεις υδάτων, 6 κοπές δέντρων και 13 μεταφορές ατόμων σε ασφαλές σημείο.
  • Στην Περιφέρεια Ηπείρου 69 κλήσεις και έχουν πραγματοποιηθεί 13 κοπές δέντρων, 25 αντλήσεις υδάτων και 4 μεταφορές ατόμων σε ασφαλές σημείο.

Παραμένει σε εφαρμογή το επιχειρησιακό σχέδιο για την αντιμετώπιση κινδύνων από την εκδήλωση πλημμυρών, καθώς και των συνοδών τους φαινομένων, ενώ οι Πυροσβεστικές Υπηρεσίες των περιοχών που αναμένεται να εξελιχθούν τα φαινόμενα παραμένουν σε κατάσταση αυξημένης ετοιμότητας και περαιτέρω κλιμάκωσης, εφ’ όσον απαιτηθεί, με διασπορά του προσωπικού και των οχημάτων, προκειμένου να αντιμετωπιστούν άμεσα τυχόν προβλήματα.

Παρακαλούμε τους συμπολίτες μας, να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και σε περίπτωση εκδήλωσης επικίνδυνων καιρικών φαινομένων, να ακολουθούν πιστά τις υποδείξεις των αρμόδιων αρχών».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here