Brunch κρέπες αμύγδαλο: Μια πεντανόστιμη light συνταγή για κάθε στιγμή της ημέρας με αβοκάντο και φρούτα

Το brunch είναι ένα γεύμα που τρώγεται αργά το πρωί ή νωρίς το απόγευμα, γενικά μεταξύ 10:00 π.μ. και 14:00 μ.μ. Ένα τυπικό brunch συνδυάζει στοιχεία πρωινού και μεσημεριανού, αντικατοπτρίζοντας το γεγονός ότι υποτίθεται να καλύψει δύο γεύματα. Πολλοί το συνδέουν με τα Σαββατοκύριακα, ιδιαίτερα τις Κυριακές. Ίσως επειδή πολλοί άνθρωποι μπορούν να κοιμηθούν τα Σαββατοκύριακα, κάνοντας πιο ελκυστικό τον συνδυασμό πρωινού και μεσημεριανού νωρίς. Τεχνικά, όπως και το πρωινό, αυτό το γεύμα μπορεί να σερβιριστεί οποιαδήποτε μέρα της εβδομάδας.

Δεν ξέρεις λοιπόν τι brunch να κάνεις για σένα και τον σύντροφό σου; Φτιάξε κρέπες και χρησιμοποίησε υλικά που υπάρχουν στο ψυγείο σου. Για παράδειγμα, από το δικό μου σπίτι δεν λείπουν ποτέ οι ξηροί καρποί, τα αβοκάντο και τα φρούτα! Προσθέτοντας αμύγδαλα στο γεύμα σου, ο οργανισμός σου θα πάρει όλα τα απαραίτητα λιπαρά που χρειάζεται για να συνεχίσει την ημέρα του! Ακόμη, τα αβοκάντο είναι πλούσια σε πρωτεΐνες, ενώ τα φρούτα αποτελούν πηγή φυτικών ινών και φρουκτόζης. Συνεπώς, δημιουργώντας κρέπες με τα συγκεκριμένα υλικά, θα συνειδητοποιήσεις ότι οι κρέπες σου αποτελούν το ιδανικότερο superfood για μία γεμάτη ημέρα!

Υλικά Συνταγής:

  • 2 μεγάλα αυγά
  • 3 κουταλιές της σούπας αλεσμένα αμύγδαλα
  • 1 αβοκάντο κομμένο στη μέση, λιωμένο και ελαφρώς θρυμματισμένο
  • 2 ώριμα φρούτα ψιλοκομμένα και κομμένα σε φέτες
  • σπόροι από 1/2 ρόδι
  • ½ λάιμ, κομμένο σε 2 φέτες, για να το στύψουμε

Εκτέλεση συνταγής:

1. Χτυπάμε ένα αυγό και 1 1/2 κουταλιά της σούπας αμύγδαλα σε ένα μικρό μπολ με 1 κουταλιά της σούπας νερό.
2. Ζεσταίνουμε 1 κουταλιά της σούπας λάδι σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια φωτιά και ρίχνουμε μέσα το μείγμα των αυγών, στροβιλίζοντας το τηγάνι για να καλύψει ομοιόμορφα τη βάση.
3. Μαγειρεύουμε μέχρι να δέσει το μείγμα και να ροδίσει από την κάτω πλευρά, περίπου 2 λεπτά. (Δεν χρειάζεται να το αναποδογυρίσουμε). Το γυρίζουμε σε
πιατέλα και φτιάχνουμε άλλο ένα με 1 κ.σ. νερό, το υπόλοιπο αυγό, λάδι και αμύγδαλα.
4. Γεμίζουμε κάθε κρέπα με το αβοκάντο, τα φρούτα και το ρόδι και στύβουμε το λάιμ στο τραπέζι.

Το γεύμα μας είναι έτοιμο! Καλή μας απόλαυση!!!

ΠΗΓΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here