Παγώνη: «Υπερμεταδοτική η Όμικρον – Νοσούν και όσοι νόσησαν από την Δέλτα»

Ματίνα Παγώνη: Η πρόεδρος του ΕΙΝΑΠ, τόνισε πως η μετάλλαξη Όμικρον θα επικρατήσει – Τι είπε για την έκθεση Τσιόδρα και Λύτρα

Η πρόεδρος του ΕΙΝΑΠ, Ματίνα Παγώνη μίλησε στο MEGA για την πανδημία, τον εμβολιασμό, αλλά και για την έκθεση των κυρίων Τσιόδρα και Λύτρα.

Η Ματίνα Παγώνη, επεσήμανε το τί οφείλουν οι πολίτες να πράξουν στην περίοδο των εορτών, τονίζοντας πως η τήρηση των μέτρων και ο εμβολιασμός είναι τα καλύτερα «όπλα» διαχείρισης της πανδημίας.

«Πρέπει να τηρούμε όλοι τα μέτρα ατομικής προστασίας και να είμαστε προσεκτικοί. Μετά την εμπειρία που έχουμε με τον κορονοϊό πρέπει να ξέρουμε πώς να το διαχειριστούμε. Να κάνουμε ένα τεστ να τηρούμε τα μέτρα, γιατί έχουμε μία μετάλλαξη «όμικρον» πολύ μεταδοτική και πολύ περισσότερο από την Δέλτα».

Η πρόεδρος του ΕΙΝΑΠ συμπλήρωσε πως τα «αγκάθια» της πανδημίας έως τώρα είναι δύο. «Οι θάνατοι και ασθενείς στις ΜΕΘ είναι το μεγαλύτερο πρόβλημά μας αυτή τη στιγμή. Ελπίζω να μειωθούν και ο κόσμος να εμβολιαστεί».

Για το εάν είναι ορθό να κλείσουν τα μαγαζιά στην περίοδο των εορτών, η κ. Παγώνη ήταν ξεκάθαρη.

«Δεν μπορούν να μείνουν κλειστά τα μαγαζιά. Το τρίπτυχο είναι το εξής: μεγάλη προσοχή τεστ και μέτρα ατομικής προστασίας», δήλωσε.

Η κυβέρνηση οφείλει να αυξήσει τα εμβολιαστικά κέντρα για τα παιδιά. Από τη στιγμή που έχουν ξεκινήσει οι εμβολιασμοί πρέπει να γίνουν καινούρια κέντρα και να στελεχωθούν άμεσα. Να αυξηθούν τα εμβολιαστικά κέντρα για τα παιδιά, και όχι να χρησιμοποιούνται τα ίδια που ήδη υπάρχουν», ανέφερε η κ. Παγώνη.

«Η επιτροπή έχει εισηγηθεί τους κανόνες εμβολιασμού, δεν μπορεί να κάνει ο καθένας ό,τι θέλει. Όποιος έχει περάσει τη Δέλτα δεν αποκλείεται ότι μπορεί να περάσει την Όμικρον», είπε σχετικά με το ενδεχόμενο να εκτεθεί ξανά κάποιος από τον κορονοϊό.

Η Ματίνα Παγώνη τοποθετήθηκε σχετικά με την έκθεση των κ. Τσιόδρα και Λύτρα: «Ποτέ δε κρύψαμε τα στοιχεία. Είναι αυτονόητο ότι οι ασθενείς κινδυνεύουν περισσότερο εκτός ΜΕΘ. Έχουν αυξηθεί τα κρεβάτια ΜΕΘ ωστόσο χρειάζονται περισσότερα μέτρα και περισσότερο προσωπικό», ανέφερε.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here