Βρετανία: Ο Έλον Μασκ είναι το «Πρόσωπο της Χρονιάς» των Financial Times


Μετά το περιοδικό Time ο Έλον Μασκ αναδείχθηκε πρόσωπο της χρονιάς και από την εφημερίδα Financial Times

Ο διευθύνων σύμβουλος της Tesla Inc ‘Ελον Μασκ είναι το «Πρόσωπο της Χρονιάς» της εφημερίδας Financial Times, δύο ημέρες αφού έτυχε της ίδιας αναγνώρισης από το περιοδικό Time.

Οι FT αναφέρουν πως επέλεξαν τον Μασκ επειδή έδωσε το έναυσμα για την ιστορική στροφή της παγκόσμιας αυτοκινητοβιομηχανίας προς τα ηλεκτρικά οχήματα.

«Για πολύ καιρό, η υπόλοιπη αυτοκινητοβιομηχανία βασικά αποκαλούσε την Tesla και εμένα ηλίθιους και απατεώνες», δήλωσε ο Μασκ σε συνέντευξή του, σύμφωνα με την εφημερίδα.

«Έλεγαν ότι τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα δεν θα δουλέψουν, ότι δεν μπορείς να πετύχεις την εμβέλεια και την απόδοση. Και ακόμη κι αν το πετύχεις αυτό, κανένας δεν θα τα αγοράσει».

Ο τίτλος του «Προσώπου της Χρονιάς» απονέμεται συχνά σε παγκόσμιους ηγέτες, αλλά σπανιότερα σε επιχειρηματίες. Στη λίστα με τους προηγούμενους νικητές του βραβείου των FT φιγουράρουν μεταξύ άλλων ο Ντόναλντ Τραμπ, η πρώην καγκελάριος της Γερμανίας Άνγκελα Μέρκελ και ο πρώην επικεφαλής της Goldman Sachs Λόιντ Μπλάνκφαϊν.

Ο Μασκ ξεπέρασε φέτος τον Τζεφ Μπέζος, ως ο πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο. με την κεφαλαιοποίηση της Tesla να σπάει το όριο του 1 τρισεκατομμυρίου δολαρίων τον Οκτώβριο. Η άλλη μεγάλη εταιρεία του η Space X, συνεργάζεται με τη NASA, εμπνέοντας και άλλες νεοφυείς εταιρείες πυραύλων σε όλο τον κόσμο.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ