Το κόστος του Boxer προβληματίζει τη Σλοβενία


Η σλοβενική κυβέρνηση επιθυμεί να προχωρήσει το πρόγραμμα απόκτησης του τροχοφόρου τεθωρακισμένου οχήματος Boxer, αλλά θεωρεί ακριβή την τιμή του οχήματος.

Η Σλοβενία είχε αρχικά επιλέξει την αγορά του Patria AMV, το σκάνδαλο που ακολούθησε όμως τη σύμβαση απόκτησής του, περιόρισε τα οχήματα που παρελήφθησαν σε μόλις 30. Για την κάλυψη του επιχειρησιακού κενού ανακοινώθηκε τον Φεβρουάριο του 2018 η επιλογή του τροχοφόρου τεθωρακισμένου οχήματος Boxer.

Εφόσον οι συζητήσεις καταλήξουν σε τελική συμφωνία, τα πρώτα 48 Boxer θα είναι εξοπλισμένα με πυροβόλο των 30mm και πολυβόλο των 7,62mm και θα καταστούν επιχειρησιακά από τον Σλοβενικό Στρατό το 2020. Σε δεύτερη φάση θα ακολουθήσει η παραγγελία συμπληρωματικού αριθμού οχημάτων που θα καλύψουν επιπλέον απαιτήσεις, πέρα από τα ΤΟΜΑ.

Αν όμως η Σλοβενία διατηρήσει τη θέση ότι το Boxer είναι ακριβό, αναφέρει το «Obramba.com», τότε η χώρα θα στραφεί σε άλλο όχημα της ίδιας κατηγορίας. Στην περίπτωση αυτή, οι κύριες υποψηφιότητες θα είναι προτάσεις της Mowag και της Iveco, αν και παρόμοια οχήματα προσφέρονται ακόμη από την Ουκρανία, τη Σερβία τη Ρωσία, την Τουρκία κ.α.

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ