Οργή ΣΥΡΙΖΑ για τη μελέτη για τους θανάτους εκτός ΜΕΘ – Τσίπρας: Πολιτικός απατεώνας ο Μητσοτάκης


Σκληρή επίθεση του Αλέξη Τσίπρα στον Κυριάκο Μητσοτάκη για τις ΜΕΘ. 

Ένας νέος γύρος πολιτικής αντιπαράθεσης βρίσκεται σε εξέλιξη για τους θανάτους πολιτών από κορονοϊό που νοσηλεύονται εκτός ΜΕΘ, με τον ΣΥΡΙΖΑ να εξαπολύει συντονισμένα πυρά σε βάρος της κυβέρνησης και προσωπικά εναντίον του Κυριάκου Μητσοτάκη. «Ψεύτη» και «πολιτικό απατεώνα» αποκαλεί ο Αλέξη Τσίπρας τον πρωθυπουργό.

Τα όσα υποστήριξε ο επιδημιολόγος, Θεόδωρος Λύτρας, πως δηλαδή η κυβέρνηση είχε στα χέρια της -από τον Μάιο κιόλας- μελέτη του ίδιου και του Σωτήρη Τσιόδρα, που ανέφερε ότι η νοσηλεία εκτός ΜΕΘ σχετίζεται με 87% αυξημένη θνητότητα, προκάλεσαν την έκρηξη της Κουμουνδούρου.

Και αυτό γιατί πρόσφατα, από το βήμα μάλιστα της Βουλής, ο πρωθυπουργός είχε υποστηρίξει πως η εκτός ΜΕΘ νοσηλεία ασθενών, δεν σημαίνει και μεγαλύτερη θνησιμότητα. «Έχουμε ενδείξεις ότι έχουν μεγαλύτερη θνησιμότητα στους ασθενείς αυτούς σε σχέση με εκείνους που είναι σε ΜΕΘ; Δεν έχω τέτοια ένδειξη», είχε υποστηρίξει ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατά τη διάρκεια της συζήτησης για την πανδημία στο Κοινοβούλιο.

«Μελέτη Τσιόδρα-Λύτρα από 5/21: 87% αυξημένη θνητότητα εκτός ΜΕΘ. 38,5% των θανάτων θα είχε αποφευχθεί αν είχε θωρακιστεί το ΕΣΥ. Προφανώς τα γνώριζε ο κ. Μητσοτάκης όταν μου απαντούσε στη Βουλή. Να τον πω ψεύτη; Πολιτικό απατεώνα; Με 19475 νεκρούς, τα λόγια χάνουν το νόημά τους…», έγραψε στους προσωπικούς του λογαριασμούς στα κοινωνικά δίκτυα ο Αλέξης Τσίπρας, παρεμβαίνοντας στην υπόθεση.

Ο Θεόδωρος Λύτρας με διαδοχικές αναρτήσεις του στο Twitter επισημαίνει ότι έφτασε η ώρα της δημοσίευσης για να τη διαβάσουν όλοι. Ξεκαθαρίζει ότι η ανάλυση έγινε τέλος Μαΐου, «και ως οφείλαμε σαν λειτουργοί της Δημόσιας Υγείας τη γνωστοποιήσαμε άμεσα και επανειλημμένα σε όλους όσους λαμβάνουν τις αποφάσεις στο ανώτατο επίπεδο».

Σύμφωνα λοιπόν με τη μελέτη που διεξήγαγε από κοινού με τον Σωτήρη Τσιόδρα, όσο περισσότεροι διασωληνωμένοι στο ΕΣΥ, τόσο αυξάνει κλιμακωτά η πιθανότητα θανάτου ανά μέρα νοσηλείας.

Λίγο νωρίτερα, το γραφείο Τύπου του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης σημείωσε πως «ο κ. Μητσοτάκης όχι μόνο είπε χυδαία ψέματα για να αποποιηθεί των ευθυνών του για τις χιλιάδες απώλειες που θα μπορούσαν να έχουν αποτραπεί. Όχι μόνο απαξιώνει συνειδητά την επιστήμη και την κοινή λογική για το πολιτικό του όφελος. Αλλά, αν και τον προειδοποιούσαν από το Μάιο οι επιστήμονες πως το ΕΣΥ δεν θα αντέξει και θα πεθαίνουν άνθρωποι, δεν έκανε και συνεχίζει να μην κάνει τίποτα για να το ενισχύσει».

Προσέθεσε, επίσης, ότι «με αποκορύφωμα τον Προϋπολογισμό που με 130 νεκρούς μόλις χθες και 1.318 μόνο μέσα σε 12 μέρες στο Δεκέμβριο, θεωρεί λήξασα την πανδημία και κόβει 820 εκατ. ευρώ από τις δαπάνες Υγείας, ενώ αρνείται ακόμα και τώρα την επίταξη ιδιωτικών και στρατιωτικών νοσοκομείων. Ο κ. Μητσοτάκης δεν είναι μόνο ψεύτης. Είναι και εγκληματικά αδιάφορος για χιλιάδες ζωές που θα μπορούσαν να είχαν σωθεί».

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Πηγή


1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Α!ρε Τσιπρα,το Αθαμανιο σου μεσα.Ντιπ λεξιπενια.Δολοφονος λεγεται αυτος που επιτηδες σκοτωνει ανθρωπους.Οι ψευτες και οι απατεωνες τους αφηνουν ζωντανους.Γι’αυτο,αλλαξτε το σλογκαν”Μητσοτακη καθαρμα”σε”δολοφονε Μητσοτακη”Και συμμαζεψε κατι σουργελα που το παιζουν εμβολιολογοι.Σε βλεπω στο 3%παλι.

Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ