Θεοδωρίδου για εμβολιασμό παιδιών: Τι γίνεται αν ένα παιδί έχει νοσήσει – Ποια τα συμπτώματα


Στους εμβολιασμούς των παιδιών και τις παρενέργειες που έχει το εμβόλιο κατά του κορονοϊού αναφέρθηκε κατά την ενημέρωση του υπ. Υγείας για την πορεία της πανδημίας στη χώρα η Πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών, κ. Μαρία Θεοδωρίδου.

«Η νόσος ήταν και παραμένει ήπια χωρίς διαφορετική κλινική έκφραση με την πάροδο του χρόνου, ωστόσο υπάρχουν κίνδυνοι», τόνισε η κ. Θεοδωρίδου, προχωρώντας σε διευκρινίσεις σχετικά με τον εμβολιασμό των παιδιών. Υπενθυμίζεται ότι την Παρασκευή άνοιξε η πλατφόρμα για τους εμβολιασμούς των παιδιών ηλικίας 5 έως 11.

«Τα δεδομένα στην Σκωτία αφορούν 752.000 παιδιά και συμπερασματικά από τη μελέτη των στοιχείων βρέθηκε ότι παιδιά 5-17 ετών είχαν 3-6 φορές μεγαλύτερο κίνδυνο λόγω Covid εισαγωγής στο νοσοκομείο», τόνισε. Όπως είπε, «το εμβόλιο στα παιδιά περιέχει το 1/3 του αντιγόνου της δόσης των ενηλίκων με δύο δόσεις σε 21 μέρες.

Στην περίπτωση, όμως, που ένα παιδί έχει νοσήσει η δόση του εμβολίου χορηγείται 3 μήνες μετά, διευκρίνισε η κ. Θεοδωρίδου, απευθύνοντας έκκληση στους γονείς να μην υπάρξουν αναβολές στον εμβολιασμό των παιδιών έναντι των άλλων ασθενειών.

Για τις ανεπιθύμητες ενέργειες του εμβολίου στα παιδιά, η Πρόεδρος της Επιτροπής είπε πως αυτές είναι ανάλογες με αυτές που είναι πολύ εξοικειωμένοι οι γονείς, δηλαδή λίγος πυρετός ή λίγος πόνος στο σημείο της ένεσης.

Αναφορικά με όσα έχουν ακουστεί σχετικά με τη χορήγηση τρίτη δόσης στους άνω των 18 ετών και αν αυτό γίνει και για τους ανήλικους, είπε πως μέχρι σήμερα έχει εγκριθεί η χορήγηση 3ης δόσης σε παιδιά με ανοσοκαταστολή μετά από συγκεκριμένο χρονικό διάστημα.

Δείτε την ενημέρωση:


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ