Ιταλία: 19.215 κρούσματα κορονοϊού και 66 θάνατοι σε ένα 24ωρο


Στις μονάδες εντατικής θεραπείας της Ιταλίας βρίσκονται 829 ασθενείς με Covid-19

Το τελευταίο εικοσιτετράωρο στην Ιταλία καταγράφηκαν 19.215 περιστατικά κορονοϊού και 66 άνθρωποι έχασαν την ζωή τους. Συνολικά, πραγματοποιήθηκαν 501.815 διαγνωστικά τεστ, το 3,8% από τα οποία προέκυψε θετικό. Στις μονάδες εντατικής θεραπείας της χώρας βρίσκονται 829 ασθενείς με Covid 19, ενώ στους νοσοκομειακούς θαλάμους είναι 6.697.

Στο μεταξύ, άγνωστοι επιτέθηκαν μέσω διαδικτύου, στον Ιταλό πρωθυπουργό Μάριο Ντράγκι: αναρτήθηκε η διεύθυνση της κατοικίας του, με προτροπή «να πραγματοποιούνται κάθε βράδυ συγκεντρώσεις έξω από το σπίτι του». Με το συμβάν ασχολείται ο τομέας της ιταλικής αστυνομίας που ερευνά την «διάπραξη αδικημάτων μέσω ίντερνετ».

Παράλληλα, μετά τον χθεσινό θάνατο ενός πενηντάχρονου άνδρα, ο οποίος αρνήθηκε να εμβολιαστεί και να διασωληνωθεί στην πόλη Τρέντο της βόρειας Ιταλίας, σήμερα στην ίδια πόλη έχασε την ζωή του ένας ασθενής τριάντα εννέα ετών, μη εμβολιασμένος. Ο ίδιος ανήκε σε ευπαθή ομάδα και, παρά τις προτροπές των συγγενών του, αποφάσισε να μην εμβολιαστεί. Το «προφίλ» του, στο Facebook, γέμισε συλλυπητήρια μηνύματα συγγενών και φίλων.

Με πληροφορίες από: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ