Xoνγκ Κονγκ: Σκηνές χάους από τη φωτιά στο Παγκόσμιο Κέντρο Εμπορίου – Συνεχίζεται το θρίλερ


Περισσότεροι από 1.200 άνθρωποι απομακρύνθηκαν μετά από πυρκαγιά στο Παγκόσμιο Κέντρο Εμπορίου του Χονγκ Κονγκ, με αποτέλεσμα να τραυματιστούν 13 άνθρωποι και εκατοντάδες να εγκλωβιστούν στην ταράτσα του ουρανοξύστη.

Η πυρκαγιά στο Παγκόσμιο Κέντρο Εμπορίου του Χονγκ Κονγκ ξέσπασε περίπου στις 12.30 μ.μ. (τοπική ώρα) σε ένα δωμάτιο με διακόπτες ηλεκτρικού ρεύματος, πριν εξαπλωθεί ταχύτατα στις σκαλωσιές του κτηρίου.

Περισσότεροι από 300 άνθρωποι παγιδεύτηκαν στην ταράτσα, καθώς η φωτιά στον 38ο όροφο ξέσπασε σε ώρα αιχμής και ανάγκασε πολλούς πελάτες και εργαζόμενους να αναζητήσουν ασφάλεια στον τελευταίο όροφο.

Μεταξύ των τραυματιών –οι περισσότεροι από τους οποίους υπέφεραν από τις επιπτώσεις της εισπνοής καπνού– ήταν μια γυναίκα 60 ετών, η οποία μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο χωρίς τις αισθήσεις της.

Οι αυτόπτες μάρτυρες περιγράφουν σκηνές πανικού. Ο υπάλληλος γραφείου Ernest Chan ήταν ένας από αυτούς που εγκλωβίστηκε στην ταράτσα. Κατέβηκε με τη σκάλα, μετά από πολύωρη αναμονή.

«Αρχικά κατεβαίναμε, αλλά γύρω στον 17ο όροφο ακούσαμε ότι υπάρχει βαρύς καπνός, οπότε αποφασίσαμε να κατευθυνθούμε στην ταράτσα», είπε ο 28χρονος.

Η αστυνομία είπε ότι τουλάχιστον ένας άνδρας και έξι γυναίκες, ηλικίας 31 έως 72 ετών, μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο λόγω της εισπνοής καπνού. Μια ακόμη γυναίκα, 52 ετών, τραυματίστηκε στο πόδι και νοσηλεύεται στο νοσοκομείο Queen Mary.

Το εσωτερικό του κτηρίου «είναι σαν λαβύρινθος»

Ο εργάτης ανακαίνισης Τζέιμς Νγκ βρισκόταν στον τρίτο όροφο του κτιρίου, το οποίο ήταν αποκλεισμένο για το κοινό. Ο αριθμός των ανελκυστήρων που εξυπηρετούν τους ορόφους των εστιατορίων μειώθηκε επίσης στο μισό από τέσσερις σε δύο, πρόσθεσε.

«Όλα τα καταστήματα στον τρίτο όροφο είναι κλειστά, ορισμένες κυλιόμενες σκάλες κινούνται μόνο προς μία κατεύθυνση ενώ άλλες δεν λειτουργούν», είπε. «Είναι σαν λαβύρινθος μέσα. Εύκολα χάνεται κανείς αν δεν είναι εξοικειωμένος με το μέρος».

Πυροσβέστης στο Παγκόσμιο Κέντρο Εμπορίου

Στην οδό Jaffe που οδηγεί στο πίσω μέρος του Παγκόσμιου Κέντρου Εμπορίου, άνθρωποι έβγαιναν από το κτήριο και δέχονταν τις πρώτες βοήθειες. Πυκνός καπνός φαινόταν να βγαίνει από το κτήριο.

Μέχρι τις 14:00 περίπου (τοπική ώρα), η αστυνομία είπε ότι περισσότεροι από 300 άνθρωποι είχαν παγιδευτεί στην ταράτσα του κτιρίου και άλλοι 160 είχαν απομακρυνθεί. Υπάλληλοι γραφείων και επισκέπτες εστιατορίων είναι μεταξύ εκείνων που εξακολουθούν να βρίσκονται στο κτήριο.

Άνθρωποι αναζήτησαν καταφύγιο στην ταράτσα

Η αστυνομία είπε ότι η προκαταρκτική έρευνα δείχνει πως η φωτιά ξέσπασε σε δωμάτιο με διακόπτες ηλεκτρικού ρεύματος στον πρώτο όροφο του εμπορικού κέντρου, προτού επεκταθεί σε σκαλωσιές που κάλυπταν μεγάλο μέρος του κτιρίου. Στη συνέχεια, ο καπνός μπήκε στο ίδιο το εμπορικό κέντρο και στις πίσω σκάλες.

Λίγο μετά τις 13:00, η φωτιά αναβαθμίστηκε σε περιστατικό τρίτου επιπέδου. Η σφοδρότητα των πυρκαγιών στην πόλη βαθμολογείται σε κλίμακα από ένα έως πέντε, σε βαθμό επικινδυνότητας.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ