Θάνος Πλεύρης: Δύσκολα τα πολιτικά μέτρα που παίρνουμε, αλλά προς όφελος της δημόσιας υγείας


Με δεδομένη την αποκλιμάκωση του 4ου κύματος της πανδημίας και την αναμενόμενη μείωση των κρουσμάτων το επόμενο διάστημα, προς το τέλος της επόμενης εβδομάδας θα δούμε συνολικά και μείωση των νοσηλειών και των θανάτων. Τα άνω ανέφερε ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης στο πλαίσιο συζήτησης στην 7η Οικονομική Διάσκεψη της ΕΕΝΕ στις 15 Δεκεμβρίου.

Η πανδημία στην Ελλάδα είναι σε αποκλιμάκωση

«Ήδη οι νοσηλείες καθημερινά μειώνονται. Όμως, είμαστε σε μια εγρήγορση διότι υπάρχει η μετάλλαξη ”Όμικρον”, που δεν μας έχει πλήξει ακόμα. Αυτή τη στιγμή η Ελλάδα πλήττεται από τη μετάλλαξη Δέλτα», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Θάνος Πλεύρης και εκτίμησε ότι το τέταρτο κύμα στη χώρα μας έχει ήδη φτάσει στην κορύφωσή του, με όλα τα στοιχεία να δείχνουν ότι βρίσκεται σε κάμψη. Αντίθετα, από ό,τι φαίνεται, τώρα ανεβαίνει σε άλλες χώρες, ειδικότερα αυτές της Κεντρικής Ευρώπης. «Είδαμε μείον 30%. Αυτό δείχνει μία αποκλιμάκωση, αλλά δυστυχώς ολοκληρώνεται τώρα η κορύφωση στο σκέλος των νοσηλειών και δυστυχώς των θανάτων των συνανθρώπων μας που χθες είχαμε 130 απώλειες», επεσήμανε ο υπουργός Υγείας.

Πλεύρης: Το ΕΣΥ κατά βάση πιέζουν οι ανεμβολίαστοι πολίτες άνω των 60 ετών

Όπως εκτίμησε ο Θάνος Πλεύρης το εθνικό σύστημα υγείας κατά βάση πιέζουν οι ανεμβολίαστοι πολίτες ηλικίας 60 άνω. Ο υπουργός Υγείας επεσήμανε πως «αυτοί πρέπει να πειστούν ότι [ο εμβολιασμός] πρωτίστως είναι για την υγεία τους, σε αυτό δουλεύουμε και για αυτό τον λόγο έχουμε βάλει και μέτρα τα οποία αν θέλετε περιορίζουν τη δυνατότητά τους να έχουν πλήρεις δραστηριότητες αν δεν έχουν εμβολιαστεί».

Πλεύρης: Δεν είναι εύκολα τα πολιτικά μέτρα που παίρνουμε, αλλά είναι προς όφελος της δημόσιας υγείας

«Το να έρχεσαι και να βάζεις διοικητικό πρόστιμο στον άνω των 60 ή να τον θεωρείς ανεμβολίαστο αν δεν έχει κάνει την αναμνηστική δόση, δεν είναι εύκολα πολιτικά μέτρα», επεσήμανε ο υπ. Υγείας και προσέθεσε ότι τα μέτρα που ελήφθησαν «είναι προς όφελος της δημόσιας υγείας». «Θεωρούμε ότι έτσι θα θωρακιστούμε και σε ένα επόμενο κύμα» υπογράμμισε.

Για τα ποσοστά εμβολιασμού

Επιπλέον, ο κ. Πλεύρης υποστήριξε ότι όταν κάνουν το εμβόλιο οι πολίτες που έχουν κλείσει ραντεβού, τα ποσοστά εμβολιαστικής κάλυψης θα είναι στο 80% του ενήλικου πληθυσμού και στο 70% του γενικού πληθυσμού. «Η άμυνά μας είναι τα εμβόλιο», κατέληξε ο κ. Πλεύρης.

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ