Κολύμβηση δέρμα: Πώς να φροντίσετε το δέρμα σας πριν και μετά το κολύμπι

Mια βουτιά στη θάλασσα ή την πισίνα μπορεί να είναι ό,τι χρειάζεστε για να χαλαρώσετε και διατηρήσετε το σώμα σε φόρμα. Και είναι αλήθεια ότι η κολύμβηση, ειδικότερα στο θαλασσινό περιβάλλον, έχει άπειρα οφέλη για την υγεία. Ωστόσο, οι συχνές βουτιές μπορεί να ερεθίσουν το δέρμα σας, εάν δεν το φροντίζετε κατάλληλα.Έτσι την επόμενη φορά, πριν βουτήξετε, κι αμέσως μετά, ίσως θελήσετε να αφιερώσετε λίγο χρόνο στην προετοιμασία του δέρματός σας.

Ενώ οι επιδράσεις του χλωρίου στο τριχωτό της κεφαλής τραβούν συνήθως την προσοχή, αποδεικνύεται ότι τα χημικά συστατικά της πισίνας μπορεί να είναι εξίσου ερεθιστικά και για το δέρμα σας, αν δεν προσέχετε.

Δείτε πώς οι δερματολόγοι συνιστούν να φροντίζετε το δέρμα σας πριν και μετά το κολύμπι

Προετοιμάστε το δέρμα σας με μια κρέμα φραγμού

Το χλώριο που προστίθεται στις πισίνες για την απολύμανση και την πρόληψη της εμφάνισης και εξάπλωσης βακτηριακών και ιογενών λοιμώξεων λόγω της καυστικής φύσης του, μπορεί να είναι αιτία ερεθισμού του δέρματος και πρόκλησης ξηρότητας ή κνησμού. Για να αποφύγετε την άβολη φαγούρα και ερυθρότητα, οι ειδικοί συνιστούν να προετοιμάσετε το δέρμα σας με μια κρέμα φραγμού πριν μπείτε στην πισίνα. Αναζητήστε προϊόντα που περιέχουην γλυκερίνη, έλαια ή βαζελίνη.

Κάντε ντους και ενυδατώστε την επιδερμίδα σας αμέσως μετά το κολύμπι

Γνωρίζετε ήδη ότι συνήθως πρέπει να ξεπλυθείτε πριν μπείτε στην πισίνα, σύμφωνα με τους κανονισμούς λειτουργίας σε πολλές πισίνες. Αλλά αν περιμένετε να επιστρέψετε στο σπίτι για να κάνετε ντους μετά από μια βουτιά, κάνετε κακό στο δέρμα σας. Καλύτερο έιναι να ξεβγάζετε το δέρμα σας αμέσως μετά την κολύμβηση, προειδοποιούν οι ειδικοί. Μην αφήνετε το χλωριωμένο νερό να κάθεται στο δέρμα για μεγάλο χρονικό διάστημα. Το ξέβλαλμα με ζεστό προς το δροσερό, καθαρό νερό μπορεί να αποτρέψει την επιπλέον ξηρότητα.

Μην στεγνώνετε το δέρμα σας στον αέρα

Ειδικά μετά από μια δροσερή βουτιά, μπορεί να μπείτε στον πειρασμό να ξαπλώσετε στην πετσέτα σας και να αφήσετε τον ήλιο να σας στεγνώσει. Αυτή δεν είναι η καλύτερη ιδέα, προειδοποιούν οι ειδικοί. Υπάρχει μια λανθασμένη αντίληψη ότι το στέγνωμα στον αέρα είναι ευεργετικό για το δέρμα, αλλά αυτό δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα. Αντιθέτως, μπορεί να επιτείνει την ξηρότητα του δέρματος. Συνίσταται να ξεπλένεστε με καθαρό νερό και στη συνέχεια να στεγνώνετε το δέρμα σας με μια βαμβακερή πετσέτα.

Μην παραλείπτε την ενυδατική σας κρέμα

Εάν το δέρμα σας εξακολουθεί να αισθάνεται ξηρό/ξεφλουδισμένο αφού επιστρέψετε στο σπίτι από την πισίνα, επιλέξτε μια πιο παχύρρευστη ενυδατική κρέμα ή αλοιφή. Θυμηθείτε, οι λοσιόν δεν είναι τόσο ενυδατικές όσο οι κρέμες και οι κρέμες δεν είναι τόσο ενυδατικές όσο οι αλοιφές.

ΠΗΓΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here