Αποτοξίνωση εμβόλιο κορωνοϊός: Μπορεί κάποιος να αποτοξινωθεί από τη λήψη του εμβολίου για την Covid;


Όλο και περισσότεροι άνθρωποι αναζητούν πληροφορίες σχετικά με το πώς να «αποτοξινωθούν» από το εμβόλιο της COVID-19 μετά τη λήψη του, καθώς φοβούνται ότι θα μπορούσε να έχει επιζήμια αποτελέσματα. Είναι όμως αυτό ασφαλές ή ακόμα και δυνατό; Σχεδόν 3 στους 4 πολίτες στις Ηνωμένες Πολιτείες έχουν κάνει εμβόλιο κατά της COVID-19. Πάνω από 9 στους 10 από αυτούς που δήλωσαν ότι σκόπευαν να εμβολιαστούν στις αρχές του 2021 έχουν λάβει τουλάχιστον μία δόση. Παράλληλα, η Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA) ενέκρινε τον εμβολιασμό για παιδιά ηλικίας 5-11 ετών τον Οκτώβριο και την ενισχυτική δόση για όλους τους ενήλικες τον Νοέμβριο. Αυτό σημαίνει ότι πολλοί άνθρωποι που μπορεί προηγουμένως να διστάζουν να εμβολιαστούν, έχουν αντιμετωπίσει πρόσθετες πιέσεις για να λάβουν το εμβόλιο.

Πόσοι αμφισβητούν το εμβόλιο εξαρχής;

Ενώ 7 στους 10 μη εμβολιασμένους εργαζόμενους δήλωσαν ότι θα άφηναν τη δουλειά τους εάν ο εργοδότης τους ζητούσε να εμβολιαστούν, μόλις 1 στους 20 μη εμβολιασμένους εργαζόμενους λένε ότι το έχουν κάνει πράγματι. Περισσότερο από το ένα τρίτο (37%) των μη εμβολιασμένων εργαζομένων (5% των ενηλίκων συνολικά) δηλώνουν ότι θα άφηναν τη δουλειά τους εάν ο εργοδότης τους απαιτούσε να κάνουν εμβόλιο ή να κάνουν εβδομαδιαίες εξετάσεις. Αυτό το ποσοστό αυξάνεται σε 7 στους 10 μη εμβολιασμένους εργαζόμενους ( 9% όλων των ενηλίκων) εάν τα εβδομαδιαία τεστ δεν είναι επιλογή. Αν και τα ποσοστά εμβολιασμού μπορεί να επιβραδύνονται, ο εμβολιασμός συνεχίζεται. Αυτό υποδηλώνει ότι ορισμένοι άνθρωποι που κάνουν εμβόλια μπορεί να μην είχαν προγραμματίσει να το κάνουν στο παρελθόν.

Πώς ξεκίνησε η τάση για αποτοξίνωση από το εμβόλιο;

Ένα περίεργο φαινόμενο που αναπτύχθηκε από αυτό το πρόσφατο τοπίο είναι ότι μερικοί άνθρωποι άρχισαν να αναζητούν πληροφορίες για το πώς να «αποτοξινωθούν» από το εμβόλιο αφού το λάβουν, ιδιαίτερα αν δεν ήθελαν να το κάνουν εξαρχής. Οι προτάσεις για «αποτοξίνωση» μετά τη λήψη ενός εμβολίου κατά της COVID-19 κυμαίνονταν από λουτρά με βόρακα έως δίαιτες αποτοξίνωσης. Οι προτεινόμενες δίαιτες αποτοξίνωσης περιελάμβαναν δίαιτες πλούσιες σε λιπαρά για να «δέσουν τις τοξίνες» στα εμβόλια, μαζί με συμπληρώματα, συμπεριλαμβανομένου του ψευδάργυρου και των βιταμινών C και D. Σύμφωνα με ορισμένα μέσα ενημέρωσης, ορισμένοι πρότειναν ακόμη και την τοποθέτηση βεντάλιας στο σημείο της ένεσης για να αφαιρεθεί το εμβόλιο.

Ακραίοι ισχυρισμοί υποδηλώνουν ότι τα άτομα που έκαναν το εμβόλιο πρέπει να λάβουν προφυλακτική δόση ιβερμεκτίνης και υδροξυχλωροκίνης για να εξουδετερώσουν τον αρνητικό αντίκτυπο του εμβολίου στο ανοσοποιητικό τους σύστημα. Ο FDA δεν εγκρίνει τη χρήση ιβερμεκτίνης αξιόπιστης πηγής ή υδροξυχλωροκίνης για την καταπολέμηση της COVID-19. Αν και η άνοδος αυτής της παραπληροφόρησης μπορεί να φαίνεται περίεργη σε μερικούς, η καθηγήτρια Ιατρικής στο Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνια στο Σαν Φρανσίσκο και γιατρός για τον HIV, κα. Μόνικα Γκάντι, πιστεύει ότι εν μέρει ευθύνονται τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Υπήρχε πάντα παραπληροφόρηση σχετικά με τον HIV από ακαδημαϊκούς υψηλού προφίλ, και σε ένα σημείο, τον Πρόεδρο της Νότιας Αφρικής, “αλλά δεν κατέληξε να έχει αυτή την εμβέλεια των μέσων κοινωνικής δικτύωσης, με άτομα με MD και Ph.D. να γνωστοποιούν ότι το mRNA και οι πρωτεΐνες παραμένουν στο σώμα σας, ότι είναι τοξικό και ότι σκοτώνει άλλα κύτταρα”.

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ