Τελεσίγραφο Τσίπρα σε Κουρουμπλή: Ή ανακαλείς τα περί δολοφόνων ή διαγράφεσαι


Σοβαρές εσωκομματικές αναταράξεις στην Κουμουνδούρου προκαλούν οι αναφορές του Παναγιώτη Κουρουμπλή στη Βουλή περί «δολοφόνων» κατά των βουλευτών της ΝΔ, για το ζήτημα αντιμετώπισης της πανδημίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, υπάρχουν «φωνές εντός του ΣΥΡΙΖΑ που ζητούν από τον Αλέξη Τσίπρα την άμεση διαγραφή του κ. Κουρουμπλή, ενώ στα… κάγκελα είναι η Νέα Δημοκρατία.

Μάλιστα οι πληροφορίες θέλουν τον ίδιο τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ να είναι εξοργισμένος και να έχει στείλει τελεσίγραφο στον Παναγιώτη Κουρουμπλή προκειμένου να ανακαλέσει τα όσα είπε νωρίτερα στη Βουλή.

Ο Αλέξης Τσίπρας τηλεφώνησε στη γραμματέα της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, Όλγα Γεροβασίλη, προκειμένου η τελευταία να μεταφέρει το τελεσίγραφο του κ. Τσίπρα στον κ. Κουρουμπλή, πως αν δεν ανασκευάσει τις δηλώσεις του περί δολοφόνων θα διαγραφεί από την κοινοβουλευτική ομάδα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

«Δολοφονήσατε τους ανθρώπους, αυτό κάνετε, είναι ντροπή σας»

Νωρίτερα, στα ύψη ανέβηκε το πολιτικό θερμόμετρο μέσα στην Βουλή όταν ο Παναγιώτης Κουρουμπλής, με αφορμή την έκθεση Τσιόδρα – Λύτρα για τις ΜΕΘ, έκανε λόγο για δολοφονίες ανθρώπων.

«Όφειλε να είχε παραιτηθεί ο πρωθυπουργός μετά από αυτήν την αποκάλυψη. Δεν θα το περάσετε έτσι, μέσα σε αυτό το περιβάλλον δολοφονήθηκαν άνθρωποι το καταλαβαίνετε το συνειδητοποιείτε τι έχει συμβεί στη χώρα», είπε ο κ. Κουρουμπλής.

Οι βουλευτές της ΝΔ που βρίσκονταν στην αίθουσα της ολομέλειας της Βουλής, αντέδρασαν έντονα, ενώ κάποιοι φώναζαν «ντροπή».

Ο Παναγιώτης Κουρουμπλής επέμεινε στη συνέχεια στην αρχική του τοποθέτηση λέγοντας χαρακτηριστικά, «δολοφονήσατε τους ανθρώπους, αυτό κάνετε, είναι ντροπή σας , δολοφονήθηκαν χιλιάδες άνθρωποι αυτή είναι η πραγματικότητα είτε σας αρέσει είτε δεν σας αρέσει. Δεν θα το ξεπεράσετε».

Αμέσως υπήρξε παρέμβαση του προεδρεύοντα της Βουλής, καλώντας τις δυο πλευρές στην τάξη, ενώ κάλεσε άπαντες να μην προκαλούν. «Δεν ανακαλώ, τουλάχιστον αναγνώρισε το λάθος πέθαναν άνθρωποι το καταλαβαίνετε αυτό το πράγμα. Πέθαναν άνθρωποι άδικα αυτή είναι η αλήθεια τίποτα λιγότερο και τίποτα περισσότερο», επέμεινε λέγοντας ο κ. Κουρουμπλής.

Απαντώντας ο Γιώργος Κουμουτσάκος κατηγόρησε τον κύριο Κουρουμπλή για αθλιότητα και έναν ακραίο λαϊκισμό. Όπως είπε πρόκειται για έναν βουλευτή που τόλμησε και είχε το θράσος να κατηγορήσει ένα πρωθυπουργό και μια ολόκληρη παράταξη για δολοφόνους μέσα στη Βουλή.

Παράλληλα, έκανε λόγο για θράσος και ντροπή που προκάλεσε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ στο κοινοβούλιο. Κάλεσε δε το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης να διαχωρίσει τη θέση του επίσημα από τις αθλιότητες και τις ύβρεις ενός βουλευτή του. Ο κ. Κουμουτσάκος είπε με έντονο ύφος, «δεν το ανέχομαι μία ολόκληρη παράταξη να ισχυρίζεται κάποιος ότι είναι δολοφόνοι. Το ανέχεστε εσείς κύριοι συνάδελφοι».

Μομφή για αντικοινοβουλευτική συμπεριφορά

Μομφή για αντικοινοβουλευτική συμπεριφορά αποδόθηκε, μετά από πρόταση του προέδρου της Βουλής Κ. Τασούλα, στον κ. Κουρουμπλή για τη φράση που απηύθυνε προς τους κυβερνητικούς βουλευτές, “δολοφονήσατε ανθρώπους”. Η απόφαση της Ολομέλειας της Βουλής συνεπάγεται την περικοπή του ενός τετάρτου της μηνιαίας αποζημίωσής του.

«Το να υπάρχει συνάδελφος που απευθυνόμενος στην πλειοψηφία, να μιλά ότι δολοφονήσατε χιλιάδες ανθρώπους, και ότι “επιμένω και δεν ανακαλώ”, “είναι ό,τι χυδαιότερο, αποκρουστικότερο, και υπονομευτικό του κύρους του Κοινοβουλίου και μπορεί να λεχθεί εδώ μέσα», είπε -χειροκροτούμενος- ο πρόεδρος της Βουλής και συνέχισε: «Στην πραγματικότητα, δεν πρέπει να διαγραφεί από τα πρακτικά, πρέπει να μείνει ως κάκιστο παράδειγμα μιας συμπεριφοράς που ομόφωνα καταδικάζουμε».

«Δεν μπορεί να πυροδοτούμε τον κοινωνικό αυτοματισμό μίσους κατά πολιτικών αντιπροσώπων. Απευθύνομαι στο σώμα και στιγματίζω τον κ. Κουρουμπλή με μομφή αντικοινοβουλευτικής συμπεριφοράς για όσα αποκρουστικά ανέφερε», τόνισε ο κ. Τασούλας.

Σε παρέμβασή του, ο υφυπουργός στον πρωθυπουργό και κυβερνητικός εκπρόσωπο,ς Γιάννης Οικονόμου, είπε ότι υπάρχει ζήτημα και για τον ΣΥΡΙΖΑ και τον αρχηγό του, Αλ. Τσίπρα, που πρέπει να αποδοκιμάσει τον βουλευτή του. Πρέπει να τον οδηγήσει να έρθει στην αίθουσα να ανακαλέσει, αλλιώς να τον διαγράψει από την κοινοβουλευτική του ομάδα, είπε ο κ. Οικονόμου. Διαφορετικά, προσέθεσε, ανέχεται (ο κ. Τσίπρας) και κατευθύνει τέτοιες απαράδεκτες συμπεριφορές.

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Φίλης είπε ότι η κατάσταση της πανδημίας είναι δύσκολη και ότι «με ανταλλαγή ύβρεων» δεν υπάρχει λύση. Δεν μας καλύπτουν όσα είπε ο κ. Κουρουμπλής, μέσα στην οργή και το θυμό του, καθώς (όπως είπε ο κ. Κουρουμπλής) έχει χάσει φίλους του, υπογράμμισε ο κ. Φίλης. Την προηγούμενη περίοδο βουλευτές της ΝΔ με αποκάλεσαν προδότη για τη στάση μου επί της συμφωνίας των Πρεσπών, ενώ ο πρώην υπουργός Προστασίας του Πολίτη είχε πει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έκαψε 100 ανθρώπους στο Μάτι. Δεν προχωρά έτσι η Δημοκρατία, με το “μία σου και μία μου” τόνισε ο κ. Φίλης.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ