Γαλλία: Πιο αυστηρά τα μέτρα για τους ταξιδιώτες από το Ηνωμένο Βασίλειο


Τα τελευταία στοιχεία που δόθηκαν στη δημοσιότητα χθες Τετάρτη δείχνουν ότι ο αριθμός των μολύνσεων από την COVID-19 στο Ηνωμένο Βασίλειο έφθασε στο ανώτατο ημερήσιο επίπεδο

Η Γαλλία θα ενισχύσει τους ελέγχους στους ταξιδιώτες που φθάνουν στη χώρα από τη Βρετανία, δήλωσε σήμερα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γκαμπριέλ Ατάλ έπειτα από την αύξηση των κρουσμάτων της μετάλλαξης Όμικρον του κορονοϊού που παρατηρήθηκε στο Ηνωμένο Βασίλειο. Όπως είπε ο ίδιος στο τηλεοπτικό δίκτυο BFM, τα μέτρα τα οποία θα ανακοινωθούν αργότερα μέσα στην ημέρα από το γραφείο του πρωθυπουργού, θα περιλαμβάνουν τη μείωση της ισχύος των τεστ PCR σε 24 από 48 ώρες για τους ταξιδιώτες που φθάνουν από τη Βρετανία.

«Θα θέσουμε σε ισχύ ένα σύστημα ελέγχου… ακόμη πιο δραστικό σε σχέση με το σημερινό», δήλωσε ο ίδιος στον τηλεοπτικό σταθμό. «Ο τουρισμός και τα επαγγελματικά ταξίδια για όσους δεν είναι Γάλλοι υπήκοοι ούτε Ευρωπαίοι, όσοι δεν είναι μόνιμοι κάτοικοι της Γαλλίας, θα περιοριστούν».

Οι ταξιδιώτες από τη Βρετανία που φθάνουν στη Γαλλία θα πρέπει να μπαίνουν σε καραντίνα για επτά ημέρες παρότι η απομόνωση θα αίρεται έπειτα από 48 ώρες αν το τεστ στο οποίο θα υποβάλλονται στη Γαλλία είναι αρνητικό. Οι περιορισμοί αυτοί μέχρι σήμερα αφορούσαν μόνο τους μη εμβολιασμένους ταξιδιώτες από τη Βρετανία.

Τα νέα αυτά μέτρα θα τεθούν σε ισχύ από τα μεσάνυχτα του Σαββάτου. Θα «απαιτείται ένας σοβαρός λόγος για να ταξιδέψει κάποιος προς και από το Ηνωμένο Βασίλειο, είτε είναι ανεμβολίαστος ή εμβολιασμένος… Οι άνθρωποι δεν θα μπορούν να ταξιδεύουν για τουριστικούς ή επαγγελματικούς λόγους», αναφέρεται σε ανακοίνωση της κυβέρνησης.

«Η στρατηγική μας είναι να καθυστερήσουμε όσο περισσότερο γίνεται την εξέλιξη της Όμικρον στη χώρα μας και να επωφεληθούμε ώστε να πιέσουμε για την ενισχυτική δόση», είπε ο Ατάλ προσθέτοντας ότι αυτή τη στιγμή υπάρχουν στη Γαλλία 240 επιβεβαιωμένα κρούσματα.

Τα τελευταία στοιχεία που δόθηκαν στη δημοσιότητα χθες Τετάρτη δείχνουν ότι ο αριθμός των μολύνσεων από την COVID-19 στο Ηνωμένο Βασίλειο έφθασε στο ανώτατο ημερήσιο επίπεδο από την έναρξη της πανδημίας στις αρχές του 2020 με περισσότερα απο 78.000 κρούσματα να έχουν καταγραφεί.

Οι αυστηροί ταξιδιωτικοί περιορισμοί επιβάλλονται στη διάρκεια μιας περιόδου που σύμφωνα με αναλυτές παρατηρείται έλλειμμα εμπιστοσύνης μεταξύ της βρετανικής και της γαλλικής κυβέρνησης στον απόηχο του Brexit για μια σειρά από ζητήματα– από το μεταναστευτικό ως τις αλιευτικές άδειες.

Την περασμένη εβδομάδα ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν κατηγόρησε τον Βρετανό πρωθυπουργό Μπόρις Τζόνσον ότι η κυβέρνησή του αθετεί τις δεσμεύσεις της για το Brexit λέγοντας ότι «το πρόβλημα με την βρετανική κυβέρνηση είναι ότι δεν κάνει ό,τι λέει».

Στο μεταξύ ουρές χιλιομέτρων σχημάτιζαν σήμερα φορτηγά στον κεντρικό δρόμο που οδηγεί προς το βρετανικό λιμάνι του Ντόβερ, σύμφωνα με μαρτυρία δημοσιογράφου του Reuters χωρίς ωστόσο να είναι σαφής ο λόγος.

Ο Βρετανός υπουργός Μεταφορών πάντως, ο Γκραντ Σαπς, έγραψε στο Twitter ότι έχει έρθει σε επαφή με τον Γάλλο ομόλογό του, Ζαν-Μπαπτίστ Τζεμπαρί, για να επιβεβαιώσει ότι από τους νέους ταξιδιωτικούς περιορισμούς της Γαλλίας θα εξαιρούνται οι οδηγοί φορτηγών που μεταφέρουν προϊόντα.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ