ΠΟΕΔΗΝ: Με 25 σελίδες και 10 ονόματα η μηνυτήρια αναφορά για τις VIP ΜΕΘ

Μηνυτήρια αναφορά κατά παντός υπευθύνου στην εισαγγελία του Αρείου Πάγου κατέθεσε σήμερα ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ Μιχάλης Γιαννάκος σχετικά με την πιθανολογούμενη ύπαρξη μονάδων εντατικής θεραπείας που παραμένουν κλειστές, καθώς δεν εμφανίζονται να χρησιμοποιούνται στο σύστημα

Με την ίδια αναφορά ζητείται να διερευνηθεί η διαχείριση των διασωληνωμένων ασθενών που βρίσκονται εκτός Μονάδων Εντατικής Θεραπείας και το εάν τηρείται η σειρά προτεραιότητας των διασωληνωμένων εκτός ΜΕΘ.

Στην 25 σελίδων αναφορά περιγράφονται περίπου 10 περιστατικά επωνύμων, κάποια ονομαστικά, ενώ αλλά «φωτογραφίζονται». Επιπλέον, περιλαμβάνονται δημοσιεύματα του τύπου σχετικά με αυτές τις περιπτώσεις επωνύμων που νοσηλεύτηκαν σε ΜΕΘ ενώ προτείνεται η εξέταση 44 μαρτύρων (γιατρών, νοσηλευτών κλπ) οι οποίοι θα καταθέσουν συγκεκριμένα στοιχεία για την κατάσταση στις ΜΕΘ.

«Από όσα έχουμε πει δεν παίρνουμε ούτε γράμμα πίσω. Δε φοβόμαστε απολύτως τίποτα. Θα έπρεπε με 100 νεκρούς την ημέρα ο υπουργός Υγείας να μη λέει μεγάλα λόγια, να σκύβει το κεφάλι και να δουλεύει. Εμείς καταθέτουμε αναφορά με συγκεκριμενα στοιχεία από το πληροφοριακό σύστημα του υπουργείου Υγείας από τα οποία προκύπτει οτι υπάρχουν κενά κρεβάτια ΜΕΘ κάθε μέρα 40-50 κάθε ημέρα. Ξέρετε κανένα επώνυμο εκτός ΜΕΘ; Εμείς καταθέτουμε στον Εισαγγελέα συγκεκριμένα περιστατικά επωνύμων που βρήκαν αμέσως κρεβάτι σε ΜΕΘ» ανέφερε ο κ. Γιαννάκος.

Από την πλευρά της, η πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδος, Αφροδίτη Ρέτζιου, τόνισε μεταξύ άλλων «δεκάδες εκατοντάδες θάνατοι από κορονοϊο θα μπορούσαν να είχαν αποφευχθεί εάν το δημόσιο σύστημα υγείας είχε ενισχυθεί.Δεν υπάρχει κάνεις από τον ιατρικό κόσμο που να μην του έχει προκαλέσει οργή το γεγονός με Μητροπολίτη» προσθέτοντας πως «είτε κάποιος είναι μητροπολίτης, είτε είναι μετανάστης πρέπει να έχει την ίδια μεταχείριση».

Στο μεταξύ, ήδη από την περασμένη εβδομάδα μπήκαν στο «μικροσκόπιο» της Δικαιοσύνης οι καταγγελίες του κ. Γιαννάκου, αφού η παρέμβαση της προϊσταμένης της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Σωτηρίας Παπαγεωργακοπούλου ήταν άμεση.

Με παραγγελία της διέταξε την διενέργεια εισαγγελικής έρευνας, η οποία τοποθετείται στο πλαίσιο της ήδη υπάρχουσας προκαταρκτικής εξέτασης που διενεργείται εδώ και καιρό με αφορμή καταγγελίες για θανάτους ασθενών εκτός ΜΕΘ. Πλέον, ο εισαγγελέας καλείται να διερευνήσει αν έχει διαπραχθεί η αξιόποινη πράξη της παράβασης καθήκοντος.

Λίγες ώρες αργότερα, αναφορά είχε καταθέσει και ο Υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης ενώπιον του Εισαγγελέως του Αρείου Πάγου, ζητώντας τη διερεύνηση αξιόποινων πράξεων κατά προέδρου της ΠΟΕΔΗΝ και παντός υπευθύνου που διακινεί ψευδείς και συκοφαντικές ειδήσεις για δήθεν ύπαρξη κλινών ΜΕΘ που κρατούνται για επιλεγμένα πρόσωπα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here