ΗΠΑ προϋπολογισμός υγεία: 4 τρις δολάρια το κόστος υγειονομικής περίθαλψης το 2020


Μια κυβερνητική έκθεση αναφέρει ότι οι δαπάνες για την υγειονομική περίθαλψη των ΗΠΑ εκτοξεύτηκαν στα 4,1 τρισεκατομμύρια δολάρια πέρυσι, καθώς το Κογκρέσο άνοιξε την κάνουλα για την καταπολέμηση της πανδημίας του κορωνοϊού σε πολλαπλά μέτωπα. Οι εθνικές δαπάνες για την υγεία αυξήθηκαν κατά 9,7% το 2020, υπερδιπλάσιο ποσοστό από το συνηθισμένο ρυθμό ανάπτυξης, με την υγειονομική περίθαλψη να αντιπροσωπεύει σχεδόν 1 δολάριο από κάθε 5 δολάρια στην οικονομία. Το μερίδιο της ομοσπονδιακής κυβέρνησης στις δαπάνες για την υγεία αυξήθηκε κατά 36%.

Αυτή η ανάπτυξη δεν ωθήθηκε τόσο από τη φροντίδα που αφιερώθηκε στους ασθενείς, όσο από τις ομοσπονδιακές επιδοτήσεις για τη διατήρηση της φερεγγυότητας των νοσοκομείων και των ιατρικών παρόχων. χρηματοδότηση για την ανάπτυξη και την ανάπτυξη τεστ, εμβολίων, θεραπειών και αντιμέτρων για την COVID και βοήθεια σε κρατικά προγράμματα Medicaid που αντιμετωπίζουν ένα πιθανό κύμα ανασφάλιστων σε κρίση δημόσιας υγείας. “Η ιστορία που εκτυλίχθηκε το 2020 και συνεχίζεται σήμερα δεν μοιάζει με τίποτα που συνέβη τα τελευταία 100 χρόνια”, ανέφερε η έκθεση από τους κρίσιμους αριθμούς στα Κέντρα Υπηρεσιών Medicare και Medicaid.

Πέρυσι, καθώς οι προαιρετικές χειρουργικές επεμβάσεις ακυρώθηκαν και η τηλεϋγεία αντικατέστησε τις επισκέψεις στο γραφείο, το Κογκρέσο ενέκρινε με συντριπτική πλειοψηφία δικομματικά μέτρα που απάντλησαν δεκάδες δισεκατομμύρια δολάρια για να αποτρέψουν την κατάρρευση του ιδιωτικού συστήματος υγειονομικής περίθαλψης. Μαζί με τις άμεσες ομοσπονδιακές δαπάνες για τα αντίμετρα της COVID και τα χρήματα του Medicaid για τις πολιτείες. “Τα κρούσματα COVID εμπόδισαν τα νοσοκομεία να έχουν το συνηθισμένο βιβλίο εργασιών τους. Τα χρήματα από τη διάσωση από την ομοσπονδιακή κυβέρνηση ήταν πολύ σημαντικά όταν οι άλλες πηγές μόλις τελείωσαν.”

Η καρτέλα των 4,1 τρισεκατομμυρίων δολαρίων για το 2020 αντιπροσωπεύει αύξηση περίπου 365 δισεκατομμυρίων δολαρίων από τις εθνικές δαπάνες για την υγεία το 2019. Ανέρχεται σε 12.530 δολάρια ανά άτομο.

Σε άλλα κύρια σημεία, η έκθεση διαπίστωσε:

  • Ο αριθμός των ανασφάλιστων δεν αυξήθηκε με απώλειες θέσεων εργασίας, αλλά παρέμεινε αρκετά σταθερός σε περίπου 30 εκατομμύρια. Αυτό επιβεβαιώνει προηγούμενες αναφορές από το Γραφείο Απογραφής. Ωστόσο, υπήρξε μια αλλαγή στην κάλυψη, με λιγότερα άτομα να καλύπτονται από τον χώρο εργασίας και περισσότερα άτομα να λαμβάνουν την υγειονομική περίθαλψή τους μέσω των αγορών Medicaid και του Affordable Care Act.
  • Το Medicare αυξήθηκε πιο αργά τον πρώτο χρόνο της πανδημίας. «Η επιβράδυνση οφείλεται εν μέρει στην αύξηση της θνησιμότητας στον πληθυσμό ηλικίας 65 ετών και άνω λόγω της πανδημίας», ανέφερε η έκθεση. Οι ηλικιωμένοι αντιπροσώπευαν το 14% των περιπτώσεων COVID, αλλά το 80% των θανάτων.
  • Η αυξημένη ομοσπονδιακή χρηματοδότηση του Medicaid βοήθησε στη μείωση του οικονομικού βάρους της πανδημίας στις πολιτειακές και τοπικές κυβερνήσεις. Οι δαπάνες για την υγειονομική περίθαλψη που χρηματοδοτήθηκαν σε πολιτειακό και τοπικό επίπεδο μειώθηκαν κατά περίπου 3% το 2020. Το ομοσπονδιακό μερίδιο των δαπανών του Medicaid ήταν περίπου 69% το 2020, το υψηλότερο ποσοστό στα 50 και πλέον χρόνια του προγράμματος.
  • Οι δαπάνες υγειονομικής περίθαλψης από την τσέπη των ατόμων μειώθηκαν κατά 3,7%, ένα σπάνιο φαινόμενο. Αυτό οφειλόταν σε μεγάλο βαθμό σε αναβληθείσες χειρουργικές επεμβάσεις, οδοντιατρική περίθαλψη και διαγνωστικές διαδικασίες όπως οι κολονοσκοπήσεις. Οι εργοδότες που χρηματοδοτούν ασφαλιστική κάλυψη υγείας για τους εργαζομένους τους ξόδεψαν επίσης λιγότερα.

Αλλά φέτος οι Αμερικανοί είναι πολιτικά πολωμένοι σχετικά με τις εντολές εμβολίων και τις απαιτήσεις για μάσκα και η COVID-19 είναι πιθανό να έχει συνεχή αντίκτυπο στις δαπάνες για την υγειονομική περίθαλψη των ΗΠΑ. “Θα υπάρξουν πιθανώς αξιοσημείωτα αποτελέσματα από τις εκτεταμένες προσπάθειες εμβολιασμού που ξεκίνησαν την άνοιξη του 2021 και από την εμφάνιση της παραλλαγής δέλτα το καλοκαίρι. Παραμένει η αβεβαιότητα σχετικά με το πώς μπορεί να εξελιχθεί η πανδημία κατά τους χειμερινούς μήνες, δεδομένης της εμφάνισης της παραλλαγής Όμικρον”.

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ