Συνέχεια στη δίκη του «ψευτογιατρού» – Τελευταία συνεδρίαση της χρονιάς σήμερα


Με καταθέσεις συγγενών θυμάτων του «ψευτογιατρού», που έχασαν τη ζωή τους ακολουθώντας τη θεραπεία του, θα συνεχιστεί σήμερα η δίκη του ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου της Αθήνας.

Πρόκειται για την τελευταία συνεδρίαση της χρονιάς, ενώ δεν αποκλείεται με το νέο έτος να ξεκινήσουν οι καταθέσεις ανθρώπων που υπήρξαν θύματα του και στα οποία φέρεται να προκάλεσε βαρύτατες βλάβες. Υπενθυμίζεται, ότι μεταξύ άλλων κατηγορείται για 12 ανθρωποκτονίες και 14 απόπειρες ανθρωποκτονίας.

Στο μεταξύ, σήμερα ο «ψευτογιατρός» θα έβλεπε την έξοδο από τη φυλακή, καθώς έληγε το 18μηνο της προσωρινής κράτησης που του είχε επιβληθεί για την υπόθεση που εκδικάζεται στο ΜΟΔ της Αθήνας. Ωστόσο, η προ ημερών απόφαση της Δικαιοσύνης για την επιβολή δεύτερης προφυλάκισης σε βάρος του για άλλο σκέλος της υπόθεσης, που αφορά σε «ξέπλυμα χρήματος», του «έκλεισε» την πόρτα της εξόδου για τουλάχιστον έξι μήνες.

Στην προηγούμενη συνεδρίαση, συγκλόνισαν με τις καταθέσεις τους οι γονείς της 35χρονης Γιαννούλας, που έχασε τη ζωή της από καρκίνο ακολουθώντας της θεραπεία του «ψευτογιατρού».

Πρώτη στο βήμα του μάρτυρα ανέβηκε η μητέρα της 35χρονης Γιαννούλας η οποία αντιμετώπιζε προβλήματα με τον καρκίνο από το 2013. «Στις αρχές του Ιανουαρίου 2017 έπρεπε να κάνει τις επαναλαμβανόμενες εξετάσεις. Βρίσκουμε ψήγματα στους πνεύμονες. Της είπε ο γιατρός ότι θα μπούμε στη διαδικασία χημειοθεραπείας. Από τότε η Γιαννούλα το συζήτησε με τον άνδρα της και περίμενε τη σειρά της να κάνει τη δεύτερη χημειοθεραπεία. Της κούρεψε ο άντρας της τα μακριά της μαλλιά που είχαν ξαναβγεί. Είναι επίπονο να βλέπεις τα μαλλιά σου να βουλώνουν το σιφόνι. Ήταν ένα άγαλμα η Γιαννούλα» περιέγραψε η μητέρα της.

Το θύμα γνωρίστηκε με τον «ψευτογιατρό» μέσω του πνευματικού της, ο οποίος της εξιστόρησε ότι βοήθησε το γέροντα Εφραίμ.

«Το Γενάρη του 2017 στην εκκλησία που πήγαινε γνώρισε τον Κοντοστάθη από τον πνευματικό της. Επειδή ο συγκεκριμένος είχε βοηθήσει τον Εφραίμ -ας μου επιτραπεί- να κατουρήσει πέτρα από τα νεφρά. Αποφάσισε τότε να ακολουθήσει τις θεραπείες του Κόντου. Τότε αποφάσισε να αφήσει τις οδηγίες των γιατρών της. Αυτά τα ψήγματα έπρεπε όμως να καυτηριαστούν. Η κόρη μου είχε τις δυνάμεις της κανονικά, ήταν μητέρα δυο παιδιών, μαγείρευε, έπλενε, σιδέρωνε, πήγαινε στο σχολείο που εργαζόταν. Ήταν περιπατητική φουλ. Δεν απείχε από τίποτα.

Όταν έγινε η γνωριμία της με τον Κόντο, μας είπε ότι δεν θα ακολουθήσει τις οδηγίες του γιατρού της, ο οποίος την είχε ενοχλήσει να πάει να κάνει τις χημειοθεραπείες της. Εκείνη πίστευε ότι θα πέσουν πάλι τα μαλλιά της» είπε η μάρτυρας.

Η 35χρονη γυναίκα ένιωθε τυχερή που θα την αναλάμβανε ο Κόντος, καθώς διάλεγε τους ασθενείς του. «Μας ανακοίνωσε ότι γνώρισε κάποιον στην εκκλησία και της πρότεινε έναν γιατρό και δεν κοιτάζει ανθρώπους κοινούς, αλλά ανθρώπους με θρησκευτικό ήθος. Διάλεξαν λέει τη Γιαννούλα. Ο πνευματικός της και ο Κοντοσταθης διάλεξαν το θύμα τους. Ο κατηγορούμενος παρουσιάστηκε ως χειρουργός ογκολόγος ερευνητής στην Ελβετία. Του έδωσε όλες τις εξετάσεις της. Μας είπε ότι θα τον συναντούσε στο Μητέρα. Ήταν ενήλικη, 35 χρόνων, δεν ήταν ανήλικο να το κρατήσω από το χέρι. Πήγε με τον άντρα της. Μας είπε ότι τον συνάντησαν και πως ήθελε να γνωρίσει την οικογένεια της. Τον Μάρτιο ήρθε και στο Σπίτι μας» εξήγησε η μάρτυρας και συμπλήρωσε ότι την φώναξε κοντά του λέγοντας:

«Μου λέει «μητέρα έλα να δεις τι παιδί έχεις!». Είχε έναν υπολογιστή ανοιχτό. Βλέπω έναν εγκέφαλο, ένα κρανίο. Μου επέδειξε ένα σημείο που έκανε σαν σταυρουδάκι και μου λέει «το παιδί σου έχει έναν άγγελο στο κεφάλι του». Και ήταν σαν να κούνησε τα φτερά του. Αυτό θέλαμε να δούμε; Μπορεί. Μας ρώτησε αν είμαστε διατεθειμένοι να βοηθήσουμε το παιδί μας. Είχε δικαίωμα να περάσει έλαια από Ελβετία στο Βατικανό ως ερευνητής. Τα έλαια αυτά γινόντουσαν από βότανα που μάζευαν καλόγεροι από το Άγιο Όρος και γινόταν η επεξεργασία στην Ελβετία».

Ακολουθώντας τη θεραπεία του, η υγεία της 35χρονης επιδεινώθηκε. «Τον παίρναμε τηλέφωνο και μας έλεγε «όχι νοσοκομείο, θα κολλήσει λοίμωξη, δεν έχει ανοσοποιητικό». Συνέχιζε να παίρνει αυτά που τις έδινε και είχε συνεχώς διάρροιες. Μας έλεγε ότι έπρεπε να τις έχει για να μην εγκλωβιστεί το μικρόβιο. Είχε φτάσει 30 κιλά. Αποστεώθηκε. Την έκανα μπάνιο στην καρέκλα. Δεν μπορούσε να κινηθεί. Έβαλε τα κλάματα και μου έλεγε «τι πρέπει να κάνω για να ξεπληρώσω αυτά που μου κανείς». Το σώμα της είχε βγάλει φολίδες και μας πήρε 3.000 ευρώ για αλοιφές από την Ισπανία» υποστήριξε η μάρτυρας.

Ο «ψευτογιατρός» σύμφωνα με τη μάρτυρας είχε πείσει το παιδί της να μη θέλει ιατρική βοήθεια από κανέναν άλλο. «Ο Κοντός με τους γιατρούς μάλωσαν. Ο γιατρός ήθελε να της βάλει πράγματα στον όρο και ο Κόντος δεν τον άφησε και διαπληκτίστηκαν. Μετά πήρε το σύζυγο της παράμερα και του είπε «βλέπεις τι είναι οι γιατροί στην Ελλάδα;». Το επόμενο πρωί η Γιαννούλα απεβίωσε. Το χαρτί του θάνατου της έγραφε ολικό καρκίνο. Εγώ δεν το δέχτηκα. Πίστεψα ότι ο καρκίνος είχε λήξει με την αρτεμισίνη. Μας είχε βάλει να φέρουμε νερό με ψήγματα πλατίνας από την Αμερική, στείλαμε 5.000 δολάρια. Συνολικά του δώσαμε 60.000 ευρώ κυρίως σε μετρητά. Τα είχαμε στο σπίτι, ήταν και τα capital controls τότε».

Όταν πέθανε η 35χρονη, η οικογένειά της προσπάθησε να στηρίξει τα παιδιά της και δεν ασχολήθηκε με το ζήτημα του γιατρού ή με το εάν η θεραπεία που ακόλουθησε ήταν ενδεδειγμένη. «Και ξαφνικά πέρυσι το καλοκαίρι στην τηλεόραση βλέπουμε τον Κοντό, που εξαπάτησε χιλιάδες κόσμου. Ξεκίνησε η δεύτερη εκταφή της. Την ίδια περίοδο έγινε και η κανονική εκταφή της. Μου έδωσαν από τον Κόντο ένα σεντόνι με κόκκαλα» είπε κλείνοντας.

Ακολούθησε η κατάθεση του πατέρα της 35χρονης, ο οποίος με δάκρυα στα μάτια κατέθεσε στο ακροατήριο ότι ο «ψευτογιατρός» παραμονές του θανάτου του παιδιού του, τους έλεγε ότι θα κάνει και τρίτο παιδί, όταν θα σηκωθεί και θα πάει σε λειτουργία σε εκκλησάκι του Αγίου Παϊσίου. «Δώσαμε συνολικά 60.000 ευρώ. 8.000 ευρώ ήταν τα βότανα διότι μου είπε ότι «πρέπει να δώσουμε κάτι και στους μοναχούς του Αγίου Όρους που τα μαζεύουν». Μας ζήτησε 4.000 ευρώ για νερά που θα έφερνε από την Αμερική. Αυτό το νερό θα το έφερνε από την Αμερική σε δοχεία των 5 γαλονιών. Αυτά τα νερά από την Αμερική είχαν ψήγματα χρυσού και πλατίνας και όταν θα τα έπινε η κόρη μου, θα τσιμέντωναν τα καρκινικά κύτταρα και έτσι θα τελείωνε εκεί η θεραπεία. Μας έδωσε 87 σελίδες διατροφή με παντζάρια, σκόρδα, μαϊντανό, αμύγδαλο και κρέας βουβαλίσιο….» είπε ο μάρτυρας.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.


Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ