Διατροφή: Ποιες τροφές θα σας κόψουν την όρεξη


Η διατροφή μας επηρεάζει όλη την λειτουργία του οργανισμού μας. Υπάρχουν και τροφές που μας κόβουν την όρεξη. Ποιες είναι αυτές;

Η όρεξη είναι η επιθυμία μας για φαγητό χωρίς το σώμα μας να το έχει πραγματικά ανάγκη. Η όρεξη συνδέεται με διάφορες καταστάσεις. Για παράδειγμα το άγχος, η στενοχώρια, η βαρεμάρα. Αλλά και με αισθήσεις όπως η όσφρηση και η όραση.

Είναι χαρακτηριστικό ότι όταν εκτεθούμε σε ένα λαχταριστό πιάτο με ευχάριστες μυρωδιές, το σώμα μας θα θέλει να το καταναλώσει ακόμα και αν πριν μια ώρα φάγαμε ένα χορταστικό γεύμα.

Ένας βασικός λόγος που πολλοί υπέρβαροι δεν καταφέρνουν να χάσουν κιλά, είναι επειδή δεν μπορούν να ελέγξουν την όρεξή τους και να μην υποκύψουν στις λιγούρες τους.

Διατροφή: Τροφές θα σας βοηθήσουν να ελαττώσετε το αίσθημα της πείνας

  • Μήλα: Φάτε ένα μήλο μισή ώρα πριν από το κύριο γεύμα. Οι φυτικές ίνες και το νερό που περιέχει θα σας κάνουν να νιώσετε πιο χορτασμένοι. Κι έτσι θα φάτε μικρότερη ποσότητα φαγητού.
  • Αβοκάντο: Σύμφωνα με έρευνα που δημοσιεύθηκε στην επιθεώρηση Nutrition Journal, μισό αβοκάντο μαζί με το μεσημεριανό σας γεύμα θα περιορίσει την όρεξή σας. Οι γυναίκες που ακολούθησαν αυτή την πρακτική δήλωσαν κατά 22% πιο ικανοποιημένες από την διατροφή τους. Κι έδειξαν 24% λιγότερη επιθυμία να φάνε ενδιάμεσο γεύμα για διάστημα 3 ωρών μετά από το κύριο γεύμα, σε σύγκριση με τις φορές που δεν έφαγαν αβοκάντο. Αλλά ένα ίσης θερμιδικής αξίας μικρό γεύμα.
  • Φασόλια, ρεβίθια και φακές: Είναι τροφές πλούσιες σε πρωτεΐνες, φυτικές ίνες, αντιοξειδωτικά, βιταμίνη Β και σίδηρο. Όσα περισσότερα γεύματα με αυτά τα υλικά καταναλώνετε, τόσο ευκολότερα θα μπορέσετε να ελέγξετε την πείνα σας. Πρόσφατη έρευνα στην επιθεώρηση Obesity έδειξε ότι οι άνθρωποι είναι κατά 31% πιο ικανοποιημένοι από το γεύμα τους. Αν αυτό περιέχει αυτές τις τροφές.
  • Σούπες: Σε έρευνα του πανεπιστημίου Penn State διαπιστώθηκε ότι οι άνθρωποι που καταναλώνουν μια μερίδα σούπας με λίγες θερμίδες πριν από το κύριο γεύμα τους, καταλήγουν να προσλαμβάνουν κατά μέσο όρο 20% λιγότερες θερμίδες συνολικά από το γεύμα.
  • Πίκλες: Πρόσφατη έρευνα στην επιθεώρηση Annals of The New York Academy of Sciences έδειξε ότι οι πίκλες περιέχουν ουσίες που προκαλούν την έκκριση ορμονών. Αυτές, με τη σειρά τους, βελτιώνουν τα σήματα πείνας που στέλνει ο εγκέφαλος στον οργανισμό.

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ