Κορωνοϊός Ολλανδία: Κλείσιμο σχολείων και παράταση μέτρων μέχρι τις 14 Ιανουαρίου λόγω Όμικρον


Το κλείσιμο των σχολείων μία εβδομάδα πριν τις διακοπές των Χριστουγέννων στις 20 Δεκεμβρίου, και την παράταση των μέτρων έναντι της Covid μέχρι τις 14 Δεκεμβρίου, λόγω ταχύτητατης εξάπλωσης της παραλλαγής Όμικρον του ιού, ανακοίνωσε την Τρίτη το βράδυ (14/12) ο πρωθυπουργός της Ολλανδίας Μαρκ Ρούτε. Ειδικότερα, όπως δήλωσε ο κ. Ρούτε κατά την συνέντευξη τύπου που παραχώρησε νωρίτερα, η νέα παραλλαγή, που αποτελεί ήδη περίπου το 1% των νέων διαγνώσεων στη χώρα, «είναι αιτία ανησυχίας» αλλά και «λόγος για να είμαστε προσεκτικοί».

Μαρκ Ρούτε: Δεν μπορούμε να αγνοήσουμε τις ανησυχητικές ενδείξεις της Όμικρον

Επιπλέον, ο Ολλανδός πρωθυπουργός δήλωσε πως είναι μία οδυνηρή αναγκαιότητα προς την κατεύθυνση αναχαίτισης της εξάπλωσης της παραλλαγής Όμικρον, το ότι και φέτος, οι παππούδες δεν θα μπορέσουν να αγκαλιάσουν τα εγγόνια τους κάτω από το χριστουγεννιάτικο δέντρο. «Προφανώς, δεν είναι το χαρμόσυνο μήνυμα που περιμέναμε εν αναμονή των Χριστουγέννων. Αλλά δεν αποτελεί έκπληξη. Δεν μπορούμε να αγνοήσουμε τις ανησυχητικές ενδείξεις της Όμικρον», είπε χαρακτηριστικά ο Μαρκ Ρούτε.

Μέχρι το τέλος Ιανουαρίου η πλεινότητα των ενηλίκων θα έχει κάνει την τρίτη δόση του εμβολίου

Από τη μεριά του, ο υπουργός Υγείας της χώρας, ο Χούγκο ντε Γιόνγκε, ανέφερε ότι μέχρι τα τέλη του μήνα Ιανουαρίου όλοι οι ενήλικοι πολίτες θα μπορούν να εμβολιαστούν με την τρίτη ή αναμνηστική δόση του εμβολίου κατά της Covid, ώστε να ενισχυθεί τα ποσοστά ανοσοποίησης.

Παρατείνονται τα μέτρα που ισχύουν από 28 Νοεμβρίου μέχρι τις 14 Ιανουαρίου

Ειδικότερα, τα μέτρα που παρατείνονται μέχρι τις 14 Ιανουαρίου στη χώρα είναι τα ακόλουθα:

  • κλείσιμο των εστιατορίων, των μπαρ, των μη απολύτως αναγκαίων καταστημάτων και άλλων δημόσιων χώρων από τις 5 το απόγευμα μέχρι τις 5 τα ξημερώματα της επόμενης ημέρας,
  • οργάνωση αθλητικών αγώνων χωρίς θεατές και
  • προτροπή για τηλεεργασία από το σπίτι, εφόσον αυτό είναι δυνατό.
  • Την ίδια ώρα, στην Ολλανδία, οι πολίτες δεν μπορούν να δέχονται στα σπίτια τους πάνω από τέσσερις άτομα.

 

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ