Δίπλωμα οδήγησης: Πώς μπορείτε να το βγάλετε με ένα… κλικ


Δίπλωμα οδήγησης: Οι ηλεκτρονικές υπηρεσίες μέσω της Ενιαίας Ψηφιακής Πύλης του Δημοσίου (gov.gr) είναι διαθέσιμες και για τις 13 Περιφέρειες της χώρας

Με μια απλή διαδικασία και με ελάχιστα… κλικ μπορεί πλέον κάποιος να ανανεώσει το δίπλωμα οδήγησης ή να αποκτήσει αντίγραφο της άδειας κυκλοφορίας.

Οι ηλεκτρονικές υπηρεσίες μέσω της Ενιαίας Ψηφιακής Πύλης του Δημοσίου (gov.gr) είναι διαθέσιμες και για τις 13 Περιφέρειες της χώρας.

Έτσι, οι οδηγοί μπορούν να γλιτώσουν χρόνο και ταλαιπωρία, που απαιτούνταν μέχρι πρότινος, προκειμένου να ολοκληρώσουν όλες τις διαδικασίες και να έχουν στα… χέρια τους τα «νέα» διπλώματα ή το αντίγραφο της άδειας κυκλοφορίας.

Όσον αφορά ειδικότερα στην ηλεκτρονική ανανέωση της άδειας οδήγησης, η νέα διαδικασία θα γλιτώσει από περιττή ταλαιπωρία κάθε χρόνο περισσότερους από 210.000 πολίτες, μεταξύ των οποίων πολίτες άνω των 65 ετών, επαγγελματίες οδηγούς, αλλά και πολίτες με χρόνια ιατρικά προβλήματα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η φυσική παρουσία του πολίτη απαιτείται μόνο κατά τη διενέργεια των ιατρικών εξετάσεων, ενώ υπάρχει πλήρης ενημέρωση με SMS και email σε όλα τα στάδια της διαδικασίας.

Παράλληλα, με τη νέα ηλεκτρονική διαδικασία, εξασφαλίζεται η πλήρης διαφάνεια στη διεκπεραίωση των υποθέσεων, καθώς και η προστασία ευαίσθητων ιατρικών δεδομένων που διακινούνταν μέχρι σήμερα με έγγραφα.


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ