Λετονία: Αντικυβερνητική διαδήλωση κατά των μέτρων για τον κορονοϊό

Αρκετές χιλιάδες άνθρωποι συγκεντρώθηκαν το απόγευμα της Δευτέρας (13/12) στο κέντρο της Ρίγας, διαμαρτυρόμενοι για τα μέτρα για την αντιμετώπιση της πανδημίας. Σύμφωνα με δημοσιογράφους του Γαλλικού Πρακτορείου, τουλάχιστον ένας αστυνομικός τραυματίστηκε.

«Θα ξαναπάρουμε την εξουσία», φώναζε το πλήθος ενώ οι αστυνομικοί προσπαθούσαν να ηρεμήσουν τα πνεύματα. Επειδή η χώρα έχει κηρυχθεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης η διαδήλωση ήταν παράνομη, δεδομένου ότι δεν επιτρέπονται οι συγκεντρώσεις άνω των 20 ατόμων.

«Η κυβέρνηση δεν σταματά να επιβάλει και να τροποποιεί τους κανόνες για την Covid, αλλά η κατάσταση δεν βελτιώνεται και εδώ τίθεται το ερώτημα αν οι ιθύνοντες ξέρουν πραγματικά τι κάνουν», είπε ένας από τους διαδηλωτές.

Οι συγκεντρωμένοι κατήγγειλαν επίσης τον πρόεδρο Έγκιλς Λέβιτς που φέρεται ότι αγόρασε με χρήματα του δημοσίου ένα πολύ ακριβό πιάνο για το σπίτι του. Κάποιοι μετέφεραν μάλιστα πιάνα στη διαδήλωση, με την πρόθεση «να τα δωρίσουν στον πρόεδρο Λέβιτς». Ένας αστυνομικός τραυματίστηκε όταν παρασύρθηκε από το μουσικό όργανο.

Η αστυνομία στη Ρίγα προχώρησε στη σύλληψη τεσσάρων διαδηλωτών.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Πηγή

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here