Lamda Development: Χριστουγεννιάτικη έκπληξη στο Ελληνικό για μικρούς και μεγάλους από 20 Δεκεμβρίου


Lamda Development: Το Experience Park του Ελληνικού καλύπτει μία έκταση πάνω από 70 στρέμματα, η οποία αποτελεί μέρος του Μητροπολιτικού Πάρκου του Ελληνικού, στον χώρο του πρώην Διεθνούς Αεροδρομίου της Αθήνας, όπου δεσπόζουν τα τρία υπόστεγα της Πολεμικής Αεροπορίας, τα οποία είναι χαρακτηρισμένα από το Υπουργείο Πολιτισμού ως νεότερα μνημεία.

Τι είναι όμως το Experience Park στο Ελληνικό

Το Experience Park στο Ελληνικό είναι ένα νέο αστικό πάρκο σε κοντινή απόσταση από το κέντρο της Αθήνας. Πρόκειται για ένα βιωματικό πάρκο, για την αρχή ενός νέου τρόπου ζωής, όπως αναφέρει η Lamda Development.

Το Experience Park προσφέρει μια πληθώρα δραστηριοτήτων και εμπειριών για κάθε ηλικία και κάθε προτίμηση. Έχει σχεδιαστεί με στόχο να δημιουργήσει μια νέα πράσινη όαση για τους Αθηναίους, και να αποτελέσει πρότυπο αειφόρου διαβίωσης και αναψυχής.

Μάλιστα το πάρκο συνεχώς θα εξελίσσεται και οι επισκέπτες κάθε φορά θα ανακαλύπτουν και κάτι νέο. Στις πρώτες επισκέψεις πάντως οι επισκέπτες θα ξεχωρίσουν το σιντριβάνι, την πολύχρωμη χριστουγεννιάτικη αγορά, το Stalactite, το Helios και Χριστουγεννιάτικο Δέντρο.

Παιδική χαρά, με πληθώρα παιχνιδιών, κατασκευασμένα με τρόπο φιλικό προς το περιβάλλον

Οι εμπειρίες στο Experience Park από 20 Δεκεμβρίου έως 9 Ιανουαρίου

Στην τοποθεσία Πλατεία Υπόστεγου Α οι επισκέπτες θα βρουν μια πολύχρωμη χριστουγεννιάτικη αγορά για εποχικές αγορές και γευστικές δοκιμές. Θα έχουν τη δυνατότητα να περιπλανηθούν στην εορταστική αγορά και στα υπέροχα διακοσμημένα ξύλινα σπιτάκια και να ανακαλύψουν χειροποίητα χριστουγεννιάτικα γούρια, μοναδικά δώρα, εποχιακά είδη και δελεαστικές γαστρονομικές απολαύσεις.

Τα βλέμματα όλων αναμένεται να στραφούν στο συναρπαστικό Σιντριβάνι με εκατοντάδες πίδακες νερού που θα δημιουργούν ανεπανάληπτες χορογραφίες. Παράλληλα ένας χώρος υπαίθριας άθλησης προσκαλεί τους fit επισκέπτες να γυμναστούν.

Οι μικροί επισκέπτες θα απολαύσουν μία ξεχωριστή παιδική χαρά, με πληθώρα παιχνιδιών, κατασκευασμένα με τρόπο φιλικό προς το περιβάλλον, προσφέροντας διασκέδαση, περιπέτεια, εκπαίδευση και εξερεύνηση. Τέλος, ο κήπος Zen θα αποτελεί μια όαση που προσφέρει την ευκαιρία για χαλάρωση σε ένα μέρος, όπου το στοιχείο του νερού και η μεσογειακή φύση θα κυριαρχούν.

Στο Πάρκο, που σχεδιάστηκε σύμφωνα με τη βιοποικιλότητα της περιοχής, φυτεύτηκαν 500 δέντρα και 55.000 φυτά από μεσογειακές ποικιλίες. Το έργο έχει σχεδιαστεί και κατασκευαστεί σύμφωνα με τις αρχές της βιώσιμης ανάπτυξης, σηματοδοτώντας μία νέα, πιο φιλική προς το περιβάλλον προσέγγιση, από τη συλλογή βρόχινου νερού για τις ανάγκες ύδρευσης και την ελαχιστοποίηση της χρήσης φυτοφαρμάκων και λιπασμάτων και την αξιοποίηση υφιστάμενων υλικών για τη δημιουργία αρχιτεκτονικών στοιχείων, όπως παγκάκια και μονοπάτια.

Γεύσεις με την υπογραφή Σκουλά, Πετρετζίκη στο Ελληνικό

Ο Ηλίας Σκουλάς με το FAT CAT The Burger Syndicate by Ilias Skoulas θα συστήνει στους επισκέπτες το απόλυτο Χριστουγεννιάτικο burger. Οι γλυκιές δημιουργίες και το ζεστό αρωματικό Glühwein του Άκη Πετρετζίκη και του Kitchen Lab θα συμπληρώνουν μοναδικά το μενού.

Παράλληλα στο Experience Park θα βρουν το στέκι τους και οι λάτρεις της έθνικ κουζίνας και του Falafel, στο Falafeladiko ενώ στο Esteban Burrito Bar οι γεύσεις θα έχουν άρωμα από το Μεξικό.

Φυσικά δεν θα μπορούσαν να απουσιάζουν οι γλυκές γεύσεις, με τους Lukumádes και τις σοκολατένιες χριστουγεννιάτικες δημιουργίες του ÉSOPHY να υπόσχονται μοναδικές γευστικές λιχουδιές.

Stalactite ή αλλιώς η ανεστραμμένη πυραμίδα

Μια επιβλητική εγκατάσταση κινούμενου φωτός από τους καλλιτέχνες Christopher Bauder και Boris Divider που δημιουργεί ένα σχήμα ανεστραμμένης πυραμίδας. Οι ράβδοι φωτός δημιουργούν παλλόμενα σχέδια σχηματίζοντας πολύπλοκα φωτεινά μοτίβα τα οποία συγχρονίζονται με ηλεκτρονική μουσική. Ζήστε αυτή τη συναρπαστική εμπειρία!

Μια μεγάλης κλίμακας φωτιστική εγκατάσταση σχεδιασμένη από την ομάδα της Algorithm, η οποία δημιουργεί ένα τοπίο γεμάτο φως και κίνηση. 7500 LED σφαίρες έχουν τοποθετηθεί σε συγκεκριμένη διάταξη δημιουργώντας μια εντυπωσιακή κυκλική προβολή. Τα χρώματα και τα σχήματα αλλάζουν ρυθμικά σχηματίζοντας ένα χρωματιστό ψηφιακό καμβά στον Κήπο Zen. Ζήστε μια συναρπαστική πολυαισθητηριακή εμπειρία καθώς η μουσική συγχρονίζεται με τα φώτα και την κίνηση!

Το Χριστουγεννιάτικο Δέντρο

Το μεγαλοπρεπές χριστουγεννιάτικο δέντρο ύψους 17 μ. με τα φωτεινά λαμπάκια δημιουργεί μία μοναδική εορταστική ατμόσφαιρα στο κέντρο της Plaza Α που σας ταξιδεύει στη μαγεία των Χριστουγέννων. Το δέντρο αποτελείται από 180 αληθινά δέντρα τα οποία θα δοθούν για αναδάσωση μετά την ολοκλήρωση της εορταστικής περιόδου.

Το Experience Park θα ανοίξει τις πόρτες του στις 20 Δεκεμβρίου από τις 17:00 μέχρι τις 22:00.

Είναι εύκολα προσβάσιμο, με είσοδο από τη Λεωφόρο Βουλιαγμένης, πολύ κοντά στη στάση Μετρό Ελληνικού. Για τη διευκόλυνση των επισκεπτών παρέχεται χώρος δωρεάν στάθμευσης στο Πάρκο. Για την ασφάλεια των επισκεπτών τηρούνται οι σχετικές διαδικασίες και συστάσεις που θεσπίζονται από τις αρμόδιες υγειονομικές αρχές.

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ