Βερόνικα Φορκέ Kika: Αυτοκτόνησε η μούσα του Πέδρο Αλμοδοβάρ σε ηλικία 66 ετών


Η Ισπανίδα ηθοποιός Βερόνικα Φορκέ, η οποία πρωταγωνίστησε στην σκοτεινή κωμωδία «Kika» του βραβευμένου με Όσκαρ σκηνοθέτη Πέδρο Αλμοδόβαρ, βρέθηκε νεκρή τη Δευτέρα στο σπίτι της στη Μαδρίτη αφού αυτοκτόνησε, ανακοίνωσε η αστυνομία. Η Φορκέ, η οποία έκλεισε τα 66 την 1η Δεκεμβρίου, ήταν μια από τις πιο δημοφιλείς ηθοποιούς της Ισπανίας κατά τις δεκαετίες του 1980 και του 1990, έχοντας εμφανιστεί σε πολλές κωμωδίες. «Αυτοκτόνησε στο σπίτι της», δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ένας εκπρόσωπος της αστυνομίας χωρίς να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες. Κέρδισε το βραβείο καλύτερης ηθοποιού το 1994 στα Goya Awards, τις κορυφαίες κινηματογραφικές διακρίσεις της Ισπανίας, για τον εμβληματικό ρόλο της στο “Kika” ως νεαρή make-up artist που ξεκινά μια σχέση με τον θετό γιο ενός φιλόδοξου Αμερικανού συγγραφέα.

Μια γεμάτη καριέρα

Η Φορκέ εμφανίστηκε επίσης στην ταινία του Almodovar το 1984 “What Have I Done To Deserve This?”, την πρώτη του ταινία που βγήκε στις κινηματογραφικές αίθουσες στις Ηνωμένες Πολιτείες και το 1986 “Matador”. Τα συλλυπητήριά του στο Twitter εξέφρασε ο Ισπανός ηθοποιός Αντόνιο Μπαντέρας, ο οποίος εμφανίστηκε στο «Matador» στο πλευρό της. «Αντίο Veronica Φορκέ. Δούλεψα μαζί της πριν από αρκετά χρόνια και θυμάμαι μια γλυκιά, πνευματική γυναίκα και μια πολύ καλή συνεργάτιδα», έγραψε λίγο μετά την είδηση του θανάτου της. Κόρη ενός σκηνοθέτη και ενός συγγραφέα, η Φορκέ ξεκίνησε τις σπουδές της στην ψυχολογία αλλά τελικά μεταπήδησε στο δράμα.

Συνεργάστηκε με «μερικούς από τους πιο σημαντικούς σκηνοθέτες του ισπανικού κινηματογράφου». Ανάμεσά τους οι Λουίς Γκαρσία Μπερλάνγκα και Αντόνιο Μερσέρο, εκτός φυσικά από τον εξαιρετικό Πέδρο Αλμοδόβαρ, σύμφωνα με την ιστοσελίδα του ισπανικού υπουργείου Πολιτισμού. Είχε κερδίσει συνολικά τέσσερα βραβεία Goya, ενώ υπέφερε από κατάθλιψη σε ολόκληρη τη ζωή της. Η Φορκέ εμφανίστηκε επίσης στους κινηματογράφους και στην τηλεόραση, πιο πρόσφατα στην έκδοση διασημοτήτων της ισπανικής έκδοσης του διαγωνισμού μαγειρικής Master Chef Celebrity. Μάλιστα, είχε αποχωρήσει από το σόου μαγειρικής επικαλούμενη εξάντληση.

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ