Μετάλλαξη Όμικρον: Υποχρεωτικά με αρνητικό PCR test οι ταξιδιώτες στην Ελλάδα από την Κυριακή

Μετάλλαξη Όμικρον: Την ραγδαία εξάπλωση του κορωνοϊού που ευνοείται από τη μετάλλαξη Όμικρον προσπαθεί να φρενάρει η κυβέρνηση εμμένοντας στην αύξηση της εμβολιαστικής κάλυψης, διατηρώντας τους ίδιους περιορισμούς για τους ανεμβολίαστους και ζητώντας από τους πολίτες να τηρούν πιστά τα υγειονομικά πρωτόκολλα. Η πίεση στο ΕΣΥ είναι ισχυρή και ο στόχος για τη μέγιστη θωράκιση του πληθυσμού μέσω του εμβολιασμού παραμένει υψηλός, ενώ με το βλέμμα στις γιορτές των Χριστουγέννων, το υπουργείο Υγείας επιχειρεί να «στεγανοποιήσει» τη χώρα, υποχρεώνοντας από την Κυριακή τους ταξιδιώτες που θέλουν να εισέλθουν στην Ελλάδα – εμβολιασμένους και μη – να επιδεικνύουν στις αρχές αρνητικό μοριακό τεστ 48 ωρών.

«Η άμυνά μας είναι το εμβόλιο» επανέλαβε ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης σημειώνοντας ότι το εθνικό σύστημα υγείας το πιέζουν κατά βάση συνάνθρωποί μας άνω των 60 που είναι ανεμβολίαστοι και συμπλήρωσε: «αυτοί πρέπει να πειστούν ότι πρωτίστως είναι για την υγεία τους, σε αυτό δουλεύουμε και για αυτό τον λόγο έχουμε βάλει και μέτρα τα οποία αν θέλετε περιορίζουν τη δυνατότητά τους να έχουν πλήρεις δραστηριότητες αν δεν έχουν εμβολιαστεί».

Αυξάνονται τα κρούσματα Όμικρον στην Ελλάδα

Μακραίνει ο κατάλογος των κρουσμάτων της νέας παραλλαγής Όμικρον και στη χώρα μας. Πλέον σε δέκα ανέρχονται οι επιβεβαιωμένες μολύνσεις, καθώς δύο νέα κρούσματα εντοπίστηκαν στην Αττική και τρία στη νότια Πελοπόννησο. Επιπλέον, εννέα περιστατικά διερευνώνται ως ύποπτα στην Κρήτη. Υπενθυμίζεται, πως ο ΕΟΔΥ είχε ανακοινώσει την περασμένη εβδομάδα την καταγραφή τριών κρουσμάτων της παραλλαγής Όμικρον – δύο εισαγόμενα και ένα εγχώριο – ενώ τη Δευτέρα 13 Δεκεμβρίου δύο ακόμα κρούσματα της Όμικρον επιβεβαιώθηκαν στην Κρήτη και συγκεκριμένα στο νομό Λασιθίου.

Σε «βαθύ κόκκινο» 26 περιοχές

Βράζει η χώρα από τα αυξημένα κρούσματα κορωνοϊού που καταγράφει καθημερινά ο ΕΟΔΥ και πλέον 26 περιοχές της επικράτειας έχουν ενταχθεί στο ανώτερο επίπεδο του επιδημιολογικού συναγερμού. Στο «κόκκινο» παραμένει η Αττική, καθώς από τα 4801 νέα κρούσματα το τελευταίο 24ωρο. οι 1486 μολύνσεις εντοπίζονται στο Λεκανοπέδιο.

Οι περιοχές της χώρας οι οποίες είναι πλέον σε βαθύ κόκκινο (επίπεδο 5) είναι: Θεσσαλονίκη, Άγιο Όρος, Αχαΐα, Λάρισα, Μαγνησία, Καστοριά, Κιλκίς, Ημαθία, Πιερία, Φλώρινα, Έβρος, Λακωνία, Δράμα, Μεσσηνία, Σέρρες, Τρίκαλα, Κοζάνη, Καρδίτσα, Χαλκιδική, Φθιώτιδα, Θάσος, Λέσβος, Γρεβενά, Άρτα, Αιτωλοακαρνανία και Ευρυτανία.

Με αρνητικό PCR test οι ταξιδιώτες από όλες τις χώρες

Την ίδια ώρα, στο πλαίσιο της προσπάθειας ελέγχου της πανδημίας κορωνοϊού, η χώρα μας θα δέχεται επισκέπτες από όλες τις χώρες με την επίδειξη αρνητικού μοριακού ελέγχου (PCR) 48 ωρών. Από το μέτρο εξαιρούνται οι ταξιδιώτες που παρέμειναν στις χώρες για διάστημα μικρότερο των 48 ωρών. Το μέτρο θα τεθεί σε ισχύ από την Κυριακή 19/12 και ώρα 06:00. Πάντως, στο επίκεντρο της Συνόδου Κορυφής σήμερα θα βρεθεί η πανδημία, η νέα παραλλαγή Όμικρον και οι εμβόλια.

ΠΗΓΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here