ΕΙΝΑΠ: Δραματική η κατάσταση στα Νοσοκομεία «Αττικόν», «Ευαγγελισμός» και «Νίκαιας»


Δια 3 ανοικτών επιστολών προς τις αρμόδιες ΥΠΕ και το υπουργείο Υγείας, το προεδρείο της ΕΙΝΑΠ καταγγέλει «δραματικές ελλείψεις» – ακόμη και σε οξυγόνο – στα νοσοκομεία «Αττικόν», «Ευαγγελισμός» και «Νίκαιας» και ζητά επαρκή χρηματοδότηση, πρόσληψη προσωπικού και βελτίωση των υποδομών.

Πρόβλημα με τις παροχές οξυγόνου στο Κρατικό Νίκαιας

Ειδικότερα το προεδρείο της Ένωσης Νοσοκομειακών Γιατρών Αθήνας-Πειραιά (ΕΙΝΑΠ) καταγγέλλει πολύ σοβαρές δυσλειτουργίες και πρόβλημα με τις παροχές οξυγόνου στους θαλάμους νοσηλείας ασθενών με κορωνοϊό στο Κρατικό Νοσοκομείο Νίκαιας και ζητά επάρκεια σε γιατρούς και νοσηλευτές καθώς και βελτίωση των υποδομών. “Λόγω του αριθμού και της βαρύτητας των περιστατικών που απαιτούν οξυγονοθεραπεία με πολύ υψηλές ροές, αλλά και του απαράδεκτου φαινομένου της πολυήμερης νοσηλείας διασωληνωμένων ασθενών σε κοινούς θαλάμους αντί για άμεση μεταφορά σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας, το δίκτυο οξυγόνου του νοσοκομείου δεν επαρκεί”, αναφέρει χαρακτηριστικά η ΕΙΝΑΠ στην επιστολή της.

Ποια είναι η κατάσταση σε «Αττικόν» και «Ευαγγελισμό»

“Αττικόν”

Όπως αναφέρει η Ένωση, «η κατάσταση στο «Αττικόν» έχει γίνει μη διαχειρίσιμη λόγω της έξαρσης που έχει παρατηρηθεί στα κρούσματα της πανδημίας και τη μετατροπή κλινικών του νοσοκομείου σε κλινικές COVID. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα το νοσοκομείο να μην επαρκεί και να έχει μόνιμα τους διαδρόμους γεμάτους με νοσηλευόμενους ασθενείς». Την ίδια ώρα, προσθέτει ότι «μεγάλος αριθμός θέσεων στο νοσηλευτικό και ιατρικό προσωπικό εξακολουθούν, παρά τις αυξημένες ανάγκες, να μην προκηρύσσονται και να παραμένουν κενές. Το ανεπαρκές υπάρχον προσωπικό οδηγείται σε εξοντωτική υπερεργασία, προσπαθώντας να καλύψει -στόχος ακατόρθωτος- τις αυξημένες ανάγκες για παροχή υπηρεσιών υγείας».

Σχετικά με την οδηγία για αναστολή του 80% των τακτικών χειρουργείων, η Ένωση, σημειώνει ότι οδηγεί σε νέες καθυστερήσεις  και επιβαρύνει την υγεία του γενικού πληθυσμού.

“Ευαγγελισμός”

Η Ένωση κάνει λόγο για απαράδεκτη κατάσταση που επικρατεί στις πνευμονολογικές κλινικές του νοσοκομείου “Ευαγγελισμός”, που έχουν φτάσει στο σημείο να νοσηλεύουν τριπλάσιο αριθμό ασθενών από την δυναμική των κλινών τους και αυτό χωρίς καμία ενίσχυση σε προσωπικό με αποτέλεσμα ένας γιατρός να εφημερεύει για πάνω από 50 ασθενείς! Ως εκτούτου, οι γιατροί «απαιτούν»να διοριστούν οι συνάδελφοί τους που βρίσκονται σε αναμονή για έναρξη ειδικότητας πνευμονολογίας και να γίνουν προσλήψεις μόνιμου προσωπικού και μονιμοποίηση των επικουρικών.

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ