Στην Αχαρνών το εργαστήριο πλαστών Covid τεστ: Ο «τετραπέρατος» Χαμπίμπι και οι διάλογοι


Σε ένα διαμέρισμα επί της οδού Αχαρνών στο κέντρο της Αθήνας είχαν φτιάξει το εργαστήριο πλαστογράφησης μοριακών τεστ για τον κορονοϊό τα μέλη του μεγάλου κυκλώματος που διακινούσε μετανάστες και πουλούσε ναρκωτικά.

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, οι δράστες κατασκεύαζαν πλαστά PCR τεστ και κάρτες επιβίβασης (boarding pass) για αεροπορικά ταξίδια χρησιμοποιώντας μήτρες δεδομένων που είχαν στην κατοχή τους.

Το Newsbomb.gr αποκαλύπτει στοιχεία της δικογραφίας που «καίνε» τους κατηγορουμένους και αφορούν σε συνομιλίες που «έγραψε» ο κοριός της ΕΛ.ΑΣ. αλλά και βίντεο από τα πλαστά μοριακά τεστ και κάρτες επιβίβασης σε αεροπλάνα.

Αρχηγός φέρεται άντρας με το προσωνύμιο «Χαμπίμπι». Στις 30 Αυγούστου 2021 μετανάστης έστειλε βίντεο στο κύκλωμα, στο οποίο μιλούσε στην κάμερα και έλεγε: «Το όνομά μου είναι… είμαι άτομο του… έφτασα Σερβία». Αναφερόμενος προς τον αρχηγό άλλος μετανάστης γράφει: «Χαμπίμπι τι κάνεις καλά; 3 άτομα έχω για να μπουν κρυφά, είναι έτοιμα 2.000 ευρώ το κεφάλι. Τι λες είναι καλή τιμή; Αυτά τα τρία παιδιά μίλησαν με κάποιον άλλον και εγώ είπα ότι εσύ κάνεις σωστή δουλειά και αυτά θα έρθουν μαζί μας. Κάνε μου χάρη μην πάρεις από εμένα πολλά λεφτά».

Ο «Χαμπίμπι» απαντά: «Πάρε αυτό τον αριθμό τηλέφωνο και πες ότι είμαι οικογένεια του Χαμπίμπι».

Στη δικογραφία περιλαμβάνονται και οι κώδικες ονομασίες από τα «ακούσματα» του «κοριού» της Αστυνομίας, που αφορούν στη διακίνηση ναρκωτικών.

Το «σταφ» ήταν η κάνναβη, το «χειζ» ήταν η κάνναβη, το «άσπρο» ήταν η κοκαΐνη, το «πετσε» ήταν η κάνναβη αξίας 5 ευρώ, το «διετσε» ήταν η κάνναβη αξίας 10 ευρώ, το «σκου» ήταν η κάνναβη, το «αλβανό» ήταν η κάνναβη, το ίδιο και το «καπνό».

Φώτο – ντοκουμέντο

Αίσθηση προκαλεί ότι οι δράστες εμφανίζονται να ποζάρουν και να φωτογραφίζονται κρατώντας δεσμίδες με χαρτονομίσματα των 50 και των 100 ευρώ, τα οποία προέρχονται από την εγκληματική τους δραστηριότητα. Σε ένα από τα βίντεο που αποκαλύπτονται, τα μέλη του κυκλώματος που είχαν το ρόλο του οδηγού στη διακίνηση μεταναστών ενημερώνουν τον αρχηγό τους ότι έφτασαν στο σημείο παραλαβής στον Έβρο και ότι πήραν τα λεφτά. Η ενημέρωση του αρχηγού γίνεται με βίντεο που αποστέλλεται ηλεκτρονικά στο κινητό του τηλέφωνο. Μάλιστα, κρατούν στα χέρια τα χαρτονομίσματα και του τα δείχνουν.

Σε άλλο βίντεο εμφανίζονται μετανάστες -«πελάτες» του κυκλώματος- οι οποίοι ενημερώνουν συγγενικά τους πρόσωπα ότι έφτασαν στον προορισμό τους, ότι είναι καλά στην υγεία τους και ότι πρέπει να πληρώσουν τους διακινητές. Με τον τρόπο αυτό –μέσω της αποστολής βίντεο- οι συγγενείς πείθονται ότι οι διακινητές έκαναν τη δουλειά τους και τους καταβάλουν χρήματα.

Το κύκλωμα χρησιμοποιούσε ταξιδιωτικό γραφείο στο κέντρο της Αθήνας, με πραγματικό διαχειριστή, όπου καταρτίζονταν πλαστά μοριακά τεστ ανίχνευσης κορονοϊού, τα οποία διαμοιράζονταν στους μετανάστες που ήταν «πελάτες» των διακινητών.

Οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Αθηνών συνέλαβαν 12 άτομα και σχημάτισαν δικογραφία για ακόμα 31 άτομα, ενώ τα κέρδη του κυκλώματος υπολογίζονται στις 900.000 ευρώ.

Αναλυτικότερα, η έρευνα αποκάλυψε ότι η οργάνωσης ήταν δομημένη σε τρεις υποομάδες, τα μέλη της οποίας διακινούσαν μετανάστες από και προς την Ελλάδα, ενώ άλλα μέλη της διακινούσαν ναρκωτικές ουσίες στην ευρύτερη περιοχή του κέντρου των Αθηνών.

Στην πρώτη υποομάδα συμμετείχαν 13 από τους κατηγορούμενους, με διαρκή δράση τουλάχιστον από το Σεπτέμβριο του 2020, υπό την καθοδήγηση 27χρονου, με διακριτούς ρόλους και αποκλειστικό σκοπό την αποκόμιση παράνομων περιουσιακών οφελών, μέσω της διακίνησης μεταναστών από και προς τη χώρα μας.

Ο 27χρονος αρχηγός της οργάνωσης, συντόνιζε τις μεταφορές των μεταναστών που θα πραγματοποιούνταν μέσω Ελλάδας και ήταν το κομβικό πρόσωπο στο οποίο απευθύνονταν όσοι ήθελαν να εισέλθουν παράνομα σε ευρωπαϊκές χώρες. Ήταν ο αποκλειστικός διαχειριστής των χρηματικών ποσών που χρησιμοποιούσε η εγκληματική οργάνωση, προκειμένου να ενοικιάζει οχήματα τα οποία χρησιμοποιούνταν στη διακίνηση των μεταναστών. Οι πληρωμές που διαχειριζόταν πραγματοποιούνταν κατά κύριο λόγο με το άτυπο σύστημα μεταφοράς χρημάτων «Hawala».

Κομβικό ρόλο στην ομάδα είχε 31χρονος Έλληνας, ο οποίος χρησιμοποιώντας ελληνικό δίπλωμα οδήγησης και ταυτότητα, ενοικίαζε αυτοκίνητα τα οποία στη συνέχεια παρέδιδε σε άλλα μέλη της ομάδας προκειμένου να χρησιμοποιηθούν στη παράνομη διακίνηση των μεταναστών.

Τα υπόλοιπα μέλη της ομάδας είχαν διακριτούς ρόλους ως προς την παραλαβή των ενοικιαζόμενων οχημάτων, την παράδοση τους στους διακινητές-οδηγούς, την οδήγηση των οχημάτων και τη διαχείριση του συστήματος «Hawala», δια μέσω καταστήματος MINI-MARKET που διατηρούσαν στην Θεσσαλονίκη.

Στη δεύτερη υποομάδα συμμετείχαν οχτώ από τους κατηγορούμενους, υπό την καθοδήγηση 23χρονου, ήδη έγκλειστου Καταστήματος Κράτησης, ο οποίος διαχειριζόταν τα χρήματα της ομάδας και μεριμνούσε για την παραλαβή και παράδοση των ενοικιαζόμενων οχημάτων, στους διακινητές οδηγούς.

Η ομάδα χρησιμοποιούσε Ταξιδιωτικό Γραφείο στην Αθήνα, με πραγματικό διαχειριστή και μεσάζοντα δύο αλλοδαπούς μέλη της, όπου καταρτίζονταν πλαστά μοριακά τεστ ανίχνευσής covid και διαμοιράζονταν μαζί με τα αντίστοιχα δελτία επιβίβασης, στους υπό μεταφορά μετανάστες.

Η ομάδα διέθετε πλαστογράφο, ο οποίος κατόπιν παραγγελίας, κατήρτιζε πλαστά έγγραφα τα οποία παρέδιδε στους ενδιαφερόμενους, με την ανάλογη χρηματική αμοιβή.

Άλλο μέλος, ήταν υπεύθυνο για την ανεύρεση διαβατηρίων, αδειών διαμονής και δελτίων αιτούντος διεθνούς προστασίας και την αποστολή στους ενδιαφερόμενους, μέσω διαδικτυακών εφαρμογών, εφόσον υπήρχε προσομοίωση του με τον αρχικό κάτοχο (μέθοδος look – alike).

Τα υπόλοιπα μέλη της ομάδας ήταν υπεύθυνα για την ενοικίαση και την οδήγηση των οχημάτων που χρησιμοποιούνταν στην παράνομη διακίνηση μεταναστών.

Στην τρίτη υποομάδα συμμετείχαν 10 από τους κατηγορούμενους, δραστηριοποιούμενη στη διακίνηση ναρκωτικών στην ευρύτερη περιοχή του Κέντρου των Αθηνών, με αρχηγό 21χρονο αλλοδαπό, ο οποίος συντόνιζε την διακίνηση των ναρκωτικών ακόμα και σε σχολικά συγκροτήματα. Για αυτό το λόγο μάλιστα, είχε στρατολογήσει 2 ανήλικους αλλοδαπούς.

Η ομάδα χρησιμοποιούσε ως χώρους διακίνησης, μισθωμένα, διαμερίσματα στο κέντρο των Αθηνών.

Από την μέχρι στιγμής έρευνα ταυτοποιήθηκε η παράνομη διακίνηση πλήθους αλλοδαπών, ενώ ταυτοποιήθηκε και πλήθος πράξεων διακίνησης ναρκωτικών.

Κατά την επιχείρηση αποδόμησης της οργάνωσης, πραγματοποιήθηκαν παρουσία δικαστικών λειτουργών, 16 έρευνες σε οικίες, 1 σε κατάστημα και 1 σε ταξιδιωτικό γραφείο, ενώ βρέθηκαν και κατασχέθηκαν: 35 Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα, -32- εκ των οποίων είχαν υπεξαιρεθεί και αποδόθηκαν στις ιδιοκτήτριες εταιρείες, το χρηματικό ποσό των 57.075 ευρώ , πλήθος από ψηφιακές μήτρες κατάρτισης πλαστών εγγράφων, πλήθος ψηφιακών αποθηκευμένων ταξιδιωτικών εγγράφων τρίτων προσώπων (κλαπέντα ή απολεσθέντα), 980 γραμμάρια κάνναβης, 80 διαβατήρια και ταυτότητες είτε καταφανώς παραποιημένα, είτε δηλωθέντα ως κλαπέντα – απολεσθέντα, 2 ηλεκτρονικές ζυγαριές ακριβείας, 39 κινητά τηλέφωνα

Οι συλληφθέντες, με την σε βάρος τους σχηματισθείσα δικογραφία, οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, ενώ συνεχίζεται η έρευνα τόσο προς εντοπισμό και σύλληψη των άγνωστων μελών της οργάνωσης αλλά και προς ταυτοποίησης συμμετοχής τους σε περαιτέρω αξιόποινες πράξεις.


Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ