Βρεφονηπιακοί σταθμοί ΟΑΕΔ: Αιτήσεις για 197 θέσεις – Κριτήρια επιλογής – Διαδικασία υποβολής αίτησης

Ξεκίνησε τη Δευτέρα 13 Δεκεμβρίου 2021, στις 18:00, η υποβολή των ηλεκτρονικών αιτήσεων για τις 179 διαθέσιμες θέσεις σε 18 βρεφονηπιακούς σταθμούς του ΟΑΕΔ για το σχολικό έτος 2021-2022. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλλουν αίτηση μέχρι την πλήρωση των θέσεων που προβλέπονται ανά βρεφονηπιακό σταθμό.

Ειδικότερα, οι 26 ιδιόκτητοι βρεφονηπιακοί σταθμοί του ΟΑΕΔ λειτουργούν από τις 6:45 έως τις 16:00 (Δευτέρα έως Παρασκευή) και απευθύνονται σε βρέφη-νήπια από 8 μηνών (την 1η Σεπτεμβρίου 2021) έως 4 ετών, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του Οργανισμού. Επιπλέον, εφαρμόζεται ημερήσιο πρόγραμμα δημιουργικής απασχόλησης που εξασφαλίζει την αρμονική ψυχοσωματική και εκπαιδευτική ανάπτυξη των παιδιών.

Ποια είναι τα κριτήρια για την ένταξη

Τα κριτήρια επιλογής είναι οικονομικά, (με προτεραιότητα στα παιδιά με γονείς χαμηλού εισοδήματος) και κοινωνικά (παιδιά πολύτεκνων, ορφανά, παιδιά μονογονεϊκών οικογενειών, παιδιά αναπήρων, κ.λπ.).

Ποιοι είναι οι δικαιούχοι

Δικαιούχοι είναι εργαζόμενοι και άνεργοι οι οποίοι το έτος 2021:
  • είχαν 50 ημέρες εργασίας στην ασφάλιση του e-ΕΦΚΑ (με κρατήσεις υπέρ ΟΕΕ) ή
  • έλαβαν από τον ΟΑΕΔ 50 ημέρες ειδικής παροχής προστασίας μητρότητας ή- έλαβαν επιδότηση ανεργίας τουλάχιστον 50 ημερών ή- συγκεντρώνουν τουλάχιστον 50 ημέρες αθροιστικά από τα παραπάνω (ημέρες εργασίας, ειδικής παροχής προστασίας μητρότητας και επιδότησης ανεργίας).

 

Πώς θα κάνετε την υποβολή της αίτησης

Η υποβολή των αιτήσεων γίνεται αποκλειστικά ηλεκτρονικά, με τους κωδικούς πρόσβασης TAXISnet, στην ηλεκτρονική διεύθυνση:

https://www.gov.gr/ipiresies/ekpaideuse/eggraphe-se-brephiko-kai-paidiko-stathmo/eggraphe-se-brephonepiako-stathmo-tou-organismou-apaskholeses-ergatikou-dunamikou-oaed.

Ειδικότερα, η διαδρομή είναι η ακόλουθη: gov.gr → Εκπαίδευση → Εγγραφή σε βρεφικό και παιδικό σταθμό → Εγγραφή σε βρεφονηπιακό σταθμό του Οργανισμού Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού (ΟΑΕΔ).

ΠΗΓΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here