Πανδημία Αυστρία: Μαζική διαμαρτυρία στη Βιέννη ενάντια στους αμφιλεγόμενους περιορισμούς για την covid


Πανδημία Αυστρία: Ο συγγραφέας Ντάγκλας Μάρεϊ συζήτησε την αντίδραση στην Ευρώπη, χαρακτηρίζοντας τις πολιτικές που σχετίζονται με την covid «παράφρονες». Δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι διαδήλωσαν στη Βιέννη το Σάββατο σε ένδειξη διαμαρτυρίας ενάντια στους περιορισμούς που επιβλήθηκαν για να σταματήσει η εξάπλωση του κορωνοϊού στην Αυστρία, συμπεριλαμβανομένων υποχρεωτικών εμβολίων για την covid -19 και εντολών κατ’ οίκον περιορισμού για τους μη εμβολιασμένους. Περίπου 1.400 αστυνομικοί ήταν σε υπηρεσία για να επιβλέπουν τη διαμαρτυρία, η οποία προσέλκυσε περίπου 44.000 άτομα, και ακολούθησε παρόμοια διαδήλωση στην αυστριακή πρωτεύουσα την περασμένη εβδομάδα.

Οι διαδηλωτές κρατούν σημαίες και πλακάτ καθώς κάνουν πορεία για να διαμαρτυρηθούν κατά των περιορισμών της νόσου COVID-19 και της εντολής εμβολίου στη Βιέννη της Αυστρίας

Η αστυνομία είπε ότι τρία άτομα συνελήφθησαν για αδικήματα, συμπεριλαμβανομένης της χρήσης πυροτεχνημάτων και παράβασης της απαίτησης να φορούν μάσκες.

Οι δημοσιογράφοι που κάλυπταν την εκδήλωση, η οποία ξεκίνησε στην πλατεία Heldenplatz, δέχθηκαν επίθεση με μπάλες χιονιού και πάγο και ένας δημοσιογράφος έπεσε θύμα απόπειρας επίθεσης, δήλωσε η αστυνομία.

Στο πλήθος απευθύνθηκε ο Χέρμπερτ Κικλ, ηγέτης του δεξιού Αυστριακού Κόμματος Ελευθερίας, ο οποίος επιτέθηκε στην απάντηση της κυβέρνησης στην πανδημία.

Είπε ότι ο κόσμος δεν είχε συνειδητοποιήσει ότι «χτυπιούνταν στο στόμιο» από την κυβέρνηση και είπε ότι οι διαδηλώσεις θα συνεχιστούν.

Ξεχωριστά, περίπου 2.500 διαδήλωσαν κατά των περιορισμών στο Κλάγκενφουρτ, ενώ 150 άτομα διαδήλωσαν στο Λιντς.

Αντιμέτωπη με αυξανόμενες καθημερινές μολύνσεις, η Αυστρία τον περασμένο μήνα έγινε η πρώτη χώρα στη Δυτική Ευρώπη που επέβαλε εκ νέου lockdown και είπε ότι θα καταστήσει υποχρεωτικούς τους εμβολιασμούς από τον Φεβρουάριο. Πανό που έγραφαν «Όχι στον υποχρεωτικό εμβολιασμό» και «Κάτω τα χέρια από τα παιδιά μας» κρατούσαν διαδηλωτές στη Βιέννη, οι οποίοι φώναζαν «Είμαστε ο λαός» και « αντίσταση».

Η Αυστρία, η οποία έχει πληθυσμό 8,9 εκατομμυρίων ανθρώπων, έχει αναφέρει 1,2 εκατομμύρια κρούσματα κορωνοϊού και περισσότερους από 13.000 θανάτους από την έναρξη της πανδημίας πέρυσι.

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ