Γάμος σεξ: Μπορεί να συμβαδίσει ο γάμος με την υγιή σεξουαλικότητα;

Το σεξ δεν χρειάζεται να γίνει βαρετό μέσα στον γάμο. Καθώς περνούν τα χρόνια και μεγαλώνετε η σχέση σας πρέπει να βελτιώνεται. Το σεξ με τον σύντροφό σας μπορεί να γίνει πιο ικανοποιητικό, επειδή γνωρίζετε ο ένας τις συνήθειες και τις προτιμήσεις του άλλου. Είναι αλήθεια ότι η καθημερινότητα, μπορεί να δυσκολέψει τα πράγματα. Οι δουλειές, τα παιδιά, τα οικονομικά και άλλα ζητήματα, μπορούν να εξαφανίσουν τον ρομαντισμό. Αυτοί οι καθημερινοί παράγοντες, μπορεί να επηρεάσουν την επιθυμία σας για σεξ. Παρ’ όλα αυτά, μην βάζετε το σεξ τελευταίο στις προτεραιότητές σας. Υπάρχουν τρόποι να δώσετε
προτεραιότητα στην σεξουαλική σας ζωή και να την διατηρήσετε συναρπαστική. Η οικοδόμηση μιας καλής σεξουαλικής ζωής με τον σύντροφό σας, απαιτεί τον χρόνο και την προσπάθεια και των δύο.

Τι όμως μπορείτε να κάνετε, για να κρατήσετε την φλόγα ζωντανή;

 • Αποδεχτείτε τις μικροπαραξενιές του συντρόφου σας
 • Οργανώστε περισσότερα ραντεβού οι δυο σας
 • Να αγαπάτε ο ένας τον άλλον
 • Να θυμάστε τι σας αρέσει στον σύντροφο σας
 • Να έχετε ουσιαστική επικοινωνία
 • Να είστε πρόθυμοι να αφιερώσετε χρόνο ο ένας για τον άλλον

Πραγματικά, δεν υπάρχει λόγος, να μην μπορείτε να διατηρήσετε μια ενεργή και υγιή σεξουαλική ζωή που θα αντέξει στο πέρασμα του χρόνου. Δοκιμάστε τις συμβουλές που αναφέρονται παρακάτω και ξυπνήστε τον γάμο σας.

 • Επικοινωνία: Η επικοινωνία είναι το κλειδί για μια υγιή και ενεργή σεξουαλική ζωή σε μια συζυγική σχέση, γι’ αυτό συζητήστε μεταξύ σας για όλα. Η κουβέντα ακόμα και για επιφανειακά πράγματα, μπορεί να βοηθήσει, αλλά μην ξεχνάτε να εμβαθύνετε, για να μην χάσετε το πραγματικό δέσιμο της σχέσης σας. Μοιραστείτε τις βαθύτερες σκέψεις και τα συναισθήματά σας. Η σεξουαλική οικειότητα, είναι μια διαδικασία ανακάλυψης.
 • Μοιραστείτε επιθυμίες και προσδοκίες: Μιλήστε ανοιχτά και μοιραστείτε τις σεξουαλικές σας επιθυμίες. Να είστε ανοιχτοί και ειλικρινείς γι’ αυτό που θέλετε. Ταυτόχρονα, αποφύγετε να είστε επικριτικοί με τον σύντροφό σας. Απλά ανταλλάξτε απόψεις, σχετικά με το τι θέλετε από την σεξουαλική σας ζωή. Εάν ο σύντροφός σας δεν ικανοποιεί τις προσδοκίες σας, συζητήστε το με διακριτικότητα και ευαισθησία.
 • Κάντε κίνηση συχνότερα: Μην περιμένετε ο σύζυγός σας να είναι ο μόνος υπεύθυνος για το σεξ στον γάμο σας. Και οι δύο πρέπει να αναλάβετε την ευθύνη, για μια επιτυχημένη σχέση. Μπορεί να έχετε αφεθεί στο πέρασμα του χρόνου και να σας φαίνεται αδύνατον να συνδεθείτε και πάλι σεξουαλικά, γι’αυτό σας παραθέτουμε παρακάτω κάποιους τρόπους, με τους οποίους μπορείτε να έρθετε κοντά ευκολότερα.
 • Κρατηθείτε από το χέρι και χαϊδέψτε τρυφερά ο ένας τον άλλον. Ακόμα και ένα απλό χάδι, μπορεί να ξυπνήσει την επιθυμία μας για σεξ.
 • Αφιερώστε χρόνο σε ρομαντικές πράξεις. Μια αγκαλιά, ένα φιλί, ένα μασάζ χεριών ή ποδιών μπορεί να σας βοηθήσει να συνδεθείτε, να δημιουργήσετε οικειότητα και να δείξετε στον σύντροφό σας ότι έχετε τη διάθεση.
 • Σχεδιάστε βραδιές ραντεβού και δοκιμάστε νέες δραστηριότητες. Είναι σημαντικό να είστε ανοιχτοί στο να δοκιμάσετε νέα πράγματα παρέα.

Αν λοιπόν θέλετε να κρατήσετε την σχέση σας ενεργή και ζωντανή, δοκιμάστε όλα τα παραπάνω και δεν θα το μετανιώσετε. Καλή επιτυχία.

ΠΗΓΗ

Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ