Την Τετάρτη 5 Δεκεμβρίου τα εγκαίνια της ΑΕΝ Καλύμνου


Παρουσία του Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα θα γίνουν στις 5 Δεκεμβρίου τα εγκαίνια της Ακαδημίας Εμπορικού Ναυτικού στην Κάλυμνο.

Την εξαγγελία για την ίδρυση της σχολής είχε κάνει στη γιορτή των Φώτων, τον Ιανουάριο του 2018 ο ίδιος ο Πρωθυπουργός από τη Κάλυμνο όπου βρέθηκε, και όπως είπε μιλώντας στο Ρ/Σ Παλμός, ο δήμαρχος του νησιού κ. Ιωάννης Γαλουζής «μέσα σε 11 μήνες από την επίσημη ανακοίνωση τα καταφέραμε τόσο το υπουργείο όσο και ο Δήμος, γιατί τρέξαμε αρκετά και ξεπεράσαμε τους εαυτούς μας, όχι μόνο η δημοτική αρχή, αλλά και πολλοί συμπατριώτες, οι οποίοι με τον άλφα ή τον βήτα τρόπο, στάθηκαν δίπλα μας προκειμένου σήμερα να μπορούμε να μιλάμε ότι εγκαινιάζουμε την Ακαδημία.».

Ο Δήμαρχος Καλύμνου έκανε λόγο για «μία μεγάλη ημέρα, ένα όνειρο, όχι μόνο των Καλυμνίων αλλά όλων των Δωδεκανησίων, αφού η λειτουργία της Ακαδημίας θα εξυπηρετήσει όλο το νομό», ενώ επεσήμανε και τη σημασία που έχει η λειτουργία ενός δεύτερου ανώτατου εκπαιδευτικού ιδρύματος στη Δωδεκάνησο.

Ο κ. Γαλουζής έκανε γνωστό, πως την ημέρα των εγκαινίων θα γίνει και ο αγιασμός για την έναρξη των μαθημάτων στη σχολή, στην οποία φέτος θα φοιτήσουν συνολικά 80 άτομα (δύο τμήματα των 40 ατόμων). Σε ό,τι αφορά τις «χαμένες» ώρες, ο δήμαρχος είπε πως αυτές θα καλυφθούν με απογευματινά μαθήματα.

Μάλιστα η λίστα που ανακοινώθηκε προχθές συμπεριλαμβάνει 70 παιδιά από τις πανελλήνιες και τις άλλες κατηγορίες, ενώ θα έρθουν και άλλα δέκα παιδιά με μεταγραφές.

Ο Δήμαρχος Καλύμνου πρόσθεσε ότι η σχολή έχει στελεχωθεί με το απαραίτητο προσωπικό, έχει ήδη αποσπαστεί και ο Διευθυντής της Ακαδημίας ο οποίος συντονίζει όλα τα θέματα, ενώ με τις χορηγίες οι οποίες έχουν γίνει από μεγάλες εφοπλιστικές εταιρείες, σε επίπεδο προσομοιωτών που είναι ακριβά μηχανήματα, αλλά και κάποια άλλα που θα αποκτήσουν μέσω ΕΣΠΑ και θα είναι τελευταίας τεχνολογίας, θα καλυφθούν όλες οι ανάγκες.

Θετικά τη λειτουργία της Ακαδημίας Εμπορικού Ναυτικού στην Κάλυμνο έχει δει και η τοπική κοινωνία η οποία όπως είπε ο δήμαρχος, «δεν το πιστεύει, αρχίζει όμως να το βλέπει να γίνεται!

Οι κάτοικοι αρχίζουν να φτιάχνουν τα σπίτια τους για να μπορούν να τα ενοικιάσουν σε φοιτητές, αλλά πάνω από όλα γνωρίζουν ότι μετά από τέσσερα χρόνια θα υπάρχουν πάνω από 300 φοιτητές στο νησί οι οποίοι θα δώσουν τόνωση στην τοπική οικονομία, η οποία έχει περάσει αρκετά, όπως και άλλες περιοχές βέβαια, όμως πολύ περισσότερο η Κάλυμνος, ένα βραχώδες νησί που δεν έχει τόσο τουρισμό όπως η Ρόδος και η Κως και στηρίζεται τόσα χρόνια στην αλιεία και στη ναυτιλία».

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ