Ηνωμένο Βασίλειο Όμικρον θάνατος: Έχασε τη ζωή του κρούσμα που νοσηλευόταν με την παραλλαγή Όμικρον στη Βρετανία


Ο Μπόρις Τζόνσον είπε ότι τουλάχιστον ένας ασθενής έχει επιβεβαιωθεί ότι πέθανε με την παραλλαγή Όμικρον στο Ηνωμένο Βασίλειο. Μιλώντας κατά τη διάρκεια επίσκεψης σε κλινική εμβολιασμού κοντά στο Paddington, στο δυτικό Λονδίνο, ο πρωθυπουργός είπε: “Δυστυχώς, ναι, η μετάλλαξη Omicron προκαλεί νοσηλεία και δυστυχώς τουλάχιστον ένας ασθενής έχει επιβεβαιωθεί ότι πέθανε με την Omicron. Επομένως, νομίζω ότι η ιδέα ότι αυτή είναι κατά κάποιο τρόπο μια πιο ήπια εκδοχή του ιού, νομίζω ότι είναι κάτι που πρέπει να αφήσουμε στη μία πλευρά και απλώς να αναγνωρίσουμε τον απόλυτο ρυθμό με τον οποίο επιταχύνεται στον πληθυσμό. Οπότε το καλύτερο που μπορούμε να κάνουμε είναι να πάρουμε την ενισχυτική μας δόση”. Ο Μπόρις Τζόνσον είπε ότι η Omicron αντιπροσωπεύει τώρα περίπου το 40% των κρουσμάτων κορωνοϊού στο Λονδίνο και αύριο θα είναι η πλειονότητα των κρουσμάτων στην πρωτεύουσα.

 

Αυξημένα τα κρούσματα της Όμικρον στο Ηνωμένο Βασίλειο

Το Ηνωμένο Βασίλειο αύξησε την Κυριακή το επίπεδο συναγερμού Covid λόγω της ταχείας αύξησης των κρουσμάτων της παραλλαγής Omicron, καθώς η κυβέρνηση ανακοίνωσε νέα μέτρα για τον έλεγχο της εξάπλωσής του. Ο Πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον, υπό την πίεση λόγω ισχυρισμών ότι ο ίδιος και το προσωπικό παραβίασαν τους περιορισμούς για τον Covid τα περασμένα Χριστούγεννα, επρόκειτο να απευθύνει ομιλία στο έθνος. Αναμένεται να μιλήσει για το πρόγραμμα αναμνηστικής δόσης εμβολιασμού στη χώρα. Η απόφαση να αυξηθεί η αξιολόγηση κινδύνου για τη δημόσια υγεία σε πέντε στάδια από το επίπεδο τρία σε τέσσερα έρχεται μετά την καταγραφή άλλων 1.239 επιβεβαιωμένων κρουσμάτων της παραλλαγής την Κυριακή. Αυτό ανεβάζει τον συνολικό αριθμό των κρουσμάτων Omicron στο Ηνωμένο Βασίλειο σε 3.137 — αύξηση 65% από το σύνολο των 1.898 του Σαββάτου.

Η Βρετανία άρχισε να χαλαρώνει τους περιορισμούς του κορωνοϊού τον Ιούνιο και το επίπεδο συναγερμού ήταν στο τρίτο στάδιο, πράγμα που σημαίνει ότι η επιδημία είναι σε γενική κυκλοφορία. Επίπεδο τέταρτο σημαίνει “η μετάδοση είναι υψηλή και η πίεση στις υπηρεσίες υγειονομικής περίθαλψης είναι ευρέως διαδεδομένη και σημαντική ή αυξάνεται”. Οι τέσσερις επικεφαλής ιατροί για την Αγγλία, την Ουαλία, τη Σκωτία και τη Βόρεια Ιρλανδία δήλωσαν ότι η κίνηση προκλήθηκε από συμβουλές από την Υπηρεσία Ασφάλειας Υγείας του Ηνωμένου Βασιλείου, έναν οργανισμό δημόσιας υγείας.

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ