Ιατρικές Σχολές ΗΠΑ: Οι αιτήσεις εισαγωγής εκτοξεύτηκαν σε υψηλά επίπεδα ρεκόρ κατά το σχολικό έτος 2021-2022


Ιατρικές Σχολές ΗΠΑ: Οι αιτήσεις και οι εγγραφές σε ιατρικές σχολές εκτοξεύτηκαν σε υψηλά επίπεδα ρεκόρ κατά τη διάρκεια του σχολικού έτους 2021-22 σε όλες τις ΗΠΑ, ειδικά μεταξύ των υποεκπροσωπούμενων μειονοτήτων, σύμφωνα με την Ένωση Αμερικανικών Ιατρικών Κολλεγίων (AAMC). Οι αιτήσεις συνήθως αυξάνονται και μειώνονται κατά 2% ή 3% τα τελευταία 20 χρόνια, αλλά για τη σεζόν 2021-22, αυξήθηκαν κατά 17,8%, με 62.443 συνολικά αιτούντες να επισκιάζουν το προηγούμενο ρεκόρ των 53.370 το 2019-20, σύμφωνα με την Ένωση Αμερικανικών Ιατρικών Κολλεγίων AAMC.

Από τους πάνω από 22.000 φοιτητές που εγγράφηκαν σε ιατρικές σχολές αυτό το φθινόπωρο, σημειώθηκε αύξηση 21% σε όσους αυτοπροσδιορίστηκαν ως Μαύροι ή Αφροαμερικανοί, αύξηση 8,3% στους Ασιάτες φοιτητές και 7,1% στους Ισπανόφωνους, Λατίνους ή ισπανικής καταγωγής, σύμφωνα με την Ένωση Αμερικανικών Ιατρικών Κολλεγίων AAMC.

Η Ένωση πρόσθεσε ότι δεν υπάρχει κανένας λόγος για τη μαζική εισροή και το ενδιαφέρον για την ιατρική.

«Δεν νομίζω ότι κανείς ξέρει γιατί», είπε ο Δρ. Kevin Holcomb, αναπληρωτής κοσμήτορας στο Weill Cornell Medicine Medical College, όπου είδε μια αύξηση 15% στις αιτήσεις.

Κατά τη διάρκεια της πανδημίας, η Ένωση Αμερικανικών Ιατρικών Κολλεγίων AAMC πρόσθεσε ότι πολλοί υποψήφιοι υιοθέτησαν τη φιλοσοφία “ένας αισιόδοξος βλέπει την ευκαιρία σε κάθε δυσκολία”, καθώς πολλοί μαθητές δεν μπορούσαν να κάνουν τις δραστηριότητες που συνήθως συνιστούν τα σχολεία πριν υποβάλουν αίτηση σε ιατρικές σχολές, όπως σκιάσεις γιατρών, πρακτική άσκηση ή να εργάζονται σε περιβάλλον υγειονομικής περίθαλψης.

Οι ηγέτες εισδοχής πιστεύουν ότι η πανδημία παρακίνησε περισσότερους μαθητές που ονειρευόντουσαν να γίνουν γιατροί «κάποτε» να κάνουν αίτηση «τώρα», καθώς η COVID-19 εξέθεσε κοινωνικές αδικίες στο σύστημα υγειονομικής περίθαλψης και επίσης ανάγκασε τα σχολεία να εξαλείψουν τις συνεντεύξεις σε ιατρικές σχολές, κάτι που είναι συνήθως πολύ δαπανηρό, πρόσθεσε επίσης η Ένωση Αμερικανικών Ιατρικών Κολλεγίων AAMC.

Ωστόσο, οι ηγέτες εισδοχής δεν αποδίδουν το αυξημένο ενδιαφέρον στον «ήρωα» ή στο «φαινόμενο Fauci», όπου οι μαθητές εμπνέονται από τους καταβεβλημένους εργαζόμενους στον τομέα της υγείας που φρόντιζαν πολύ άρρωστους ασθενείς ή από τον θαυμασμό του Δρ Anthony Fauci, διευθυντή του Εθνικού Ινστιτούτου Αλλεργιών και Λοιμωδών Νοσημάτων.

Τα γύρω γεγονότα κατά τη διάρκεια αυτών των δύσκολων καιρών, αντίθετα, ώθησαν όσους «κάθονταν στον φράχτη» να υποβάλουν αίτηση τελικά στη σχολή ιατρικής, εξήγησε ο Holcomb.

Η μεγάλη αύξηση των αιτήσεων, ωστόσο, αύξησε τον ανταγωνισμό για το ιατρικό επάγγελμα, επειδή οι ιατρικές σχολές δεν μπορούσαν να επεκτείνουν τα μεγέθη των τάξεών τους ώστε να ανταποκρίνονται στη ζήτηση, λόγω των πολλαπλών εμποδίων από τον φυσικό χώρο, τον εξοπλισμό και τους δασκάλους, στην εύρεση κατάλληλων χώρων εκπαίδευσης για κλινικές εναλλαγές.

Άρα ο αριθμός των μαθητών που έγιναν δεκτοί αυξήθηκε μόνο κατά 2,6%. «Αυτή η τάξη των μαθητών ασχολείται πολύ με ζητήματα ισότητας και δικαιοσύνης», υπενθύμισε ο Χόλκομπ.

“Η πανδημία έριξε φως στις ανισότητες στον τομέα της υγειονομικής περίθαλψης. Αυτό θα μπορούσε να παρακινήσει κάποιον που λέει: “Θέλω να κάνω τη διαφορά στον κόσμο. Ποιος είναι ο τρόπος για να το κάνω αυτό;”

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ