Στα 47.000 δολάρια το Bitcoin


Στην περιοχή των 47.000 δολαρίων κινείται η τιμή του Bitcoin σήμερα Δευτέρα με την κεφαλαιοποίηση του δημοφιλούς κρυπτονομίσματος να κινείται στα 889 δισ. δολάρια, ήτοι 200 δισ. δολάρια χαμηλότερα σε σχέση με την προηγούμενη εβδομάδα.

Το Bitcoin έχει υποχωρήσει περισσότερο από 30% από το ιστορικό υψηλό των σχεδόν 69.000 δολαρίων στις 10 Νοεμβρίου. Οι υποστηρικτές του υποστηρίζουν ότι η πτώση είναι προσωρινή καθώς οι λιανικοί και θεσμικοί αγοραστές εμπλέκονται όλο και περισσότερο σε επενδύσεις σε κρυπτονομίσματα.

Αναλυτές απέδωσαν τις απώλειες του Bitcoin στους φόβους για τις επιπτώσεις της μετάλλαξης όμικρον στη συνεχιζόμενη οικονομική ανάκαμψη.

Κατά τους ίδιους το κρυπτονόμισμα απώλεσε κρίσιμες τεχνικές στηρίξεις στις 26 Νοεμβρίου, όταν απώλεσε την τεχνική στήριξη των 54.000 δολαρίων. Ανέφεραν δε πως εάν βραχυπρόθεσμα δεν ανακτηθούν αυτά τα επίπεδα, τότε η αγορά θα έχει πρόβλημα.

Οι περισσότεροι αναλυτές περιμένουν πως οι επόμενες ημέρες και εβδομάδες θα χαρακτηρίζονται από διακυμάνσεις λόγω της αβεβαιότητας που έχει καλλιεργηθεί πλέον στις αγορές διεθνώς λόγω της μετάλλαξης όμικρον.


Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ