Οικονόμου ενημέρωση: Δεν θα επιβληθούν νέα μέτρα στις γιορτές, αυξημένη η ζήτηση για τον εμβολιασμό


Ο Γιάννης Οικονόμου στην καθιερωμένη ενημέρωση των συντακτών το πρωί της Δευτέρας αναφέρθηκε στην πορεία της πανδημίας στην Ελλάδα, αλλά και σε ενδεχόμενα μέτρα που φημολογείται ότι θα παρθούν τις επόμενες ημέρες. Παρέμεινε σταθερός στην γραμμή της Κυβέρνησης πως περαιτέρω μέτρα δεν πρόκειται να τεθούν σε ισχύ, ενώ τόνισε πως οι ανεμβολίαστοι πολίτες άνω των 60 ετών από σήμερα χάνουν τα προνόμια που απολάμβαναν. Επεσήμανε ωστόσο πως υπάρχει αυξημένο ενδιαφέρον για την πρώτη δόση εμβολίου πρωτίστως σε αυτή την ηλικιακή ομάδα, ενώ απέκλεισε το ενδεχόμενο η σημερινή συνάντηση του Πρωθυπουργού στην Ιερά Σύνοδο να επιφέρει επιπλέον περιορισμούς για τους πιστούς.

Οι δηλώσεις του Κυβερνητικού Εκπροσώπου, κ. Γιάννη Οικονόμου

Αρχικά, ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος μίλησε για την ύφεση του κορωνοϊού που παρατηρείται τα τελευταία 24ωρα στην Ελλάδα. Αυτό δημιουργεί μια συγκρατημένη αισιοδοξία, χωρίς αυτό να σημαίνει πως πρέπει να υπάρξει εφησυχασμός. Όμως σε κάθε περίπτωση τα δείγματα στη χώρα δεν δημιουργούν τις προϋποθέσεις για την επιβολή νέων μέτρων: “Στη φάση που βρισκόμαστε τώρα δε μελετούμε νέα μέτρα. Η σωστή εφαρμογή του πλαισίου των μέτρων από όλους, το συχνό testing και η συνέχιση της προσπάθειας αύξησης των εμβολιασμών είναι τα εφόδια που έχουμε στα χέρια μας για να περάσει ομαλά η επόμενη περίοδος και να περάσουμε τα Χριστούγεννα όπως πρέπει”.

Μιλώντας για τους πολίτες άνω των 60 ετών, τόνισε πως η Δευτέρα 13 Δεκεμβρίου αποτελεί ορόσημο. Μια σειρά προνομίων που είχαν οι μη εμβολιασμένοι συμπολίτες μας παύουν να ισχύουν από σήμερα, ενώ όσοι άνω των 60 έχουν συμπληρώσει 7 μήνες από την δεύτερη δόση θα θεωρούνται και εκείνοι ανεμβολίαστοι: “Από σήμερα οι πολίτες άνω των 60 ετών που έχουν συμπληρώσει 7 μήνες από τον εμβολιασμό τους δεν έχουν κάνει την τρίτη δόση θεωρούνται ανεμβολίαστοι, χάνουν τα προνόμια των εμβολιασμένων και υπόκεινται στους περιορισμούς που ισχύουν για τους ανεμβολίαστους.  Μετά τις ανακοινώσεις για τον υποχρεωτικό εμβολιασμό, παρατηρείται αυξημένη προσέλευση στα εμβολιαστικά κέντρα, ενώ για τους πολίτες άνω των 60 ετών, περίπου 100.000 άτομα είτε έχουν εμβολιαστεί είτε έχουν προγραμματίσε ραντεβού πρώτης δόσης.”

 

 

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ