ΗΠΑ Οχάιο: Τα νοσοκομεία «παύουν» την εντολή εμβολίου Μπάιντεν καθώς οι ασθενείς με covid στραγγίζουν τις ΜΕΘ


ΗΠΑ Οχάιο: Τα νοσοκομεία του Οχάιο «παύουν» την εντολή εμβολίου για τους εργαζόμενους στον τομέα της υγείας καθώς το ποσοστό νοσηλείας για ασθενείς με COVID-19 σε όλη την πολιτεία αυξάνεται δραστικά – αν και οι περισσότερες εγκαταστάσεις εκεί εξακολουθούν να υποστηρίζουν την ομοσπονδιακή εντολή της κυβέρνησης Μπάιντεν, η οποία πιθανότατα θα φτάσει στο Ανώτατο Δικαστήριο των ΗΠΑ.

Το OhioHealth – ένα σύστημα 12 νοσοκομείων σε όλη την πολιτεία του Οχάιο – απέρριψε ότι η παύση της εντολής για τους υπαλλήλους του οφείλεται αποκλειστικά στις ελλείψεις προσωπικού, καθώς ο εκπρόσωπος Colin Yoder είπε στο Fox News Digital ότι «περισσότερο ασχολείται με τα πράγματα που περνούν από το νομοθετικό σώμα και τα δικαστήρια αυτή τη στιγμή». Μια επιτροπή δικαστών στο 5ο Circuit of Appeals με έδρα τη Νέα Ορλεάνη εξέδωσε μια απόφαση την Τετάρτη που διατήρησε μια προκαταρκτική διαταγή για την εντολή εμβολίου του Μπάιντεν για εργαζόμενους στον τομέα της υγείας για 14 πολιτείες, συμπεριλαμβανομένου του Οχάιο.

Αλλά η απόφασή τους άλλαξε επίσης την απόφαση της 30ης Νοεμβρίου του περιφερειακού δικαστή των ΗΠΑ, Terry Doughty, που μπλόκαρε την εντολή εμβολίου σε εθνικό επίπεδο, πράγμα που σημαίνει ότι μπορεί να εξαναγκαστεί στη μισή χώρα.

Η ομάδα του εφετείου σημείωσε ότι το θέμα πιθανότατα θα φτάσει στο Ανώτατο Δικαστήριο των ΗΠΑ.

«Πιστεύουμε, όπως η πλειονότητα των συστημάτων υγείας σε εθνικό επίπεδο, ότι η απαίτηση του εμβολίου είναι το σωστό για την προστασία των ασθενών και του προσωπικού μας από την COVID-19 και προχωράμε με την απόφασή μας να απαιτήσουμε το εμβόλιο COVID-19 ή να έχουμε εγκεκριμένη ιατρική ή θρησκευτική εξαίρεση», ανέφερε σε ανακοίνωσή της η OhioHealth.

“Η διαδικασία μας αναπτύχθηκε για να διασφαλίσει τη συμμόρφωση με την πολιτειακή και ομοσπονδιακή νομοθεσία.”

Η Ένωση Νοσοκομείων του Οχάιο παρακολούθησε αύξηση άνω του 50% των νοσηλειών λόγω COVID-19 τις τελευταίες 60 ημέρες.

“Ωστόσο, δεδομένων των πρόσφατων κανονιστικών και νομοθετικών ζητημάτων, διακόπτουμε το χρονοδιάγραμμά μας”, ανέφερε.

«Δεν αλλάζουμε τη διαδικασία εντολής μας, αλλά κάνουμε παύση στο χρονοδιάγραμμα σε αυτό το σημείο».

Η Ένωση Νοσοκομείων του Οχάιο, η οποία έχει νοσοκομεία-μέλη σε όλη την πολιτεία, παρακολούθησε αύξηση άνω του 50% στις νοσηλείες λόγω COVID-19 τις τελευταίες 60 ημέρες.

Η αλλαγή των 60 ημερών στη ΜΕΘ έχει αυξηθεί κατά 30%, με έναν στους τέσσερις ασθενείς στις ΜΕΘ να είναι θετικός στην COVID-19 και να λαμβάνουν θεραπεία για την COVID-19, δήλωσε τηλεφωνικά στο Fox News Digital ο John Palmer, διευθυντής ΜΜΕ και Δημοσίων Σχέσεων του OHA. Τουλάχιστον τρία από τα μέλη της Ένωσης Νοσοκομείων του Οχάιο, εν τω μεταξύ, έχουν προχωρήσει σε παύση της εφαρμογής της εντολής εμβολίου για τους υπαλλήλους τους στον τομέα της υγειονομικής περίθαλψης. Ωστόσο, ο Πάλμερ είπε ότι αυτή η κίνηση ήρθε ως απάντηση στην ανακοίνωση των Cents for Medicare & Medicaid Services ότι σταματούσαν την επιβολή λόγω εκκρεμών δικαστικών διαδικασιών – όχι σε αντιδράσεις από μέλη του προσωπικού. Περισσότεροι από 760 ασθενείς βρίσκονται σε αναπνευστήρες στα νοσοκομεία του Οχάιο αυτή την εβδομάδα, είπε ο Palmer, κάτι που απαιτεί 24-7 φροντίδα και απαιτεί περισσότερους πόρους του νοσοκομείου που σχετίζονται με εξοπλισμό, υλικά και χώρο κρεβατιού.

Ο Πάλμερ εξήγησε επίσης πώς οι εργαζόμενοι στον τομέα της υγειονομικής περίθαλψης βιώνουν «burnout» που σχετίζεται με μια πανδημική επιχείρηση διάρκειας 22 μηνών, περίπου δύο ετών, με υψηλή δυναμικότητα σε συγκεκριμένους μήνες.

Το Οχάιο έχει δει περίπου πέντε αυξήσεις κρουσμάτων COVID-19 σε όλη την πανδημία μέχρι στιγμής, είπε.

Ο Πρόεδρος Μπάιντεν τον Νοέμβριο εξέδωσε εκτελεστικό διάταγμα που απαιτεί από όλους τους εργαζόμενους στον τομέα της υγείας σε εγκαταστάσεις που συμμετέχουν στο Medicare ή στο Medicaid να εμβολιαστούν πλήρως είτε με δύο δόσεις Pfizer ή Moderna είτε με μία δόση Johnson & Johnson έως τις 4 Ιανουαρίου.

Ο κανόνας θα ισχύει για περισσότερους από 17 εκατομμύρια εργαζόμενους σε περίπου 76.000 εγκαταστάσεις υγειονομικής περίθαλψης, συμπεριλαμβανομένων νοσοκομείων και εγκαταστάσεων μακροχρόνιας περίθαλψης, σύμφωνα με την κυβέρνηση Μπάιντεν.

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ