Μακιγιάζ μύθοι: Ποιοι είναι οι πιο διαδεδομένοι μύθοι σε σχέση με το μακιγιάζ;

Το μακιγιάζ είναι ένα μέρος της καθημερινής ρουτίνας πολλών γυναικών στον κόσμο. Παλαιότερα το μακιγιάζ θεωρείτο τέχνη, την οποία εφάρμοζαν επάνω στο σώμα. Ενώ σε κάποιες φυλές υποδείκνυε και το ποσό ισχυρό ήταν το άτομο που το φορούσε. Παρ’ όλα αυτά, τα τελευταία χρόνια το μακιγιάζ τείνει να μπει σε κουτάκια και να θεωρηθεί απαραίτητο, κάνοντας ακόμα πιο δύσκολη τη ζωή μιας γυναίκας. Παράλληλα μεταφέρονται από στόμα σε στόμα και πολλά λάθος τιπς, που ενώ φέρουν άσχημα αποτελέσματα παρουσιάζονται σαν σωτηρία. Ας δούμε λοιπόν μερικά από αυτά.

  • Κάλυψη σε σημάδια και σπυράκια: Υπάρχει η διαδεδομένη αντίληψη ότι με το foundation μπορείτε να καλύψετε τυχόν σπυράκια, σημάδια ή ρυτίδες που μπορεί να έχει το πρόσωπό σας. Αυτό όμως είναι μύθος. Το foundation θα κάτσει επάνω στο σπυράκι, τονίζοντας το ακόμα περισσότερο. Το ίδιο ακριβώς ισχύει φυσικά και για τις ρυτίδες. Σε αυτό που μπορεί όντως να σας βοηθήσει το μεηκαπ, είναι οι δυσχρωμίες του δέρματος. Αν λοιπόν το δέρμα σας έχει αρκετές ρυτίδες, σημάδια και σπυράκια, αυτό που μπορεί να σας ωφελήσει, είναι ένα ελαφρύ μακιγιάζ, χωρίς υπερβολές. Μόνο έτσι θα πετύχετε το αποτέλεσμα που επιθυμείτε.
  • Μακιγιάζ, μαλλιά και ρούχα: Υπάρχει επίσης η λανθασμένη άποψη ότι είναι απαραίτητο να ταιριάζουμε τα μαλλιά και ρούχα μας με το μακιγιάζ μας. Αυτό που ξέχασαν να σημειώσουν όμως, όσοι το πιστεύουν αυτό, είναι ότι έκτοτε, έχουμε προχωρήσει πολλές δεκαετίες και η μόδα έχει κάνει άλματα. Η τάση σήμερα, επιδιώκει το διαφορετικό και την αντίθεση. Όχι τόσο την ομοιομορφία. Με τις κατάλληλες τεχνικές και τα κατάλληλα εργαλεία, μπορείς να κάνεις εκρηκτικούς συνδυασμούς, που θα εντυπωσιάσουν.
  • Τονίζουμε μόνο ένα στοιχείο: Επίσης αρκετά παλαιά αντίληψη που όμως ακολουθούν πολλές γυναίκες ακόμα και σήμερα σαν σωστή, είναι ότι δεν πρέπει να τονίζουμε πάνω από ένα χαρακτηριστικό μας, κάθε φορά που κάνουμε μακιγιάζ. Παραδείγματος χάριν, δεν επιτρέπεται να τονίσουμε και τα μάτια και τα χείλη μας. Ναι; Όχι. Είναι ένας ακόμη μύθος, που απλώς πρέπει να καταρριφθεί. Και σε αυτή την περίπτωση, χρησιμοποιώντας σωστές τεχνικές και υλικά, μπορούμε να τονίσουμε οποίο ή όσα χαρακτηριστικά μας θέλουμε και παρόλα αυτά το μακιγιάζ μας να είναι αψεγάδιαστο.
  • Μακιγιάζ και ηλικία: Ο τελευταίος μύθος που θα συζητήσουμε σήμερα σε ότι αφορά το μακιγιάζ είναι εκείνος που υποστηρίζει, ότι μπορούμε, βάζοντας μεηκαπ, να φανούμε νεότερες. Αυτό όμως δεν ισχύει, καθώς, όπως είπαμε και νωρίτερα, οι πολλές στρώσεις υλικού, εντείνει αυτό που θέλουμε να κρύψουμε. Συνεπώς, αυτό που μπορείτε να κάνετε, είναι απλά, να φαίνεστε πιο φρέσκια και πιο ξεκούραστη, κάνοντας ένα ελαφρύ και περιποιημένο μακιγιάζ. Την ηλικία σας όμως, δεν μπορείτε να την σβήσετε και ούτε θα έπρεπε κάποιος να σας κάνει να πιστεύετε ότι χρειάζεται.
    Προσέχετε λοιπόν από που αντλείτε τις πληροφορίες που έχετε σχετικά με την ομορφιά, γιατί κυκλοφορούν και πολλές ανακρίβειες, που δεν θα σας βοηθήσουν να πετύχετε τον στόχο σας.

 

ΠΗΓΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here